PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21095
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

Czy wam też się wydaje, że za bardzo pokomplikowali serial ? Najpierw ten siwy gościu
chce zabić Victorię i jest po stronie Conrada, chce zabić Emily , potem okazuje się że był
wspólnikiem Victorii (a potem ona go wrabia). Nagle okazuje się, że ojciec Emily jest
mordercą. Co tu jest grane? Albo na prawdę chcieli nas zaskoczyć albo po prostu
wymyślają fabułę na poczekaniu..

ocenił(a) serial na 9
madfugitivexo

Ojciec Emily nie jest mordercą, chyba że tej prawdziwej Emily.

ocenił(a) serial na 8
megan1011

chodziło mi o Amande Clark :) Ten typ przecież mówi że matka Amandy wiedziała o tym czy coś? Może źle zrozumiałam, a może kłamał, gubię się troche w tym

madfugitivexo

Nie widzę tu nic skomplikowanego.

On nie jest mordercą. W końcówce odcinka jest scena WSPOMNIENIOWA, gdzie pokazują Siwego z Victorią, jak okłamują matkę Emily, że jej mąż jest zamachowcem tylko po to, żeby ona zgodziła się z nimi pójść i im zaufała. Łatwiej ją wyciągnąć ze szpitala dobrowolnie, niż siłą, co nie byłoby łatwe, więc ją musieli jakoś przekonać, zwabić. A w mediach faktycznie pokazało się info, że niby ojciec Emily jest mordercą, przecież od początku o to chodzi w tym serialu - już na wstępie Emily mówi: "mój ojciec został WROBIONY w zbrodnię, której NIE POPEŁNIŁ", dlatego Emily planuje całą zemstę na Greysonach.

A jeśli chodzi o Siwego, to od początku jest jedną z bardziej zagadkowych postaci i nie do końca wiadomo z kim "trzyma", o ile w ogóle z kimś trzyma :) Ale skoro widzimy, że od lat spiskował z Victorią (scena w szpitalu opisana powyżej, Siwy też tam był, a to działo się wiele lat wstecz), to raczej w jakimś sensie jest po jej stronie. Przy samolocie coś kombinował prawdopodobnie, ALE możliwe że ostrzegł Victorię przed zamachem Greysona, może nawet pomógł jej znaleźć tę kryjówkę, oczywiście wszystko w zamian za zapłatę. Dopiero gdy się okazało, że Victoria jednak nie ma dla niego kasy (scena przy paszportach), to się wkurzył i postanowił podjąć ostrzejsze kroki myśląc, że Victoria z nim pogrywa. A że kto jak kto, ale Victoria wiedziała do czego on jest zdolny, to musiała to rozwiązać tak, a nie inaczej, wrabiając go w jej porwanie, bo nie miała mu z czego zapłacić. Miała do tego stopnia nóż na gardle, że ujawniła się i skorzystała z pomocy Conrada, którego jak widzieliśmy szantażowała, musiał jej pomóc żeby sam miał spokój i żeby obecnie nie komplikowała mu życia, już i tak ma problemy z firmą, Danielem i Charlotte.

To tak w skrócie wytłumaczyłam, jeśli oglądałaś wszystkie odcinki, to powinnaś bez problemu skojarzyć te fakty, to nie jest aż tak skomplikowane :)

ocenił(a) serial na 8
warren2

Ja też nie uważam, żeby cokolwiek w tym serialu było skomplikowane. Dla mnie pierwsze dwa odcinki rewelacja:)

stelinaa_a

w tym serialu jest wszystko dobrze poukładane i przemyślane ;) nie ma tam niczego skomplikowanego. Wszystko jest bardzo logiczne, jeśli ktoś uważnie śledzi to nie będzie miał problemu z takim czy innym rozwojem akcji :)

ocenił(a) serial na 8
warren2

aa, nie skojarzyłam tego faktu w szpitalu :) dziękuję za wytłumaczenie

warren2

Zgadzam sie;) kto ratuje Amande w ostatniej scenie? Pomocnik Tekady..ten z pierwszego odcinka co ratuje ja z wody?

madfugitivexo

a w sumie, dlaczego zredukowano o 2/3 ilośc odcinków w zestawieniu z sezonem 1?

mihta

Nie sądzę, żeby zredukowano, po prostu nie są znane dokładne daty premiery kolejnych odcinków, stąd nie są wpisane jeszcze na listę.

ocenił(a) serial na 8
mihta

Nic nie zredukowano. ;] Lista na filmwebie uzupełniana jest na bieżąco. Jak zostanie ogłoszony tytuł bądź tez data premiery odcinka, to jest dodawany do bazy.

ocenił(a) serial na 8
milkaway

ten serial jest super i w odroznieniu od innych seriali, z pokrecona fabula, scenarzysci chociaz raz sie nie placza i wszytsko ma sens i trzyma sie razem. oby tak dalej bo trzyma poziom!