PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21067
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Finalowy Odcinek

ocenił(a) serial na 10

i jak wam sie podobał finałowy odcinek ?

EvitaPM

Ja Cie przepraszam, ale co chciałaś wyczytać w temacie 'jak Wam się podobał finałowy odcinek' jak nie spoilery właśnie...?

Dla mnie odcinek dobry - Nolan, Declan, Jack, Amanda itd, jednak sprawa z Inicjatywą... Trochę strzał w kolano producentów, jakby juź nie mieli pomysłow... I wkurzyła mnie Charlotte - ledwo poznała Reginę, a już nie ufa swojemu chłopakowi... Ale ogólnie odcinek dobry, czekam na next sezon - wiadomo kiedy bedzie?

ocenił(a) serial na 10
EvitaPM

Victoria nie zginęła...

ati223

cale szczescie ktos tu sie pomylil :) gdyby zginela to nie byloby sensu ogladac dalej. ja sledze ten serial glownie po to, zeby zobaczyc reakcje Victorii na wiadomosc ze Ems to Amanda, co mam nadz stanie sie po tym, jak Ems wymierzy juz odpowiednią karę Greysonom :-)

ocenił(a) serial na 8
madriutka

Mi bardzo się podobał :) Prawie ryczałam :P A najlepsze jest to, że całe dwa sezony myślałam, że brat Jacka ma na imię Jacqueline, a nie Declan :D

robipati

Zrobiłaś mój dzień, hahahahha

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

Swój też :P

ocenił(a) serial na 8
youhaveamessage

Wiem, że się czepiam, ale "zrobiłaś mój dzień" to okropny koszmarek językowy...

milkaway

tłumaczenie z ang

ocenił(a) serial na 8
EastJudas

Zdaję sobie z tego sprawę - dlatego jest to właśnie koszmarek językowy, podobnie jak "skoczyć przez rekina"... Tłumaczenie zwrotu, którego nie powinno się tak tłumaczyć.

milkaway

Ale ty wiesz, że to były zwykłe żarty? Doskonale wiem, że się tak nie mówi przecież :)
Tak samo, jakby do kogoś powiedzieć "thank you from the mountain", albo zamiast "kiosk ruchu" to "movement kiosk" :D

ocenił(a) serial na 9
milkaway

Jak dla mnie wygląda to legitymacyjnie i sądzę że musisz tym handlować.

ocenił(a) serial na 8
madriutka

A może Aiden rzeczywiście nie żyje. Teraz Jack z Emily mają wspołny cel - zemsta na Graysonach za śmierć ojca Emily, Declana i w pewnym sensie Amandy. A na końcu jak już bedzie po wszystkim, zostaną razem i tak skończy się sezon 3, bardzo możliwe ze ostatni ;)

ocenił(a) serial na 10
kiniaa123

Aiden nie moze umrzec, on tak bronił Emily i myślicie że dałby się pokonać Danielowi? nawet jak ten celoawał do niego to na pewno jeest na tyle wyszkolony zeby cos poradzic, skoro nawetszable miedzy dlonmi umial zatrzymac :D mam wielka nadzieje ze on nie umrze bo go bardzo lubie, jest jedna z najlepszych postaci jak dla mnie :) a Jack z Emilka w ogole do siebie nie pasuja..

ocenił(a) serial na 8
kiniaa123

To by bylo raczej zabawne gdyby Aiden byl w stanie pokonac na miecze mistrza sztuk walki z Japonii, a nie poradzilby sobie z chlopczykiem z Harvardu, który chyba nawet mistrzem strzelania nie byl, z tego co pamietam z ktoregos odcinku ze strzelnicą.

ocenił(a) serial na 7
madriutka

Nikt chyba tutaj tego nie roztrząsał, ale...
Dlaczego Aidana prawie natychmiast wypuszczono mimo podejrzenia o zamach, po czym prawie natychmiast w serialu fbi pojawilo sie u Nolana ?
PAdma na pewno nie żyje? (Chyba pogrzeby był?)

