PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49062
7,7 14 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

ale za scenografie 4x NIE. dziekujemy, do nie zobaczenia nigdy

ocenił(a) serial na 9
piochux

Serial dostał zasłużoną Emmy za najlepsza scenografie, tyle w temacie...

Mr_Pink____

to nie znaczy ze od razu kazdy slepo musi uwazac ja za genialna. tyle w temacie. mi osobiscie sie nie podoba a ta emmy moga sobie wsadzic. przeciez to kartonowe miasto nawet nie przypomina prawdziwego...

ocenił(a) serial na 9
piochux

Ta "kartonowa" promenada kosztowała grube miliony, została dokładnie odwzorowana na podstawie archiwalnych zdjęć. Scenografia na taką skalę jest nie spotykana w innych serialach, ba niektóre wysokobudżetowe filmy mogą pomarzyć o czymś takim. Sam Scorsese piał z zachwytu, ale nie ma co powoływać się na innych, każdy ma oczy i widzi. Dla mnie jest to prawdziwe mistrzostwo, nie wyczuwam tam ani krzty sztuczności. Efekty są tak pięknie w to wkomponowane, że większośc ludzi było nieźle zszokowanych dowiadując się co jest prawdziwe a co nie. Polecam 2 filmiki:

-budowa promenady
http://www.youtube.com/watch?v=UlpFHcA98-E

-efekty specjalne
http://www.youtube.com/watch?v=oxTNhNe6Fbc

ocenił(a) serial na 10
Mr_Pink____

Bawią mnie ludzie którzy piszą swoje subiektywne opinie niepoparte żadnymi argumentami i jeszcze ucinają dyskusję jak dziecko.

Mr_Pink____

powstala za grube miliony a i tak wyglada paskudnie

piochux

marna prowokacja.... ;)

ocenił(a) serial na 10
piochux

KRETYN ALLERT wyskoczył mi na komputerze gdy kliknąłem Twój nick. Coś musi w tym być. YO

ocenił(a) serial na 10
piochux

notsure if troll or just stupid

ocenił(a) serial na 9
Crunik

raczej: not sure if stupid or just retarded.

piochux

Odnoszę się tylko do wypowiedzi z początku tematu...Haha "kamon", żeś gdzieś widział lepszą, że burczysz? Tytuł zapodaj, z nieskrywaną chęcią obejrzę. Takoż rzeczonymi "mondrościami" płaskimiiii, uosabiasz abo ja wiem...siebie heh, tyle do uśmiechu mi wystarczy.

Ale nie, żeby nie było że Marudzie szansy na brak argumentów nie dam...Tytuł SERIALU z lepszą, wszechstronniej scenografią zrobioną to...hmm?