W Polsce nigdzie w sklepie nie mogę ich znaleźć, wie ktoś gdzie można???
Takie płyty jak Rebelde czy Empezar Desde Cero, możesz zamówić na stronie sklep.smstep.pl . Niestety pozostałych płyt nie znajdziesz w polskich sklepach.
Każdy może sobie ściągnąć piosenki :P Jednak posiadanie oryginalnej płyty, to coś wyjątkowego. Sama zastanawiam się, czy nie zamówić płyt na Amazon.
Na płyty akurat nie jestem tak napalona, wolę mp3, bo przeważnie z płyt podoba mi się tylko 1 albo 2 piosenki, ale za to mam bzika na punkcie posiadania filmów :) Zamierzam teraz zrobić sobie własną vidoeteczkę :)
Mi też nigdy nie zależało na oryginalnych płytach, ale w przypadku RBD jest inaczej. Choć muszę przyznać, że wolę kupić DVD z koncertu niż płytę :P
Mnie z płyt RBD najlepiej przydała by się ich pierwsza płyta rebelde ma taki niepowtarzalny nastrój, i nagrania też bardzo przemyślane o dosyć szybkim tempie co sprawiło sukces RBD i serialu rebelde zobaczymy jak w serialu będą wyglądały nagrania z drugiej płyty. Co do DVD mam podzielne zdanie ale jednak wolę płyty CD. Trochę mnie zastanawia czas trwania poszczególnych płyt jest trochę krótki, i przypomina czas trwania płyty Vinylowej jak to dawniej było.Pozostałe płyty RBD niestety nie są już tak dobre jak pierwsza. A Wam która płyta najbardziej się podoba??
Moją ulubioną płytą zdecydowanie jest Empezar Desde Cero. Mimo tego, że na krążku brakuje piosenek grupowych, a większość to solówki, to płyta ma niepowtarzalny klimat. EDC to tak naprawdę jedyna płyta RBD, na której podobają mi się wszystkie kawałki.
Na drugim miejscu jest Celestial wraz z Nuestro Amor.
Co do Empezar Desde Cero, to jeszcze jej nie słuchałem. A tak wogóle to posiadasz płytę, czy masz nagrania pobrane z internetu.
Moim zdaniem pierwsza wyszła im najlepiej. Zazwyczaj tak jest, że pierwsze piosenki/płyty/filmy są najlepsze :) No i ja mam tak, że ta piosenka bardziej mi się podoba którą usłyszę pierwszą :) Tak więc moją ulubioną jest "Solo Quedate ..." i "Rebelde".
Chyba jestem jakimś odmieńcem, ale Rebelde plasuje się u mnie prawie na samym końcu. Momentami wole anglojęzyczną Rebels, od Rebelde XD Według mnie, każda następna płyta RBD jest lepsza od poprzednich.
Odmieńcem!?? to za bardzo powiedziane, ale bardzo mnie zaskoczyła ta wypowiedź "Rebelde plasuje się u mnie prawie na samym końcu". Rebelde to pierwszy singiel, pierwsza płyta, i jeden z największych przebojów i najwięcej pojawia się w serialu jak na razie na końcu zawsze? chyba? nie do końca jestem tego pewien.
Mnie również zaskoczył ten cytat :?. Raczej tak - najwięcej piosenek z tej płyty jest w serialu, ale u Nas co prawda jest narazie 1 seria, więc może w następnych jest mniej piosenek z tej płyty.
A to "Rebels" jakoś mi tak nie brzmi ładnie. "Rebelde" i "Zbuntowani" jest o wiele lepsze. Nigdy nie podobało mi się słówko "Rebels" ;)
Rebels jest pierwszą płytą anglojęzyczną a nie hiszpańskojęzyczną i zawiera nagrania z poprzednich płyt hiszpańskojęzycznych. A ponad to zespół wydał trzy płyty portugalskojęzyczne i cztery live. To sporo jak na taki okres czasu, ale tylko w ich ojczystym języku najlepiej brzmią nagrania. Samo Rebels nic dziwnego, że nie brzmi tak ciekawie jak Rebelde?
A co do DVD to aż sześć. Byle albumy live były rzeczywiście "live", jak i DVD a nie jak występy w serialu gdzie po prostu udają, że śpiewają co bardzo rzuca się w oczy. Czy tak nie jest!?
