W Polsce nigdzie w sklepie nie mogę ich znaleźć, wie ktoś gdzie można???
A mam pytanie odnośnie Clase 406, a mianowicie czy wszyscy główni aktorzy serialu zarówno w Clase 406 i Rebelde grali w prawie każdym odcinku serialu i czy jest tam jakiś zespół muzyczny, bo na youtube był jakiś filmik jak po napisie FIN leciała jakaś piosenka, jakość tego filmu była bardzo słaba więc nie za dobrze się to oglądało. A i czy akcja w Clase 406 jest taka sama jak w zbuntowanych, chodzi mi czy jest to szkoła albo jak wiesz jak się nazywa i czy budynek jest ten sam co w zbuntowanych. I dlaczego taki tytuł, czy jest tam jakaś klasa 406?? jeśli jest to co tam w niej jest. Wiem, że to pytanie nie jest tak związane z serialem rebelde ale jak coś wiesz to odpisz Vixen!
Dulce Maria, Alfonso Herrera i Christian Chavez występowali w serialu od początku, Anahi dołączyła do nich w 2 temporadzie, czym znacznie podniosła oglądalność. Poza tym tacy aktorzy jak Karla Cossío (Pilar), Tony Dalton (Gaston), Miguel Rodarte (Carlo Colluci) i wielu innych także zagościło w Clase 406.
W serialu był zespół, ale nie funkcjonował tak jak ten Rebelde. Muzyka w Clase 406 zdecydowanie nie była na pierwszym miejscu. Na początku zespół RBD miał istnieć na podobnych warunkach, ale szybko zrozumiano, że odniosą zdecydowanie większy sukces. A Clase 406 to telenowela młodzieżowa, ale zupełnie inna od Rebelde.
Uczniowie chodzą do publicznej szkoły, zupełnie inne od EWS. Zmagają się z takim problemami jak przemoc, sex, narkotyki, niechciane ciąże, gwałty, homoseksualizm czy różnica klas społecznych. Głownie bohaterowie są właśnie uczniami klasy 406. W Meksyku klasy przyjmują numery.
Ich postacie z serialu zdecydowanie różnią się od tych, jakie grali w Rebelde. Postać Dulce Marii to dziewczyna o dobrym sercu, trochę naiwna, a postać Anahi to kapryśna psychopatka, która z czasem się zmienia. Postacie Christiana i Alfonso, także różniły się od tych z Rebelde. Oba seriale są dziełem Pedro Damiana, ale nie mają ze sobą wiele wspólnego. Clase 406 to telenowele bardziej dramatyczna, choć nie brakuje w niej humoru.
Jak skończą emitować Rebelde na TV4, to może się zdecydują na ten serial, chociaż była mowa tylko o pierwszej wemitowanej temporadzie zbuntowanych na tym kanale, chyba fanów nie zawiodą i kupią 2 pozostałe temporady? Poza tym, że Clase 406 występują ci sami główni aktorzy, każdy fan Rebelde napewno chciał by go obejżeć. A mam pytanie odnośnie tych problemów o których wspominałaś (przemoc, sex, narkotyki, niechciane ciąże, gwałty, homoseksualizm, różnica klas społecznych), czy te wszystkie problemy dotyczą tych głównych postaci które w twojej wypowiedzi są wpisane. A kogo dotyczy niechciana ciąża? Dulce Marii, Anahi? Ktoś zajdzie w niechcianą ciążę? I jak rozwiążą taki trudny problem, bo w czytając w twojej wypowiedzi o Clase 406 to problemy są znacznie większe niż w rebelde, nie jest tak?
Nie sądzę aby TV4 zdecydowało się na emisje Clase 406. Zapewne Rebelde wyemitują do końca, ale nie będą się dotykać do Clase 406.
Te problemy mają się głównie wymienionych bohaterów. Postać Anahi - Jessica, była ofiarą gwałtu, chciała popełnić samobójstwo i trafiła do zakładu psychiatrycznego. Postać Christiana - Fercho także nie miał łatwego życia. Został dwa razy poważnie postrzelony, przy czym drugi postrzał spowodował u niego kalectwo na pewien okres. Fercho był także bliski próby samobójczej, po tym gdy zostawiła go dziewczyna, jednak scena nie ukazała się w serialu. Nie chciana ciąża nie dotyczy postaci Jessici ani Marceliny. Nie jestem przekona, do kogo należał ten problem.. Widziałam tylko 3 odcinki telenoweli oraz pojedyncze sceny. Sporo czytałam, ale nie jestem specjalistką w tej dziedzinie.
