PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21094
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Są już jakieś napisy do 11 odc. Revenge?

ocenił(a) serial na 9
ari92

na razie nie ma i prawdopodobnie będą dopiero w niedziele...

Taylor_Momsen

No tak jest na n24.pl a jak stoją fani-tłumacze z FW?

ocenił(a) serial na 9
ari92

a nie wiem bo napisy zazwyczaj sciągam z n24.pl, ale wydaje mi się, że też bedą mniej wiecej w tym samym czasie bo napisy do tego serialu zawsze były poźno...

Taylor_Momsen

jak będzie więcej chetnych do tłumaczenia to bd szybciej, bo nikt nie ma tyle czasu zeby 950 wersów przetłumaczyć w 2 dni :)

justin_n

Jakoś do Lost to w kilka godzin tłumaczyli.

ari92

no o tym mówie, więcej osób tłumaczy to napisy pojawiaja się bardzo szybko :)

ocenił(a) serial na 9
ari92

Na razie jest 0% :(

martakamyk13

Już przesunęli z niedzieli na poniedziałek :/

ocenił(a) serial na 9
ari92

łał juz 20%, jaki postęp... ale w sumie się nie dziwie, że tak szybko to idzie skoro osoba która to tłumaczy robi napisy do 3 seriali na raz...

Taylor_Momsen

Taka mała poprawka Xionc ma tam konto i on wrzuca napisy, ale tak naprawdę tłumaczy więcej osób to raz, a dwa nie do trzech, a do dwóch seriali. Revenge tłumaczą Mayor i Xionc, a korektę robi loodka lub Tiger, zaś CSI: NY tłumaczy Xionc, a korektę robi Tiger.

ocenił(a) serial na 9
ari92

tak ale do CSI tłumaczone są dwa odcinki na raz więc w sumie trzy.
Sorry że się tak czepiam, doceniam to, że ktoś poświęca swój czas żeby zrobić te napisy, ale bardzo wciągnął mnie ten serial i już nie moge się doczekać...

ocenił(a) serial na 9
Taylor_Momsen

Już przy poprzednich odcinkach zważyłam, że na stronie 'podnapisy' o wiele szybkiej pojawiają się napisy do tego serialu. Ja już oglądałam bo nie wytrzymałam, ale polecam na tą stronkę lukać ;)

martakamyk13

Już 75% na n24.pl

ari92

na kinomaniaku czy innych stronach niestety sąÍ wersje bez napisów jeszcze;/ już się nie mogę doczekać:)

ocenił(a) serial na 9
ari92

Polecam angielskie napisy, które są już na następny dzień, po wyemitowaniu odcinka. :) Jestem trójkową licealistką i nie mam problemu ze zrozumieniem. Naturalnie, niektórych zdań w ogóle nie rozumiem, ale to tylko przelotnie, jak się wczujesz to już gładko idzie z ang napisami. :)

kalambury1008

A co to za przyjemność tłumaczyć sobie zamiast oglądać :/ Ja np w ogóle nie mam podzielności uwagi... czasem muszę sobie zatrzymywać żeby i obejrzeć i przeczytać napisy.

ocenił(a) serial na 9
of2288

Ja tez naturalnie wole z polskimi napisami, ale jak ktos nie moze sie doczekac (napisy do tego serailu są robione 1,5 tygodnia) to mysle, ze angielskie napisy sa dosc dobrym rozwiazaniem.:)

kalambury1008

dalej nie ma napisów?

lilitiki

Wczoraj było 95% dziś nawet nie sprawdzałam...

Edit.nadal nic...

szarit

Każdy ma swoja cierpliwość, ale ileż k***a można jej mieć. Zawsze to samo, pie****ą, że będą napisy a potem je tydzień albo dłużej robią. No żal...

ocenił(a) serial na 8
ari92

może zamiast się bezsensownie rzucać, poucz się angielskiego? w tym serialu mówią baaardzo prostym językiem

ania7403

Też bym Ci coś teraz powiedział "prostym językiem", ale kultura nie pozwala :). Akurat ja jestem osobą, która lubi rozumieć oglądany film lub serial lub cokolwiek innego w 100%, a tak perfekcyjnie nauczyć się jezyka nie da póki nie mieszka sie wśród ludzi władającymi tym językiem. Denerwuje mnie nawet jak ktoś nie przetłumaczy dwóch linijek w filmie, ja rozumiem slang, ale ja na serio jestem takim pedantem pod tym względem, że musze wiedzieć, rozumieć wszystko od deski do deski co powiedzieli bohaterowie.

ania7403

Za moich czasów angielskiego nie uczyli w szkole tylko rosyjskiego to akurat mogę oglądać bez napisów,a na naukę angielskiego taką naprawdę dobrą nie mam dość czasu niestety...

szarit

Nie wspominając o nauce wszkole, jak sami nauczyciele mówią "Nie uczycie sie po to by umieć sie porozumieć, a po to by zdać mature" :/

ari92

Napisy podobno jutro wieczorem...

ari92

To są jakieś kpiny, żeby tyle czekać na napisy PL. nowy odcinek już wyszedł, a napisów brak do poprzedniego :O
Mi to tam generalnie zwisa, bo oglądam z napisami angielskim. W przypadku innych seriali nie ma z tym problemu, aby napisy były tego samego dnia, co odcinek pojawia się w sieci, bądź następnego. A tu? Nawet sama korekta trwa ponad 1 dzień -.-

ocenił(a) serial na 9
xBlue

TYm bardziej, że ten serial jest dość popularny i duzo osób ściaga do niego napisy!

kalambury1008

23:57 "cuda" się dzieję wreszcie napisy :D