Wydań DVD było 5, w tym 4 z koncertów LIVE. Wszystkie wydania Live Albums i DVD są 100% live'owe. RBD na swoich koncertach, zawsze śpiewa na żywo. Niestety dwa pierwsze DVD (Tour Generacion i Live In Hollywood) to horror. Mimo mojego uwielbienia do RBD, muszę przyznać, że te koncerty im się kompletnie nie udały, momentami nie dało się tego słuchać ani oglądać. Za to Live In Rio i Hecho En Espana to jedne z lepszych koncertów, polecam wszystkim :P
A co do Rebels, to znajdują się tam covery hiszpańskojęzycznych piosenek oraz całkiem nowe utwory.
Racja;) piosenki hiszpańskojęzyczne są lepsze. Nie wiem dlaczego ale mam wrażenie z piosenki z "Rebels" brzmią im jakoś tak kwadratowo... po hiszpańsku to co innego...xD Uważam że płyta "Rebelde" to najlepsza płyta zespołu RBD!:))
U mnie na 1 miejscu sa "Celestial" i "EDC" ale wszystkie plyty mi sie podobaja
mysle ze jesli TV4 wyemituje kolejne temporady to mysle ze plyty juz beda
np. w sloweni czy slowacji (nie pamietam ktora) gdy na antenie byla 1 temporada nie bylo plyt a gdy wyemitowali 2 i 3 temp. to zrobila sie tam wielka RBDmania i Rebeldemania wiec do nas tez to dojdzie (wprawdzie mowiac juz jest ale na malym stopniu)
Kasia - Chodzi oczywiście o Słowenię. 1 temporada skończyła się u nich jakiś czas temu, obecnie transmitowana jest 2. Wszystkie albumy zostały tam wydane, a 6 z nich znajduje się na liście 10 najchętniej kupowanych albumów.To dopiero sukces XD W tym roku RBD odwiedzą Słowenię, nie poddano jeszcze oficjalnej daty, ale prawdopodobnie będzie to czerwiec/lipiec. Taka Rumunia czekała 2 lata na przyjazd zespołu, a Słowenia tylko rok.
Co do płyt, to myślę, że aktualnie mamy duże szanse na Rebels. Od kilku tygodni "Tu Amor" emitowane jest na Vivie i odnosi "sukcesy", może za dwa/trzy miesiące płyta/y pojawi się w Empiku.
Wiecie ile chłopaków pisze na tym portalu oprócz mnie, bo wydaje mi się, że tylko same dziewczyny??!!
Mi też się wydaje, ze tylko Ty ;) Nawet tak się zastanawiałam nad tym... Moi znajomi (jeśli o chłopaków chodzi) to wolą raczej H2O.
O serialu H2O, to dowiedziałem się z wpisów o zbuntowanych, ktoś wtedy porównywał go do rebelde i w dodatku nieobiektywnie i nawet obraźliwie. Zobaczyłem stronę na Filmweb o H2O i muszę przyznać,że byłem zaszokowany średnią ocen, która jest bardzo zbliżona do oceny serialu zbuntowani. Przejżałem przy okazji zdjęcia dostępne na tej to stronie i dałem 1/10. Kto wogóle ogląda takie dziadostwo i wogóle o czym jest, i jest to emitowane na jakimś kanale? Nigdy nie widziałem nawet jednej minuty jednego odcinka. Patrząc po zdjęciach to nie warto tracić czasu na takie coś! <Jakieś syrenki>?! Chyba dla młodzieży w wieku szkoły podstawowej? "Jeśli chodzi o chłopaków to wolą H2O". Niech tam sobie to oglądają, może dla tego, bo bardziej są rozebrane niż w zbuntowanych, a i tak nie są ani ładne ani seksowne, ja w tym zupełni nic ciekawego nie widzę i nie należe do tych którzy to oglądają i nigdy nie będę!! Jak chce obejrzeć gołe, albo prawie rozebrane dziewczyny to oglądam w internecie naprzykład na stronach Playboya, albo w TV jak jest, i są to w większości Playmate Playboya, a z regóły Playmate są zawsze bardzo urokliwe no i ładne!
I jak porównywać Rebelde do jakiegoś serialu to można zdecydowanie do Rebelde Way, takiego argentyńskiego serialu i to od niego wziął się pomysł nakręcenia meksykańskiego remake'a Rebelde i możliwe że bez niego nie byłoby Rebelde, jakoś nikt o tym serialu nie wspomniał jak będzie może kiedyś w telewizji to obejrzę i to zdecydowanie. Poza tym nie ma zbyt dobrych opinii, i oceny średniej też nie ma za wysokiej?