ocenił(a) serial na 7
piotr.gajzler

Padma nie żyje, Aiden ją znalazł i między innymi dlatego zabił Traska. Może wypuścili go dlatego, że zaoferowali mu jakiś układ, a może dlatego, że Inicjatywa przesłała to vid obciążające Nolana z Padmą do fbi. Będzie wiadomo w 3 sezonie:)

ocenił(a) serial na 9
bet69

Nie byłbym taki pewien czy Padme nie żyje. Są substancje, które wywołują fałszywą śmierć.

piotr.gajzler

po pojawiły się dowody na to, ze za zamachem stal ktos inny (czyli tworca carriona), a materialy obciazajace aidena zostaly sfabrykowane przez geniusza komputerowego. skoro wiec nie ma podstaw do zatrzymania to czlowieka trzeba zwolnic, a nowa osobe podejzana zatrzymac.
przy okazji wychodzi na to, ze zgromadzenie biznesmenow aka inicjatywa jest sprawniejsze od fbi.

zgroza nadchodzi koszmarny watek emily-jack

madriutka

Czyli jednak 3ci sezon nadal z Graysonami.Rewelacyjny finał.W ogóle cały drugi sezon wydawał mi się o niebo lepszy niż pierwszy.Uwielbiam oglądać Victorię i Conrada.Chyba nie ma drugiego tak makiawelicznego bohatera jak pan Grayson.
Daję sobie rękę uciąć,że Daniel nic większego Aidenowi nie zrobił.Wszyscy teraz podejrzewają,że nie żyje,w dodatku to zbliżenie na zakrwawione ręce Daniela.Na bank okaże się,że tylko chłopcy się lekko poprzepychali:D
Też jestem ciekawa,kto będzie grać Patricka.
Nie zrozumiałam do końca motywu z Inicjatywą,o której Conrad mówił,że tak naprawdę nie istniała.
No i co z Padmą?Pewnie to nagranie zostało zrobione jeszcze dużo wcześniej,bo przecież ona nie żyje,Aiden widział jej ciało.
Też mnie dziiwi,czemu Aidena tak szybko wypuszczono i od razu fbi zjawiło się u Nolana.
Szkoda Declana,aczkolwiek od początku się spodziewałam,że to właśnie on umrze.
Dobrze,że Emily w końcu powiedziała Jackowi,że jest Amandą.Jestem ciekawa,jak pociągną ten wątek w kolejnym sezonie.Zapewne Jack będzie teraz jej wielkim sprzymierzeńcem,w końcu sam ma mnóstwo powodów,żeby zemścić się na Graysonach.
Intryguje mnie postać Daniela.W którą stronę podąży?Tak naprawdę niby stara się być pozytywnym bohaterem,ale co rusz graysonowy charakter daje o sobie znać.Drzemie w nim więcej ciemnych mocy niż nam się wydaje:D
Pozostaje zatem czekać teraz na 3ci sezon.

avosette

co za bzdure ktos tu wczesniej pisal ze Victoria zginela...? Nie wiem czy Jack bedzie sprzymierzencem Emily. Posrednio przez jej zemste nie zyje Amanda (choc sama sie o to prosila, Ems wielokrotnie probowala sie jej pozbyc, bezskutecznie) i Declan. Gydby Ems w pore odkryla karty przed Jackiem on by nie prowadzil swojej zemsty, do czego nie ma kompletnie predyspozycji i srodkow (w przeciwienstwie do Emily). Mogla mu pwoiedziec to ja jestem Amanda, jestem tu po to , zeby sie zemscic na Greysonach, pozwol mi dzialac, wiem jak to robic w przeciwienstwie do Ciebie, nie narazaj sie. Dla mnie Jack idacy na wojne z Greysoanmi to smiesznosc. I czgeo on oczekiwal ufajac Victorii?? zalosne. Ems powinna wkroczyc w pewnym momencie i sie przed nim ujawnic.

