PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21094
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Na hataku podali że Revange dostał pełny sezon tj.22odcinki.Po ostatnich cancelach na
ABC ta decyzja może tylko cieszyć.Może i też tłumaczenie bardziej ożyje,bo na hataku nawet
3 odcinka nie ruszyli gdy w sieci krąży już samodzielnie przetłumaczony odcinek 3 a dzisiaj
już widziałam odcinek 4 który polecam.

ocenił(a) serial na 6
szarit

bardzo dobry serial, ciesze się że ma pełny sezon. Dawno już nie czekałam na żaden serial tak jak na Revenge.

ocenił(a) serial na 6
szarit

ło kutwa... będą ciągnąć ten nudny i przegadany wątek przez 22 odcinki? Miałem nadzieję na max 13, a tu takie buty... Ech.

keeveek

Sorki ale nie znasz się,bo nie potrafisz docenić wyrafinowanej gry jaka jest prowadzona w tym serialu.A co do wątków ten z Amandą /Emily ma być podobno tylko 13 reszta odcinków to najprawdopodobniej będą inne postacie i ich zemsta,bo to zemsta jest głównym bohaterem tego serialu nie ludzie...

ocenił(a) serial na 6
szarit

oceniam poprzednie odcinki, które oprócz pierwszego były przegadane i nudne. Zastanawiam się ile jeszcze "zemst" będzie polegać na pokazaniu publicznie jakiegoś kompromitującego video? Taką "zemstę" Fakt i Super Express uprawia każdego dnia.

I choć czwarty odcinek znowu na tym polega, to wątki zaczynają się ciekawie zazębiać i moje zainteresowanie wzrosło.

keeveek

Weź poprawkę na to że akcja dzieje się w tzw.high lifie,a tam nikt do ciebie nie strzela z pistoletu ani nie daje pięścią w zęby.Tu najbardziej bolesne jest puszczenie wroga z torbami ,niszczenie jego reputacji w oczach dotychczasowych znajomych,wspólników i klientów.Dla tych ludzi przyjaźń prawdziwa i zaufanie nie istnieje liczą się pozory i faktyczna cicha rywalizacja za plecami,chyba że są wspólnikami w brudnych i cichych interesach(Greyeson-Kingsley).Utrata twarzy boli bardziej niż śmierć czy ciężkie pobicie.
Jeżeli nie widzisz różnicy między Faktem ,Super ekspresem a np.Gazetą prawną czy polityką,albo gazetą giełdową i porównujesz to do tego serialu,te weź poprawkę na to że pierwsze interesują się plotką i niepotwierdzoną informacją,te drugie podają już fakty i dowody które mają wpływ na decyzje wielu ludzi co korzystają z tych informacji na codzień.Ty po prostu nie czujesz tego klimatu i dla tego jest dla ciebie nudny serial..
Ale miło że 4 odcinek ci się spodobał może jeszcze docenisz ten serial

ocenił(a) serial na 6
szarit

W czwartym odcinku fajne jest to, że oprócz wątków "Emily ogląda stare filmiki na laptopie" umieszczono i rozwinięto kilka nowych. Relacje matka-córka u Graysonów, trójkąt miłosny Emily-Daniel-koleś z łódki, i tak dalej. Dzięki czemu nie można się tak łatwo znudzić jak poprzednio.

Ja liczę na to, że zemsta głównej bohaterki będzie postępować. Że tak ją pochłonie, że właśnie będą morderstwa z czasem. Już teraz Emily nie cofnęła się przed porwaniem i uwięzieniem kobiety (w sumie mogli wytłumaczyć jak ona to zrobiła).

keeveek

Zwróć uwagę że Amanda/Emily odstrasza Nolana od siebie choć jest on jej przyjacielem,nie ufa Jackowi choć wie że jest wobec niej lojalny,sam początek filmu w pierwszym odcinku mówi dobitnie tu nie ma happy endu i nie będzie.Będzie i jest ból, smutek,łzy i krew (śmierć Daniela),nienawiść,ciekawe czy jeszcze czyjaś śmierć,Emily wie co robi i wie że to ja pochłania ale ona sama się temu poświeciła bez reszty po prostu wie co robi i nie ma żadnych skrupułów jest jak Vicktoria obie są tak samo okrutne i bezwzględne i manipulują kim się da.Liczę ze następne odcinki będą jeszcze lepsze a atmosfera gęstsza.

