SPOILERY!!!
.
.
.
.
.
Podczas TCA Press Tour ekipa "Revenge" zdradziła kolejne spoilery na temat 2.
sezonu. Dotyczą one nie tylko Emily, ale też Daniela, Nolana, Jacka i innych osób.
Wolna wola kontra przeznaczenie – taka ma być tematyka nowego sezonu "Revenge",
który 30 września rusza na antenie ABC. Podczas TCA Press Tour ani twórca serialu,
Mike Kelley, ani aktorzy nie zdradzili najważniejszego: czy Victoria przeżyła. Podzielili się
za to innymi spoilerami, które zgrabnie zebrał serwis TV Guide.
1. Co zrobi Emily? Po szokujących wieściach z finału 1. serii Emily będzie poszukiwała
odpowiedzi. Będzie starała się przypomnieć sobie, co stało się z jej mamą. Emily
VanCamp zdradziła, że jej bohaterka będzie oczywiście próbowała odnaleźć matkę.
Jednocześnie będzie się z tym zmagać, bo to wszystko było dla niej traumatyczne i
starała się wyrzucić z pamięci wspomnienia dotyczące matki.
2. Mama Emily przewróci wszystko do góry nogami. Tego można było się spodziewać:
matka Emily (w tej roli Jennifer Jason Leigh, znana z roli Jill w "Trawce") wszystko
zmieni. Główna bohaterka "Revenge", patrząc na nią, przewartościuje pewne rzeczy,
zrozumie, czemu czasem zachowuje się tak jak się zachowuje. "To wyciągnie na
wierzch zupełnie inną stronę jej postaci – powiedziała Emily VanCamp. Sezon
rozpocznie się pytaniem o przeznaczenie – czy musimy sami je znaleźć, czy raczej jest
nam ono już dane. Cała 2. seria będzie o pojedynku fatum z wolną wolą.
3. Na początek znów impreza. Na początku sezonu znów zobaczymy migawkę z
przyszłości. Będzie schyłek lata, impreza i wydarzy się coś strasznego. Następnie
cofniemy się do początku lata i dokładnie tak jak rok temu będziemy odkrywać
wszystko krok po kroku. Inna ciekawa sprawa: Amanda będzie w 8. miesiącu ciąży,
kiedy serial powróci.
4. Czworokąt miłosny. Amanda będzie starała się utrzymać przy sobie Jacka, on
tymczasem będzie walczył sam ze sobą. Nie ma oczywiście na razie możliwości, żeby
Emily żyła długo i szczęśliwie z Jackiem. A co z Danielem? Mimo że sprawy zakończyły
się dla niego nieciekawie, nie zapomni o Emily. Będzie tęsknił za tym, co z nią miał. I
zacznie z tego wszystkiego pić.
5. Kto jest ojcem dziecka Amandy? Tego oczywiście się dowiemy. "Myślę, że nie ma
możliwości, żeby on nie zaczął kwestionować ojcostwa" – powiedział Nick Wechsler
(serialowy Jack). Ale najpierw będzie jednak ślepy. Uzna, że zaopiekowanie się
Amandą to jego obowiązek.
6. Zupełnie nowy Nolan. Gabriel Mann powiedział, że w 2. sezonie "Revenge"
zobaczymy zupełnie nowego Nolana. Ale mimo przygód z ostatniej serii wciąż będzie
pomagał Emily, wciąż zrobi dla niej wszystko. Czemu więc nowy? Ma poznać nową
miłość (co ciekawe, ma to być kobieta!), dowiemy się też więcej o jego pracy i o
NolCorp.
7. Ashley się nie zmieni. Ashley nadal będzie osobą, której lepiej się wystrzegać. Już
nie będzie "najlepszą przyjaciółką" Emily, teraz będzie chciała wkraść się w łaski
Daniela.
8. Co z Charlotte? Graysonówna przeżyła przedawkowanie, ale to niestety nie koniec
jej uzależnienia. W jakiś sposób ta kwestia wciąż będzie obecna w serialu.
