Mam pytanie. Lepszym serialem jest "Revenge" czy "Castle"? Proszę o szybką odpowiedż.
Obejrzałem już po dwa pierwsze odcinki ,,Revenge" i ,,Castle" i nie wiem który z nich wybrać.
To oglądaj oba, a jeśli musisz już koniecznie wybierać to moim zdaniem revenge jest ciekawsze i radziłabym żebyś wpierw to obejrzała ;)
Nie szkodzi, nic się nie stało, wybaczam. W , którym z powyższych seriali akcja nie ustępuje i cały czas jest lepiej, jeszcze lepiej i lepiej?
No cóż trudno powiedzieć. W revenge pierwszy sezon jest zdecydowanie najlepszy, ciągle coś nowego nas zaskakuje, zagłębiamy się coraz bardziej szczegółowo w historie Davida Clarka i jego córki klimat serialu robi się coraz lepszy i lepszy aż do końca sezonu. 1 sezon świetnie się zakończył... 2 natomiast stopniowo się staczał i coraz mniej było tych świetnych odc, które sprawiały, że chcę się z wielką niecierpliwością jak i przyjemnością oglądać dalej, choć 2 sezonie były i też takie. Pierwsza połowa ( I to niestety ta większa) może i była przynudzająca, lecz potem znów serial coraz bardziej zachwycał. 3 sez był zdecydowanie lepszy odc 2 a przynajmniej do 10 odc. Aktualne odc nie są złe, lecz nie powiedziałabym, że są genialne. Teraz poziom odc skacze w górę i w dół w górę i w dół itd A co do Castle to ten serial mnie aż tak nie zachwycił. Nie jest zły, ale być nie jest w moim typie i może nie przepadam za takimi serialami. Coraz rzadziej to oglądam.. i już nie jestem na bieżąco. Zdecydowanie wole seriale typu gry o tron, supernatural, revenge, the walking dead, pretty little liars itp ;)
,,Supernatural" też oglądam, uwielbiam ten serial mimo, że akcja w sezonach 1-5 była lepsza niż w 6-9. Nie wiem co wymyśla w sezonie 10, bo The CW zamówiło kolejny sezon.
Dziękuję wszystkim zaangażowanym w tą dyskusję. Postanowiłem, że będę oglądał zarówno ,,Revenge" jak i ,,Castle". Teraz mam tylko problem z ,,The Mentalist".
Oba dobre (oba oglądam kilka sezonów) Jeśli miałabym wybrać, bezapelacyjnie Revenge. Ale jako facetowi bardziej spodoba Ci się Castle..
Nie wiem czy oglądasz ,,Arrow" lub ,,Nikita (2010)" ,ale one są zbliżone do ,Revenge". Ja oglądam ,,Arrow", z ,,Nikity (2010)" zrezygnowałem. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ?
Castle to serial typu Kryminalne zagadki Miami czy Nowego Jorku czyli jest jakaś zagadka do rozwiązania i przez jeden odcinek lub dwa na tym się skupiają. Natomiast Revenge to intryga długofalowa.
Jak dla mnie Castle jest po prostu boskie i niezmiernie wciągające, zaś w Revenge dzieje się tyle, że trudno nadążyć. Muszę jednak stwierdzić, że zbyt pokomplikowany serial. Castle ogląda się wygodniej tak uważam. Choć Revenge również skradło moje serce :) <3
Twoja opinia bardzo Mnie cieszy. Jeśli jesteś jeszcze na Filmwebie to napisz mi coś na temat ,,GOSSIP GILR" i ,,THE MRNTALIST".