ocenił(a) serial na 6
szarit

akurat mnie się zdaje, że związek Emily - Daniel to jest policzone właśnie na zemstę i zabicie go - pozbawienie Victorii jej ukochanego synka, a nie prawdziwe uczucie. Myślę, że to morderstwo to jej sprawka.

keeveek

Nie wydaje tylko jest, to oczywistość.W pierwszym odcinku Emily zrobiła sporo by Daniel wpadł własnie na nią i się ją zainteresował..Celowość jej zabiegów jest widoczna gołym okiem dla widza,dla Vicktori i Daniela pewnie mniej.Czy jednak zabicie go było zaplanowane myślę że dowiemy się wkrótce..

ocenił(a) serial na 8
szarit

dlaczego uważasz że to Daniel umarł. jego twarz nie była pokazana.nie było pokazane do kogo emilly dzwoni. to może być ktoś inny.
kto wie może to kolega daniela. to byłaby niespodzianka i zwrot akcji.

GREGPOLI

Tego faktycznie nie wiemy,(w filmie słabo widać na wstępie)ale Charlota brata zidentyfikowała a ciało nie było uszkodzone więc chyba właściwie go rozpoznała...

ocenił(a) serial na 8
szarit

Nie było pokazane jak Charlote identyfikuje brata. Ona tylko zobaczyło po ciemku jakąś osobe w ciuchach które wielu mężczyzn miało na sobie na balu. to nie znaczy, że to był Daniel

GREGPOLI

Pokazane nie było ale krzyknęła że to Daniel czy go widziała?Dowiemy się tego później..

ocenił(a) serial na 8
szarit

jak dla mnie to mógłby to być Taylor. nie widziałem go na przyjęciu. więc albo to on strzelał albo to on był tym mężczyzną którego znaleźli.

GREGPOLI

Myślę że dowiemy się za kilka odcinków tj najpóźniej w 15 zgodnie z harmonogramem twórcy serialu,no może troszkę wcześnie.Ale na pewno denat na plaży miał telefon Daniela.

GREGPOLI

Kurcze w zasadzie to masz racje, wszyscy tam krzyczą to Daniel Daniel, ale twarz nie była pokazana i nie wiadomo na 100% czy to Daniel, a ta cała Charlota nawet nie zblizyła się do ciała.

ocenił(a) serial na 8
ari92

Ale chyba nie wiemy też na 100%, że nie żyje? Już nie pamiętam dokładnie sceny początkowej.
Po wypadnięciu Lydii przez balkon myślałam,że zakończyła żywot a tu proszę.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

jeśli chodzi ci o jedną z pierwszych sen w 1 odcinku to było pokazane ja jakiś mężczyzna upada na plaży ale nie było pokazane jak ktoś do niego strzela mimo że w następnej scenie jest pokazane jak ktoś strzela. wszystko jest możliwe

ocenił(a) serial na 8
szarit

Nie znam plotek co ma być w kolejnych odcinkach ale mi się wydaje, że będą drążyć tematy
1. śmierci syna Wiktorii o której dowiadujemy się z pilotu
2. rozwiną wątek kiedy Wiktoria się dowie że Emily to Amanda.
3. wątek miłosny miedzy Emily a starszym synem zmarłego właściciela baru.

ocenił(a) serial na 10
szarit

DOKŁADNIE, serial jest mega ! wszystko przemyslane poukladane, a Emily mnie czasami przeraza.. jak nie czula jest i zimna (i Nolana heh) - ale zaczynam ja rozumiec .. głupia Victoria sie sprzedala........@@@@@ ...

użytkownik usunięty
meredith21

cieszę się, że ten serial ma wielu fanów! mnie również szalenie się podoba i fajnie jest poczytać Wasze typy i podejrzenia! :)