PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21102
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Serial, jak zwykle zresztą nie zawodzi pomimo ciągłości akcji z odcinka na odcinek, co jest zwykle cechą oper mydlanych.

Przemyśleń kilka po seansie:
Podoba mi się postać Graysona Sr., jest tak samo dwuznaczny jak reszta postaci. Zaskoczyło mnie, że był tak przyjazny wobec Victorii. Być może łączy ich podobieństwo sytuacji życiowej w jakiej zaczynali. Grayson zbudował swoją firmę od podstaw, Victoria również zaczynała od zera. Conrad natomiast chyba urodził się już/ dorósł w uprzywilejowanej sytuacji finansowej.

Emily staje się niestabilna i porywcza w swoich decyzjach. Ostatnio była gotowa zrezygnować z planów matrymonialnych, by nie krzywdzić Daniela. Teraz postanowiła nie ranić uczuć siostry. W pewnym sensie zmiana na lepsze, ale bardzo niebezpieczna dla Emily.

Bardzo podejrzana wydawała mi się w tym odcinku Ashley. Ciągle uśmiechnięta i przyjazna w stosunku do Emily. W przemianę moralną nie wierzę, gdyż jak to Conrad określił wyraźnie szukała okazji podczas wizyty u niego. Jej język ciała był nadto wymowny.

No i stało się wreszcie to, o co obawialiśmy się od początku - ktoś wypatroszył skrytkę Emily. Pierwszą podejrzaną wydaje się być Amanda ze względu na RSVP, ale moim zdaniem to pozory. Była zbyt rozemocjonowana, by wymyślić plan z zaproszeniem i do tego znaleźć skrytkę nie robiąc burdelu z całego domu.

Drugą opcją jest więc Tyler - zauważył nierówność w podłodze więc wiedział, że musiała tam być skrytka. No i SPOILER aktor jest w obsadzie następnego odcinka, w którym poznamy wreszcie chyba tejemnicę morderstwa na plaży /SPOILER. Myślę, że Tyler mógł porwać Amandę. Wybiegła z motelu zdeterminowana, by wrócić do Jacka. Dlaczego więc nie pojechała za nim do baru? Coś albo ktoś musiało ją zatrzymać. Obstawiam, że Tyler zamierza pojawic się z prawdziwą Emily na przyjęciu zaręczynowym. Tylko jak to się ma do tożsamości mordercy i ofiary na plaży? Hm... Chyba bardziej w tej chwili wierzę w obronę osobistą i że to Tyler zginie - SPOILER trup na plaży z promo następnego odcinka ma zdaje się rękawiczki... /SPOILER.

Opinie?

milkaway

chyba Tyler ukradł rzeczy ze skrytki, nie podoba mi się że wraca. ale może to i dobrze, bo wychodzi na to, że to jednak on zginie w odcinku. tylko jak to on, a nie Daniel, to pewnie D. strzelał, a to mi się nie podoba.

Dodo140

gdzie mozna zobaczyc ten odcinek?

ocenił(a) serial na 8
sabter

Bez napisów na przykład na 1channel.ch.

milkaway

Jeśli Tyler wróci to stanie się tak jak przewidywałem i o czym pisałem w temacie o 11 odc.

ocenił(a) serial na 7
milkaway

odcinek był świetny, serial trzyma bardzo wysoki poziom,

gdyby ktoś był zainteresowany moim tekstem, to zapraszam na bloga: http://mimesisnamalymekranie.blogspot.com/2012/02/percepcja-revenge-1x14.html

użytkownik usunięty
Piotrek099

milkaway z jakich planów matrymonialnych zrezygnowała Emily? bo chyba coś przeoczyłam.

Co do skrytki, była ona w tak banalnym miejscu, że prędzej czy później ktos by i tak ją odkrył. Nieprzemyślany jest fakt, że Emily siedziała w domu, przy zapalonym świetle i niezasłoniętym oknie przeglądająca materiały ojca. Bez problemu ktoś mógł ją podglądać, a potem wrócić i zabrać materiały.
Także obstawiam w tym momencie Tylera jako złodzieja materiałów Emily.

Bo przecież Tyler odkrył już tą skrytke w 11 odc. i twórcy nam to wtedy pokazali, więc to logiczne, że to on to zabrał, bo inaczej nie pokazaliby nam jak stawia nogę na skrytke, po czym schyla się by podnieść dywanik, ale przerywa mu Emily.

ocenił(a) serial na 8

Emily chciała przystopować ze ślubem, po tym jak Jack został pobity - nie chciała więcej niewinnych poszkodowanych, a Daniel bezsprzecznie by taką był. Ale gdy usłyszala od Daniela, że jej ojciec jakoby zgwałcił Victorię wróciła do swoich poprzednich zamiarów.
Jak ari92 powyżej napisał - Tyler odkrył skrytkę, kiedy "wprosił się" na przyjęcie urodzinowe Daniela.

użytkownik usunięty
milkaway

AAAAAAAAAAAAAAAA, no tak, zapomniałam o tym! Dzięki! :D