9. Czy jest nadzieja dla Charlotte i Declana? Na razie Charlotte i Declan nie wrócą do
siebie, ale nadzieja zawsze. Christa B. Allen uważa, że w końcu oni będą razem. Na
pewno Declan na razie odłoży wszystko na bok i będzie chciał zająć się nią po tym, jak
prawie umarła i jak pojawiła się wiadomość o śmierci jej mamy.
10. Ktoś pozna prawdę o Emily i Amandzie. Do tej pory zamiana ról szła gładko, ale
oczywiście w końcu ktoś się dowie prawdy. Mike Kelley zapowiedział, że ważna postać
dowie się, kim one są naprawdę. Ale tylko jedna.
A co do punktu związanego z Nolanem znalazłam jeszcze takie info:
"Nowa postać w "Revenge". Jak informuje TVLine, aktorka Dilshad Vadsaria pojawi
się w 2. sezonie "Revenge". Ma grać postać o imieniu Padma – współpracowniczkę
Nolana w jego firmie, które odpowiada m.in. za finanse. TVLine podaje, że Padma
może być NIE TYLKO współpracowniczką Nolana, ale także jego dziewczyną w 2.
sezonie serialu."
Co sądzicie o tym wszystkim? :) Zapraszam do dyskusji!
a gdzie temat odnośnie 'ciąży Amandy' ?? ktoś ocenzurował?
wspomianał już, ale napisze ponownie ciąża Amandy jest nieco naciagana, bo - znika w dniu św. pracy (11 maj) pojawia się po nowym roku po procesie (grudzień) czyli gdzieś w styczniu - wyliczając, że w czerwcu ma byc w 8 miesiącu... no to sami sobie policznie ;p
najbardziej ciekawi mnie kwestia - kto się dowie prawdy o Emily?
czytałam, że 2 sezon ma sie zacząć od ślubu emily z 'nieznajomym' - hmmm może Daniel z zazdrości coś zrobi.... zapowiada się ciekawie.
a właśnie ktoś wspominał czy 2 sezon to 22 odcinki czy mniej??
Nie tyle z "nieznajomym", co my nie wiemy z kim, albo Daniel, albo Jack, mam nadzieję, że pierwsza opcja. ;]
Amanda zniknęła trochę później. Już pierwszy odcinek serialu (nie chodzi o flashback) dzieje się pod koniec maja, a przyjęcie zaręczynowe Emily, z którego sprzątnął Amandę Takeda było koniec lata/początek jesieni. Święto pracy w USA jest w pierwszy poniedziałek września - czyli to dzisiaj. ;]
nie wiem co o tym myslec, serial byl dla mnie defakto jednosezonowy tzn bohaterka dokona zemsty i odejdze w blasku zachodzacego slonca... przez ile odcinkow mozna wymyslec kolejne zwroty akcji przy tak ograniczonej ekipie...
w drugim sezonie dodaja matke zamotaja fabula no ale odwlekanie happy endu spowoduje w koncu to iz wszyscy poza glownym czarnym charakterem beda wiedziec ze ona to ona...
nie twierdze ze serial jest slaby problemem dla mnie jest zbytnie wykrystalizowanie postaci w pierwszym sezonie wiadomo jak sie zachowaja kto im zyczy zle a kto dobrze alexis to alexis blake to blake panie wodza panow za portfele i serca ciezko jak dla mnie wycisnac wiecej z tego formatu dynastii z dodatkiem koszmaru minionego lata...
Zgadzam się, trochę za bardzo się to ciągnie.
Jest taki serial " Dochodzenie", i tam już drugi sezon szukają mordercy jednej dziewczyny. Nie oglądałam go więc nie chce się zbytnio wypowiadać na jego temat.
