PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21069
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Heh jednak było zaskoczenie i to całkiem spore. Niepozorna naiwna Louise stała się przyczyną rozstrzygnięcia wszystkiego. Myślałem, że Amanda zginie. Drobny minus za ostatecznie rozprawienie się z Victorią, mogli to rozegrać dłużej i ciekawiej. Fajnie, że się skończyło szczęśliwie dla Amandy i Jacka. Ogólnie jestem usatysfakcjonowany. Z pewnością będę miło wspominać ten serial i nie raz do niego wrócę pamięcią :)

ocenił(a) serial na 10
mike__25

Będzie brakowało tego serialu napewno. Mi osobiście w całym odcinku najbardziej podobał mi się moty z przeszczep serca, kiedy Charlotte mówi lekarzowi że nikt nie może się dowiedzieć o tym, że Amanda dostała serce Victorii :D

ocenił(a) serial na 9
agatap_2

Fakt to było szokujące. Na początku myślałem, że to tylko zły koszmar Amandy, ale potem była scena ślubu, w której Amanda miała odsłonięty dekolt z wyraźną blizną po przeszczepie... Scenarzyści nieźle tutaj odjechali. Victoria nadal więc żyje w ciele Amandy :D

ocenił(a) serial na 6
mike__25

Ja nie jestem do końca przekonana, że rzeczywiście Ems dostała serce Victorii. To mogła być tylko taka zabawa z fanami. Amanda wie, że przeszczepili jej jakieś serce, ale nie wiadomo, czyje, a po prostu ma koszmary, że to Victorii. Ja to wolę tak interpretować ;)

ocenił(a) serial na 7
agatap_2

Dokładnie! Przemycili Viktorię w piękny sposób :D

ocenił(a) serial na 10
Lostriss_MK

Em zachwycona by nie była gdyby się dowiedziała...

ocenił(a) serial na 9
Ateliee

Sądzę, że nawet by się nie zgodziła na przeszczep, gdyby wcześniej wiedziała, że to od Victorii. Tak, czy inaczej cała ta "100% zgodność serc" była mocno naciąganą i nieco komiczną historyjką scenarzystów na potrzeby dramaturgii. Realizmu tutaj nie było wcale. Amanda powinna normalnie dojść do siebie bez wymyślania przeszczepów w dodatku od Victorii.

ocenił(a) serial na 10
mike__25

Zauważ, że to jej drugi postrzał, po każdej takiej "akcji" organizm jest bardzo osłabiony. Poza tym zgadzam się, że było to naciągane, sama bardzo się na finale zawiodłam ;c

ocenił(a) serial na 9
Ateliee

Jednak się okazuje, że przeszczep serca to tylko zły koszmar Amandy :) http://deadline.com/2015/05/revenge-series-finale-emily-vancamp-interview-captai n-america-civil-war-1201424439/

mike__25

Oczywiście że koszmar, przecież to było jasno pokazane ^^ Aczkolwiek nie było to na 100% wyjaśnione

ocenił(a) serial na 9
smerfetka

No właśnie sama aktorka w powyższym wywiadzie przyznała, że blizna była celowym zabiegiem, aby namieszać widzowi, ale jednak przeszczepu serca Victorii nie było :)

mike__25

Jas dopiero czekam na napisy ale byłam ciekawa czy Amanda zginie :D