The Mentalist nie oglądałam i prawdę mówiąc nie słyszałam o tym wcześniej. Co do Gossip Girl to obejrzałam jakoś 4 sezony, może i więcej, ale tam się tyle dzieje, że łatwo się pogubić. Skończyłam oglądać na ich pójściu do Collage'u i powiem, że trochę za dużo histori miłosnych, te ciągłe rozstania i powroty. No główna bohaterka jest z chłopakiem, rozstają się chyba jakoś znowu są razem, a później ich rodzice są razem co oznacza, że będą rodzeństwem. No co to ma, nie podoba mi się takie coś, bo to za bardzo pokręcone. Jest jeszcze główne nasze pytanie kim jest Gossip Girl, ale zbyt mało jak dla mnie się dzieje w sprawie odgadnięcia kto nią jest. Dużo, dużo lepszym serialem jest Pretty Little Liars, gdzie 4 dziewczyny są nękane przez -A naprawdę fajna akcja tam jest. Nawet gdy myślisz, że już wiesz kto to jest okazuje się, że tak miało być, że to było zaplanowane przez -A :) Bardzo fajny serial, najbardziej mnie wkręcił, więc polecam.
Jeszcze są szantażowane? Nie wiem czy będę oglądać, może jak zakończę oglądanie ,,90210".
Nie wiem ile zdążyłeś obejrzeć, ale akcja ładnie się rozegrała. Już parę razy główkowałam kto może być A, ale nieudolnie. Żeby nie zdradzać powiem, że ładnie w ich życiu A namiesza, sporo osób zginie, wyląduje w psychiatryku. Niektórzy dołączą do
A-teamu. Ja osobiście uwielbiam ten serial, drugi z którym jestem na bieżąco :D Co do sezonów to chyba najbardziej mi podpasował 3 :D
Dzięki. Zdecydowałem, iż będę oglądał ,,Castle''; ,,Revenge"; ,,The Mentalist". Z seriali wyrzuciłem ,,The 100", bo nudny ten serial, ,,Nikita (2010), bo ,,Arrow" i ,,Revenge" mają zbliżoną fabułę, ,,Hannibal'' mnie nie wciągnął, ,,Sleepy Hollow" podobne lecz gorsze od ,,Supernatural".
The Mentalist jest świetny, polecam, ale polecam też nie czytać spoilerów, bo główna intryga i tożsamość RD została wyjaśniona wraz z końcem 5 sezonu (co nie znaczy, że 6 sezon jest "zapychaczem", wciąż dzieją się ciekawe rzeczy ;)), a wiedzieć to wcześniej zabiłoby przyjemność z oglądania.
Tak, w końcu serial musiał się wokół czegoś kręcić, prawda ;) No w 5, a tak ostatecznie rozprawi się z nim w szóstym, dokładnie to w 6x08, wystarczy, że spojrzysz na tytuły odcinków serialu, od pilota aż do właśnie 6x08 każdy z odcinków ma w tytule coś związanego z czerwienią, a 6x09 to już "My Blue Heaven" i później czerwień już się nie pojawia, taki znak od scenarzystów, że wątek RD został już zakończony. No ale tak, pomimo tego, ze mogłoby się wydawać, że jest to dość rozwleczone - nie jest źle, jeśli chodzi o akcje i stałe utrzymywanie napięcia. Oglądam też PLL i powiem ci, że The Mentalist nie jest w niczym podobny do tego serialu, bo w PLL wątki z A po pewnym czasie stają się wręcz śmieszne i nieprawdopodobne, a w Mentaliście tego nie ma, wszystko się ładnie kończy i zamyka.
Ja to jestem poirytowany sytuacją mojego internetu,bo muszę po 20 razy odświeżać stronę żeby cala się załadowała. Ja oglądam; 90210, Arrow, Beauty and the Beast(2012), Castle, Chicago Fire, Chicago P.D., Dracule, Gossip Girl, Grey's Anatomy, Grimm, Hart Of Dixie, Lost, Marvel's Agrnts Of S.H.I.E.L.D.'', ,,Once Upon A Time, Reign, Revenge", Smallville,'' Star- Crossed(2014)';'' Supernatural'','' The Originals'''', ''The Tomorrow People'', ''The Vampire Diaries". The Mentalist obejrzę, gdy skończą nadawać w USA ,,The Tomorrow People(2013), czyli od 5 maja.