PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21096
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Mam pytanie odnoszące się do końcówki odcinka (Gdy Emily przychodzi do siostry i mówi, że jest
w ciąży). Przyznaje nie jestem pewna moich domysłów. Więc stąd to pytanie: Ona serio jest w ciąży
czy tylko plagiatuje Victorię, żeby się dowiedzieć więcej o tym?...

ocenił(a) serial na 8
ati223

jak dla mnie plagiatuje, po co by miała przychodzić z tym do tej samej siostry co Victoria?

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

No też tak sądziłam. I szkoda. Fajnie by było gdyby rzeczywiście była w ciąży.

ocenił(a) serial na 8
ati223

ale z drugiej strony serial mógłby trochę na tym stracić :D bo zajęłaby się innymi sprawami zamiast tytułowym wątkiem :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

No tak. Ale teraz i tak jakby w drugim sezonie trochę odbiega od zemsty. Sezon 1 był całkowicie poświęcony mszczeniu się na tych wszystkich osobach co miały cokolwiek wspólnego z wrobieniem jej ojca, a w sezonie 2 ta zemsta związana z ojcem (!) zeszła na drugi plan. PS. Czy tylko mi się nie podoba wprowadzenie wątku z Inicjatywą? ;D

ocenił(a) serial na 8
ati223

osobiście nie mam nic przeciwko Inicjatywie, tylko jak na razie akcja nie nabrała odpowiedniego tempa. Wiadomo, że to nowy wątek więc musi potrwać zanim nam nakreślą tą organizację, jej cele, do czego są zdolni itp. ale to trochę długo już się ciągnie. Mogli zabrać by się już do jakiegoś konkretnego działania, a jak na razie są tylko podchody. I dlatego główny wątek trochę spowolnił i się rozproszył, bo nie wiadomo z kim dokładnie walczyć.... :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

No i to mnie właśnie denerwuje. ;D PS. jak myślisz kim jest syn Victorii? ktoś kogo znamy czy wprowadzą nową postać? I: Tylko ja myślałam że na końcu jak Emily poszła do siostry to, że jest to syn Victorii?...

ocenił(a) serial na 8
ati223

Kaptur Cię zmylił? :D w sumie wydaje mi się, że a) Sokół i syn Victorii to jedna osoba i wprowadzą nową postać zupełnie, bo trochę trudno, żeby ktoś kogo już znamy potrafił ukryć te 2 rzeczy na raz b) są to inne osoby i jedną możliwe, że już znamy w sumie to bardziej prawdopodobne. Bd to na pewno duże zaskoczenie. Takie w stylu "Reveange" z pierwszego sezonu. Mimo wszystko nie mamy z kogo wybierać w obecnej obsadzie. Albo Nolan albo Aiden.

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

No właśnie chodzi o to, że nie ma kogo wybrać na Sokoła albo na tego syna Victorii. Pewnie będzie tak jak ty mówisz, że Sokół i syn Victorii to jedna i ta sama osoba, więc wprowadzą kogoś nowego (oby przystojnego :D)

ocenił(a) serial na 8
ati223

moim ulubieńcem i tak jest Nolan :D ale nie pogardzę nową postacią byleby wniosła zamieszanie i serial się rozkręcił na dobre :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

No tak. Mam nadzieję, że na końcu serialu (jeszcze 4 odcinki) ludzie się dowiedzą, że Emily to tak na prawdę Amanda. Jestem ciekawa reakcji tych wszystkich osób. W szczególności Jacka i Daniela. ;D

ocenił(a) serial na 8
ati223

też chciałabym żeby to już wyszło na jaw :D tylko nie wiem czy to nie byłoby za wcześnie dla serialu... później trudniej byłoby jej cokolwiek zorganizować :D mam nadzieję że w finale zabiją Aidena, jakoś go nie polubiłam...

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

Czemu miałoby być za wcześnie dla serialu? Skoro zostały jeszcze 4 odcinki do końca 2 sezonu. I na dodatek ostatni finałowy odcinek nazywa się: "The Truth". A co do Aidena to też mam nadzieję, że umrze. I oby z rąk kogoś znanego nam już. Ale jak uśmiercą Daniela to umrę po prostu. ;D

ocenił(a) serial na 8
ati223

"za wcześnie" mi chodziło nie o sezon tylko ogólnie dla serialu, chyba że planują go skończyć po 3 sezonie. Trochę trudno bd spiskować Emily i Nolanowi jak już się wszyscy dowiedzą kim jest. :D jak dla mnie mogli by stopniowo uświadamiać to niektórym bohaterom, zaczynając od Jacka, bo przez swoją nieuwagę wmiesza się w tą całą aferę z Greysonami :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

Ale przecież nie będzie 3 sezonu. xD

ocenił(a) serial na 8
ati223

myślałam że jeszcze walczą o emisję, mój błąd :D świat "Supernatural" wciągnął mnie na dobre kilka tygodni i nie wiem co się dzieje :D w takim wypadku też mam nadzieję że wszystko wyjdzie na jaw, a nie zostawią serialu tak uciętego w pewnym momencie bez zakończenia, bo to najgorsze co może być... i oby to był happyend :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

Raczej nie zostawią go uciętego w pewnym momencie bo skoro to pewne, że kolejnego sezonu nie będzie, ani nie ma na to szans to raczej wszystko wyjawią. Tylko oby to nie było tak na szybkiego zrobione, żeby tylko skończyć bez tajemnic. ;/ Tak jak np. w przypadku Gossip Girl.