EvitaPM

Najbardziej mnie martwi wrobienie Nolana we wszystko :( i po cholere Aiden czekal w domu Emily. Jakas obsesja do opętała.

EvitaPM

najgorzej, ze trzeba czekac do wrzesnia na trzeci sezon....

EvitaPM

i czy dobrze zrozumialam ze Declan byl w Global Greyson bo chcial sie spotkac z Charlotte? Ona bedac z Regina, w momencie jak Declan do niej zadzownil powiedziala mu ze jest z Danielem. Co innego Declan moglby robic w siedzibie firmy?

ocenił(a) serial na 10
EvitaPM

do lipca :D

elciasek4

skąd masz taką informacje?na ogol wszystkei seriale "wracają"po wakacjach, od wrzesnia. wątpie zeby z Zemsta bylo inaczej.

ocenił(a) serial na 10
EvitaPM

tak słyszałam od koleżanki... że chyba 16 lipca wraca.. że miał serial wrócić normalnym tybem.. ale nie wiem :)

ocenił(a) serial na 10
elciasek4

trybem*

ocenił(a) serial na 10
EvitaPM

Tylko, że on wszystko mówił swojemu bratu a ten swojej dziewczynie. Szybko wyszło by na jaw kim jest Ems, a ona nie mogła zaryzykować. Teraz, gdy Jack został sam pewnie będzie miał dużo pretensji i żalu, ale w końcu zacznie racjonalnie się zachowywać - mam taką nadzieję. Tak jak zauważyłaś "Jack idący na wojnę z Greysoanmi to śmieszność", Ems i Nolan może nie zawsze wiedzieli, co wyniknie z ich planów, ale jakiś mieli i to dość dobre jak widać. A Aiden to palant, przez cały serial miałam nadzieję, że zginie. W końcu to przez niego zginął Decklan, gdyby nie pobrał całej kasy z konta, nie uruchomiłby programu i wszystko byłoby dobrze.

Wercia1501

ja sie zastanawiam jak sie Nolan wywinie od wiezienie, nie ujawniajac prawdy m.in o Emily.

ocenił(a) serial na 10
EvitaPM

Też nie mam pojęcia i jestem tego bardzo ciekawa, ale jednego możemy wszyscy być pewni: Em będzie chciała mu pomóc. Ciekawi mnie też, co zrobi Jack. Em została sama: Aiden odejdzie albo nie żyje (mam nadzieję) a Nolan w więzieniu...

Wercia1501

Ciekawi mnie jeszcze czy Charlotte sie dowie jaki jej tatus mial udzial w smierci Declana i co z tym zrobi. Oby znowu nie zaczęla ćpać. Wydaje mi sie, że pod wplywem silnego stresu poroni ciąże. Najbardziej boje sie o Nolana. Oby szybko sie wyplątal z oskarżen. I ciekawe co zaszlo miedzy Aidenem a Danielem w domu Emily.

ocenił(a) serial na 6
EvitaPM

Też tak myślę z tym poronieniem

avosette

Chyba nie ma drugiego tak makiawelicznego bohatera jak pan Grayson - na poczatku, największą diablica byla dla mnie Victoria, a z czasem okazalo sie, ze o wiele bardziej czarnym charakterkiem jest jej męzulek...

ocenił(a) serial na 8
EvitaPM

Conrad Grayson jest moim zdaniem najlepszą postacią w tym serialu. Najlepiej gra, najlepsza rola, no jak dla mnie to on nadaje kolorytu temu serialowi. 3 sezon bede oglądał głównie dla Conrada :]

Lantis

o co chodzilo z smsem "Long live David Clarck"?

ocenił(a) serial na 8
EvitaPM

Niech żyje David Clarck. Napewno sprawka "inicjatywy" żeby podejrzenia poszły na Nolana. Jako geniusz i haker byłby do tego zdolny. A jak dołożymy video Padme jak obiąża Nolana i filmiki z jego odwiedzin u Davida w więzieniu to mozemy połączyc wszystko w jedno.

