PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=427194}

Zakazane imperium

Boardwalk Empire
2010 - 2014
8,1 49 tys. ocen
8,1 10 1 49324
7,6 16 krytyków
Zakazane imperium
powrót do forum serialu Zakazane imperium

SPOILERS ALLERT!

Kompletny upadek imperium Nuckiego, opuszczony przez "wspólników", "rodzinę" i nawet
osobistego lokaja. Wydaje się że był już na przegranej pozycji.

Ratuje go Mr White oraz brat nawiązując sojusz z Caponem.

I wydaje mi się że właśnie taki będzie front Nuckieo: murzyni plus niedobitki Irlandczyków w
Atlantic City, Capone i Włosi w Nowym Jorku.

Zapowiada się jatka

ocenił(a) serial na 8
korzeniow

Odcinek świetny, moim zdaniem najlepszy do tej pory w całym sezonie, ciekawie poprowadzone wątki, brak Margaret oraz zapowiedź wybuchowego finału. Warto zwrócić uwagę na fakt, że jeśli wątek Luciano nawiązuje do wydarzeń z 1923r. to straci on reputację w świecie przestępczym, którą będzie próbował odbudować dzięki Rothsteinowi w dosyć ciekawy sposób. Poza tym Richard prawdopodobnie znacznie powiększy swój "kill streak" :D

Ciekawi mnie jedna kwestia, a mianowicie jaką umowę zawarł Eli z Capone ? Jeśli by się okazało, że chodzi o dostawy alkoholu po wyeliminowaniu z branży Remusa to uważam, że byłoby to bardzo dobre rozwiązanie ze strony scenarzystów ,które nieźle łączyłoby wątki AC z Chicago w 4 sezonie.

Ps. Odniosłem wrażenie, że twórcy w każdym sezonie stawiają coraz bardziej na rozwój postaci Nuckiego, w poprzednim sezonie zrozumiał rolę bezwzględności w biznesie którym się zajmuje, w obecnym zaś poznał znaczenie zaufania nieopartego na kasie.

ocenił(a) serial na 10
korzeniow

jatka i chu..