ocenił(a) serial na 8
ati223

nie oglądałam Gossip Girl, ale i tak mi się wydaje, że trudno bd im to skończyć jako tako, bo wątek Inicjatywy ledwo co się zaczął, a już ma się rozwiązać :D tyle lat działali w ukryciu i nikt im nic nie zrobił, a teraz w ciągu 4 odc pewnie wszyscy się dowiedzą kim są i co zrobili. Jedyne co mogą rozwiązać z sensem to właśnie wątek Emily i Greysonów. Tyle już miała okazji do ich zniszczenia, że i w ciągu 4 odc zdąży :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

No właśnie ;/ Za wcześnie jeszcze na kończenie serialu. Mi się wydaje że Sokół ma coś wspólnego z Inicjatywą. I jak ona się dowie kim on jest to jakaś tam część tajemnic się rozwiąże. Nawiasem mówiąc bardzo chciałabym żeby pokazali z kim będzie Emily. Wiem, że to nie jest główny wątek serialu tak jakby, ale dla mnie to ważne ;D:D

ocenił(a) serial na 8
ati223

no trochę płytkie to bd jak w ciągu 4 odc się na któregoś ostatecznie zdecyduje, bo przez 2 sezony miała już 3 facetów i nie idzie rozgryźć, do którego coś więcej czuje. Tak sb myślę jacy Ci Amerykanie są niewdzięczni, pierwszy sezon był okrzyknięty najlepszym, objawienie po prostu po tylu latach niczego, 7? mln jakoś tak go oglądało i bił rekordy popularności, a drugi ledwo im już pozwolili dokończyć... Co się stało z tymi ludźmi, którzy nabijali oglądalność? :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

No właśnie. Sezonowi fani. ;D A taki fajny serial był. Możemy się cieszyć, że przynajmniej pozwolili dokończyć 2 sezon, bo wtedy to już by była totalna masakra.;D A co do facetów Emily to myślę że prawdziwie kocha Jacka, innego wyjścia nie ma. Aidena pewnie kochała kiedyś, zanim ten ją zostawił u Takedy (czy coś takiego), a Daniela nigdy prawdziwie nie kochała tylko potrzebowała go do swojej zemsty. ;D

ocenił(a) serial na 8
ati223

też mi się wydaje, że to bd Jack. Tylko czy on jej wybaczy to wszystko? Bo przecież ta jej podmiana nieźle namieszała mu w życiu,ożenił się z kobietą, której tak naprawdę nie kochał, którą później zamordowano i został sam z dzieckiem, a Emily doskonale wiedziała o wszystkim i pozwoliła mu brnąć w to, wiedząc że wszystko w jego życiu się opiera na kłamstwie. To go pewnie zaboli i wątpię czy jej tak wybaczy od razu... Aidena typuję do zabicia w finale. A co do Daniela to myślę, że jednak coś do niego czuła, przynajmniej do czasu gdy nie opowiedział się definitywnie po stronie Greysonów :D

ocenił(a) serial na 10
wiktoria001100

Zgadzam się z wszystkim co napisałaś oprócz tego, że Jack jej nie wybaczy. Ja myślę że będzie wow co oh ah i się pocałują. Chociaż to co ty mówisz byłoby dużo lepsze. Jakby zrobił jej taką scenę przy wszystkich (tak wiem jestem dziwna) :D

ocenił(a) serial na 8
ati223

w sumie tak powinna wyglądać reakcja każdego normalnego człowieka, ale to serial więc pójdą na łatwiznę, bo i tak nie mają wyboru jak nie dostali 3 sezonu :/

ocenił(a) serial na 10
ati223

Nie będzie ? :( Załamałam się, kiedyś czytałam, że ma być. Moim zdaniem, serial jest genialny. W życiu lepszego nie widziałam i oni go tak szybko kończą :( Złóżmy się i zapłaćmy za 3 sezon ;pp

ocenił(a) serial na 10
ekamina

Nie będzie właśnie. :< Też mi szkoda bo również ten serial jest dla mnie najlepszym jakim dotąd oglądałam. No ale tak się zawsze dzieje z fajnymi serialami. Szybko się kończą. Jedynie co pociesza to: torrenty i ściągnięcie wszystkich odcinków i oglądać w kółko. Ja tak robię i jest świetnie hahhaa ;D

ocenił(a) serial na 10
ati223

Też właśnie zaczęłam od nowa oglądać pierwszy sezon w oczekiwaniu na 19 odcinek ;D A z jakiego źródła macie dane, że nie będzie kontynuacji, bo ja nie mogę nigdzie znaleźć. Jak sprawdzam to jest napisane, że możliwa jest kontynuacja ;D

ocenił(a) serial na 8
ekamina

ja jak zaglądałam ostatnio to widziałam, że jest zagrożony, ale nie wiem gdzie to sprawdzałam... no ale w sumie był na wylocie, ale myślałam, że dadzą im jeszcze 3 sezon jako ostatnią deskę ratunku...

ocenił(a) serial na 9
wiktoria001100

ABC nie podjęło jeszcze decyzji co do przyszłości Revenge. Żadne oficjalne źródła o tym nie mówią. W maju pewnie się dowiemy czy serial dostanie trzeci sezon. Więc radzę nie wprowadzać ludzi w błąd :)

ocenił(a) serial na 8
marcinek0610

Owszem żadne oficjalne źródło nie mówi o tym iż to ma być koniec lub też nie Zemsty. Ja osobiście czytałam,że ma być 3 sezon ale już z innym jego twórcą więc jeszcze nic nie jest przesądzone ;)