Lantis

faktycznie, agent FBI nawiazal do tego, ze Nolanodwiedzil 38 razy Davida w wiezieniu a wg Padmy Nolan kontynuuje jego dzielo.

avosette

chodzilo tylko o to, ze inicjatywa nie jest organizacja scisle terrorystyczna, bo wywoluje nie strach dla strachu ideologicznego, lecz strach zeby na tym zarobic.

dopoki nie poczytalam forum nie przyszlo mi do glowy, ze daniel zabil aidena mimo znaczacego spojzenia na bron.
mam nadzieje, ze aiden po tym jak dal mu druga szanse zdazyl sobie pojsc a rana na rece daniela byla po tamej szarpaninie albo wogole sam sie osiol postrzelil :P (kogo ja oszukuje na bank tak lagodnie sie nie skonczylo)

madriutka

Bardzo podobał mi się finał :) jak zresztą cały sezon

Scena w której Nolan mówi Jackowi o śmierci brata - bardzo ładna. Choć Jacka nie jest mi szkoda, bo bardzo nie lubię tej postaci, to jednak było mi żal Nolana. Razem z Emili to najlepsze postaci w Revenge.
Zaskoczyło mnie aresztowanie Nolana. Mam nadzieję że szybko się stamtąd wydostanie.
Ciekawe czy Aiden nie żyje... wyglądałoby na to że Daniel go zabił, ale w tym serialu niczego nie jestem pewna dopóki nie zobaczę na własne oczy. Może to nie byłby taki zły pomysł. Nic do niego nie mam, ale im więcej Aidena przy Emili tym większa możliwość że udałoby mu się odciągnąć ją od zemsty. A tego nie chcę. Nie chcę zakończenia "żyli długo i szczęśliwie" (chyba że chodzi o Nolana - ona może tak żyć :P)
Jack i jego misja "zabić Conrada". Ależ ten Porter mnie irytuje. Nic nie wie a porywa że na Conrada. Scena w której rozpoznaje że Emili to Amanda była bardzo kiczowata. Jak on się zorientował. Przecież nie pierwszy raz ją widzi, aż tu nagle go olśniło i się zorientował .Dziwne i nienaturalne. A Emili zachowała się bardzo naiwnie mówiąc mu prawdę. Zawsze podobała mi się jej przebiegłość i nieprzewidywalność a tu nagle coś takiego. Wiem że chciała go odciągnąć od morderstwa na Conradzie, ale mogła to zrobić jakoś inaczej, nie mówiąc mu prawdy. Wiem że Jackowi zależało na Amandzie, ale na tej małej Amandzie którą znał w dzieciństwie. Jeśli Emili myśli że on jej wszystko wybaczy, to że go okłamywała, to że chce się mścić za wszelką cenę, że poniekąd przez nią (przez zamianę nazwisk) zginęła jego żona, to się dziewczyna grubo myli. Nie wiem jak to dalej rozegra, może jakoś z tego wybrnie, ale na razie nie wygląda to na łatwe.

Żal mi trochę Charlotte, ciekawe co dalej z nią i dzieckiem.
Victoria jak zawsze świetnie - bardzo lubię jej postać. Ciekawe kto jest jej synem. Mam wrażenie że to będzie ktoś z bohaterów których już widzieliśmy w Revenge, tylko Victoria go jeszcze nie poznała.

ocenił(a) serial na 9
immortal13

w wymienionej obsadzie jest Patrick - może to syn Victorii? ciekawe .. nie kojarze go z tego serialu, by wcześniej w jakiś obcinku występował .. http://www.filmweb.pl/person/Ben+Turner+Dixon-899118

ocenił(a) serial na 9
Adzia_6

A to nie jest ten fake Patrick co był na balu?

ocenił(a) serial na 9
Daroo_3

w sumie całkiem możliwe.. nie pomyślałam o tym .. ;)