Fajnie ze opisałaś co było w tym serialu :)
"Nie sądzę aby TV4 zdecydowało się na emisje Clase 406. Zapewne Rebelde wyemitują do końca, ale nie będą się dotykać do Clase 406." - potrzebują pozwolenia no i taśmy... Pozatym ja pisałam aby wyemitowali "21 jump street" z Depp'em, też nie mogli.
A co do RBD: La familia to była mowa iż jest to serial, który przedstawia fikcyjne życie członków RBD, i przynajmniej narazie nakręcono pierwszą serię która liczyła coś ok 20 odcinków i to na razie tyle odcinków jest? Jak taki krótki to może będzie w TV. A Rebelde Way jest zupełnie podobne do Rebelde, ale to jest argentyński serial i w Polsce zapewne nie zostanie wyemitowane. Ale muszę przyznać, że jak lubi się oglądać zbuntowanych to do tych wspomnianych niewemitowanych seriali bardzo "przyciąga". Myślę, że Rebelde jest serialem wybitnym?!
1 sezon RBD: La Famili składa sie z 13 odcinków. 2 seria miała wyjść w marcu 2008 roku, ale nic z tego nie wyszło. RBD są zbytnio zajęci EDC Tour, aby nagrać kolejne odcinki. Poza tym w planach mają następna anglojęzyczną płytę oraz film, więc nie wiem kiedy znajdą czas na 2 sezon. La Familia za pewnie nie zostanie u nas wyemitowana, popularność RBD jest zbyt mała w naszym kraju, aby to zrealizować. Nie wiem jak RBD wyobraża sobie u nas koncert 1 września, skoro nie mamy płyt ani promocji ze strony mediów. Jeśli na koncert przyjdzie 1000 ludzi to będzie sukces...
A co do Rebelde Way, trochę się różni od Rebelde. To ta sama historia, ale w końcu RW ma 318 odcinków a nasze Rebelde 440. Spora różnica, więc sporo zmian w serialu. Do Rebelde Way nigdy mnie nie ciągnęło, wręcz jestem nastawiona negatywnie. To wszystko przez fanów Rebelde Way i Erreway, którzy nie mogą znieść faktu, że RBD odniosło większy sukces.
RBD jest chyba najbardziej popularne na portalu filmweb?! A koncert 1 września, to tak na poważnie czy tylko takie przypuszczenia, poza tym data taka sobie ale jak by był w Polsce to poważnie bym się zastanowił nad pujściem na niego i raczej tak! Gdyby nie "zbuntowani" to bardzo możliwe, że RBD byłoby dla mnie wogóle nieznane. W Polsce zespół jest znany prawie tylko z serialu?
Ja mam to samo, gdyby nie serial to o RBD bym chyba nigdy nie usłyszała. Ja na koncert nie pojechałabym na pewno, w dodatku 1 września no i pewnie gdzieś w mieście daleko ode mnie.
Na oficjalnej stronie RBD, w kalendarz EDC Tour, Polska pojawiła się dnia 1 września. Koncert ma się odbyć w Warszawie. Na początku myśleliśmy, że to będzie promocja, ale wszędzie mówi się o samym koncercie. Nie zdziwiłaby się gdyby RBD odwołali ten koncert, bo nie mają, po co tu przyjeżdżać, przynajmniej w tym roku. Zespół był znany w Polsce jeszcze przed Rebelde, wcześniej znałam sporą liczbę fanów, ale dzięki serialowi, liczba zwolenników znacznie przybyła, choć nadal nie jest idealnie. W telewizji ani radiu nie słychać o zespole. Co prawda „Tu Amor” było emitowane na Vivie, ale ostatnio, chyba zaprzestali. A jeden teledysk nie pomoże im w karierze. Bez płyt i promocji ze strony mediów, nie mają szans na przebicie.
Zgodzę się w całości z tobą Vixen. Najpoważnym mankamentem jest według mnie brak płyt w sklepach polskich. Niewiem czy kiedykolwiek odbył się koncert jakiegokolwiek zespołu w jakimś kraju z taką małą liczbą sprzedanych płyt!!?? Kiedyś wielką popularność miał zespół Ich Troje, ale to polski zespół i trudno żeby płyt nie było. Ale to taki przykład ile płyt sprzedanych i jaką popularność miał dzięki nim!?