Napisałeś że dałeś H2O 1/10 choć nawet nie oglądałeś jednego odcinka, chyba coś jest nie tak? Bez przesady...
Dałem H2O 1/10 ze względu na zdjęcia, zresztą kiedyś coś dawno temu oglądałem podobnego, ale nie wiem nawet co to było. Napewno o syrenkach i to mi się bardzo nie podobało, po prostu tego nie lubię i tyle!
Postaram się obejrzeć kilka odcinków, ale nie sądzę żebym zmienił bardzo zdanie na temat H2O. Twoja ocena (mówie o tobie Ciara) na początku w stosunku do zbuntowanych nie była przyznasz przecież za dobra?? Może trochę dam się przekonać do H2O ale nie jak Ty się przekonałaś co do zbuntowanych!!
"Twoja ocena (mówie o tobie Ciara) na początku w stosunku do zbuntowanych nie była przyznasz przecież za dobra?? tak, ale to była moja osobista ocena, nie dawałam temu serialowi 1/10, nie dałam mu żadnej oceny.
Ocena 1/10 jest moją zupełnie moją decyzją, ale jednakże, można ją zmienić?! Jak mówiłem wcześniej może się do niego w jakimś stopniu przekonam!
Dobra, daj spokój, nie chce mi się z Tobą kłócić, ale po co tak chamsko piszesz?
Mam takie zdanie! I nie pisze chamsko tylko obiektywnie się wypowiadam, jak ty pisałaś o zbuntowanych nie za dobrze to ja tego nie komentowałem! A wracając do H2O to już niedługo obejrzę, napewno jeden odcinek bo ściągam odcinek z internetu wtedy się ostatecznie przekonam albo nie!!
Chyba nie masz o mnie z którejś z moich wypowiedzi w jakimś stopniu, że tak powiem antypatii?! I właściwie co ci się w nich nie podobało i niekoniecznie jeśli chodzi o H2O? I jeśli chodzi o Ciebie Ciaro to nie mam do Ciebie z jakiejś wypowiedzi żadnej antypatii, chociaż Twój temat "co wy w tym widzicie" a właściwie "co wy w tym widziecie" bo to Twoja pomyłka i staraj się takich unikać szczególnie jeśli chodzi o nowy temat, trochę mnie zdziwił i na początku myślałem, że jesteś chłopakiem, ale jesteś dziewczyną tylko nie wiem w jakim wieku?
Swój wiek też bym określił jako odpowiedni. A pomyłki to i się każdemu zdarzają, a w twoim przypadku daje się nawet łatwo dostrzec <w tym przypadku> szczególnie. A wiesz czy na koncertach RBD na perkusji gra serialowy Diego czyli Christopher Uckermann??!
Nic, a co mam mówić? Raczej pisać... W RBD i w życiu jest Christopher, a w serialu czyli "serialowy" jest Diego.. Jaśniej?
Christopher na koncertach podczas prezentacji muzyków, ma swoją 2 minutową solówkę na perkusji. Jednak to tyle, jeśli chodzi o wkład w akustykę. RBD na stałe zatrudnili 6 zawodowych muzyków, więc sami nie muszą się tym zajmować. Dla ciekawostki, Christopher gra także na pianinie oraz beatboxuje.
Oto mi chodziło Vixen, bo jak oglądałem koncert "Live in Hollywood" to tylko wszyscy śpiewają, a myślałem, że tak jak na próbach czy występach zespołu w serialu rebelde. A wogóle ten koncert trwał przynajmniej na filmie, który oglądałem 70 minut i tyle trwają koncerty RBD? Z regóły koncerty trwają 1,5-2godz, a tu tylko ponad godzinę i tak jest zawsze? A i wogóle nie było piosenek z pierwszej płyty co mnie całkowicie zaskoczyło, a były tylko z drugiej i dodatkowo utwór "No Pares", a głównie chciałem usłuszeć nagrani właśnie z tej płyty. A wiesz kiedy dokładnie odbył się ten koncert??!! A DVD "Live in Hollywood" to to samo co CD "Live in Hollywood" tyle, że CD to ścieżka dziwiękowa a DVD to wiadomo. A występ ten zalicza się do udanych czy tych nieudanych co już była o tym mowa, możesz mi odpowiedzieć Vixen bo widać, że się orientujesz jeśli chodzi o Rebelde i RBD i na moje pytania odpowiadasz najlepiej ze wszystkich i za to cię najwięcej cenie!