Jeżeli chodzi o Zemstę, to uwielbiam ją i cieszę się że będzie drugi sezon, ale oby twórcy nie przedobrzyli i serial zakończył się w dobrym stylu.
co do dochodzenia to oglądnęłam całe 2 sezony i zakończyli tak, że płakałam później pół nocy i spać nie mogłam. Miał to być koniec serialu i to byłoby świetne zakończenie, bo po co dalej ciągnąć coś, co miało wątek rosie, który rozwiązali. Teraz mówią, żę będzie 3 sezon, ale już go raczej nie oglądnę, żeby sobie nie psuć opini o tym serialu :)
Co do zemsty to jest fantastyczna, ale też się boję, że jak pociągną ze 4 sezony to będzie to naciąganie i wszytsko zepsują..
Myślę, że mogą jeszcze sporo z tego serialu wycisnąć, jeśli się postarają, więc nie skreślajmy jeszcze "Revenge". ;] A cod o tego happy endu w blasku zachodzącego słońca, mottem serialu jest "Before you embark on a journey of revenge, dig two graves"...
Dokładnie, nie skreślajmy go tylko dlatego, że będzie II sezon - to nie świadczy od razu, że serial zejdzie na psy. Jak dotąd akcja była świetnie rozplanowana i w każdym odcinku coś się działo (nudą z pewnością nie wiało) i mam nadzieję, że równie dobrze będzie w kolejnym sezonie. Ciekawa jestem ile będzie tych odcinków, mam nadzieję, że więcej niż jest wpisanych obecnie na filmwebie.
Na filmwebie jest na razie tylko kilka odcinków, bo dla tylu jest potwierdzona data emisji/tytuł. Są dodawane do bazy na bieżąco, chyba że jest ogłoszenie z góry o ilośći zamówionych przez stację odcinków, wtedy dodaje się "hurtowo". Zwykle jest tylko news "stacja x przedłużyła serial y na kolejny sezon". ;] Tak więc spokojnie, na pewno będzie pełny sezon, czyli ok. 22 odcinki.
emily odjedzie w blasku słonca? nieee, ten serial musi zakończyc sie jej smiercią. zaraz po dokonaniu zemsty. może nawet samobójstwo? głowna bohaterka nie jest do konca zdrowa psychicznie, w końcu wizja zemsty zupełnie ją zaslepia. emily nie widzi, ze tak jak graysonowie zniszczyli jej zycie pozbawiwszy ją rodziny, tak ona stawia w tej samej sytuacji charlotte.
Zgadzam się z nie licznymi przedmówcami. Choć 2 sezon może być już naciągany to jak już ma być nie będzie ale ostatnim a nie znówu będzie 5 sezonów i zrobi się z tego siódma woda po kisielu.
3 sezon jest już w planach. Jeśli tylko serial zarobi na siebie, to na pewno zostanie przedłużony.
zgadzam się! ten serial zakończy się tragedią dla Emily. nie bez powodu serial zaczynał się słowami Konfucjusza "zanim wstapisz na drogę zemsty, wykop dwa groby".
to niekoniecznie musi dosłownie znaczyć śmierć Emily, ja uważam, że to może być w takim sensie, że ona tak zatraci się w tej zemście, że pogrzebie się za życia,nic już jej nie zostanie. Straci wszystko, całą rodzinę, przyjaciół i zgubi samą siebie w tym szale.
oj bardzo! :) myślę, że każdy już się nie może doczekać. oby tylko nie przegięli i nie rozciągali nienaturalnie akcji, żeby to było takie spójne i ciekawe jak w 1 sezonie, wtedy to będzie bajka ;)
Zdjęcia promujące 2. sezon: http://emilythorne.org/gallery/index.php?cat=56
A tutaj we wpisach są zapowiedzi: http://www.emily-vancamp.com/
no właśnie.. bo 1 sezon był super, akcja była ciągle i zazębiało się, jedno rozwiązywali dawali inne, przyjemnie się oglądało i nie męczył serial.. :) trzymajmy kciuki :)
2 filmiki (fragmenty z 2 sezonu) od Revenge!
1) Pościg - Nolan & Jack: http://www.youtube.com/watch?v=Uo6KQ8q_lTU
2) Nolan boksuje: http://www.youtube.com/watch?v=6mqZt5vNh5k
:D