Na koncertach RBD jest zupełnie inaczej niż na próbach, w Rebelde, ale nie widzę w tym nic złego. Koncerty RBD trwają około 2 godzin, ale Live In Hollywood, był koncertem akustycznym , więc był krótszy niż zwykle. LiH, miał na celu promocję drugiej płyty zespołu - Nuestro Amor, więc głównie śpiewano piosenki z tej właśnie płyty. Piosenki z pierwszej płyty możesz usłyszeć w Tour Generacion En Vivo, Live In Rio i Hecho En España w postaci Medley, w którym piosenki zostały znacznie skrócone. RBD wydało już 5 płyt, więc musi rezygnować ze starych piosenki na rzecz nowych. Piosenki z płyty Rebelde na koncertach trafiły do Medley i tam pozostaną.
Live In Hollywood odbył się 14 stycznia 2006 roku, to było ich drugie DVD i poświęcono wiele promocji na ten koncert. Pod względem widowni, liczby sprzedanych egzemplarzy DVD etc. Koncert na pewno zalicza się do udanych, choć z wokalem nie było rewelacyjnie. Nie było też tak źle, ale RBD miało lepsze koncerty.
Cieszę się, że mogę pomóc =)
* A jeżeli chodzi o udane koncerty, to Live in Hollywood nie może się w najmniejszym stopniu, równywać z Live In Rio czy Hecho En Espana. Koncert w Rio de Janeiro, odbył się na Maracanie, jednym z największym stadionów świata, przy udziale 60 tysięcy ludzi. Na koncert w Madrycie przyszło 40 tysięcy. To naprawdę ogromne liczby, wielu światowych artystów nie może się pokusić o taką widownię.
Obejrzę jeszcze inne koncerty RBD i zobaczę jak wypadli, a jeśl chodzi o "Live in Hollywood" to odbył się jeszcze przed zakończeniem rebelde? Obserwowałem odcinki w telewizji i wiem, że pierwsze 87 zostało nakręconych w roku 2004. A wiesz dokładnie od kiedy w roku 2004 do kiedy w roku 2006 został nakręcony serial zbuntowani??
Muszę ci pogratulować wiedzy o RBD i Rebelde!
Live In Hollywood odbył się jeszcze przez zakończeniem Rebelde. Serial był kręcony od sierpnia/września 2004 do maja 2006 roku. Pierwszy odcinek miał premierę 4 października, a finałowy 2 czerwca 2006.
Ale pomysł nakręcenia rebelde wziął się z sukcesu Rebelde Way czyli argentyńskiego serialu, a 440 odcinków wzieło się również z dobrego sukcesu serialu i wytwórnia meksykańska Televisa aż tyle się zdecydowała nakręcić, to ile czasu oni spędzali dziennie tak wogóle bo przecież nagrywanie płyt, teledysków, koncerty przecież pochłaniają sporo czasu? I ile tylko na planie serialu, a gdzieś czytałem, że na planie od Pon-ptn, a w soboty i w niedziele to koncertowali? I mam pytanie odnośnie kręcenia serialu, od kiedy do kiedy w tygodniu i jak długo dziennie, ile czasu kręcono jeden odcinek, a jakiś czas temu był odcinek ok130-stego na początku jak ekran jest czarno-biały był temat o zmarłym Papieżu Janie Pawle 2, i napewno jest to odcinek z 2005 roku i moje pytanie dotyczy czy jest to związane ze śmiercią Papieża?
A budynek Elite Way School w reeczywistości co się tam odbywa bo nie jest chyba to szkoła rzeczywista?
W tym akurat Ci nie pomogę... Nie wiem ile dokładnie czasu zabierało im, nagranie jednego docinka. Serial kręcili zazwyczaj od poniedziałku do piątku, a koncertowali w weekendy. Do dzisiaj jest tak, że występują od piątku do niedzieli, rzadko zdarza się, że mają koncerty w środku tygodnia.
A co do tego odcinka, to zapewne miał on związek ze śmiercią Jana Pawła II, był emitowany jakoś w kwietniu 2005, więc już po śmierci JP2.
A co do budynku Elite Way Schhol, na co dzień znajduje się tam Bosque Real Country Club (Klub golfowy)