http://www.youtube.com/watch?v=V90gdD9ckwA
no i mamy jakże fajne oświadczyny w deszczu ;)
ciekawe co Emily/Amanda chce od prawdziwej Amandy, prawdy na jaki temat?? (chodzi o
to całe knucie?)
no i za co Jacka oberwał?
nie mogę sie doczekać :D
I pomyśleć że pierwotnie 13 odcinek miał być ostatnim odcinkiem historii Amandy/Emily ale zmieniono plany...Ciekawe co jeszcze zmodyfikowano?No ale ten tydzień wytrzymamy....
Zwiększyli do 22 ale sprawa z Amandą /Emiy ma być podobno tylko 15 odcinków reszta to już inne postacie tylko nie wiem czy te co już znamy czy jakieś inne..
Myśle, że głupio by zrobili jakby dali nowe postacie. Uważam, że każdy pokochał tych co są teraz. Revenge to dobry serial, ale czasem lepiej jak dobry serial kończy się na jednym sezonie niż jakby miał być kontynuowany na siłe.
Jak mają kończyć/zmieniać bohaterów, to poproszę pannę VanCamp do nowego serialu i to już! Gdyby nie ona ten serial nie zyskałby aż tyle przychylności, przynajmniej mojej ;p
Chyba ciężko byłoby powtórzyć sukces 1 sezonu z nowymi postaciami, gdyż powodzenie Revenge opiera się w dużej mierze na świeżości formatu, a raczej retro-świeżości. :) Nie wiem czy nowa seria mogłaby coś zaskakującego wnieść w temacie zemsty, gdyż Emily (i inne postacie) wykonuje ją na wszelkie sposoby.
Z kolei trudnym może okazać się pociągnięcie obecnych wątków poza jeden sezon bez powtarzalności, która jest cechą oper mydlanych, a Revenge jednak sporo czerpie z tego gatunku - jak na razie w bardzo korzystny sposób oczywiście. Pozostaje też kwestia płacy - Madeleine Stowe to znane nazwisko i pewnie więcej muszą na nią bulić niż na innych.
mi się wydaje, że z tymi 15 odcinkami to bujda. Bo co teraz w 13-tym oświadczyny w 14 tym przyjęcie zaręczynowe a w 15 -tym wyjaśnienie wszystkiego? Będą to pewnie ciągnąc do 22 odcinka. Byle by na takim samym poziomie jak dotychczas:)
Ja tylko podaję to co było wg planów pierwotnych twórcy serialu a ze plany się zmieniły to inna sprawa..
W drugiej połowie sezonu mamy zobaczyć proces zabójcy [trupa na plaży]. :) Z kolei czytałam gdzieś, że potem akcja ma się przenieść do Nowego Jorku - być może w drugim sezonie.
ciekawe, ja myślałam, ze będą to ciągnąć do 22go odcinka, no ale zobaczymy, teraz to tym bardziej jestem ciekawa kolejnych odcinków :)
eej, momento, teraz ogarnąłem, czemu Charlotte przychodzi do Emily i się z nią ściska!?
Przecież chyba nie miały zbytnio kontaktu xD
Nie no, ale raczej to niemożliwe, że coś wypłynie...
Wątpię by wyszło na jaw kto jest prawdziwym ojcem Charlotte, a jak już to poleciałaby do fałszywej Amandy, a nie do prawdziwej, która przecież wciąż udaje Emily:)
Właśnie obejrzałam. UWAGA SPOILERY. Świetne zagranie Victorii wobec Daniela, która zamieniła swój romans z Davidem na gwałt. Brawa dla niej. Drugi zaskakujący fakt, niespodziewana współpraca prawnika z Emily. Fałszywa Amanda w końcu zniknęła, mam nadzieję, że już nie wróci. No i zostawiona kaseta pod łóżkiem Jacka... Coś mi się wydaje, że to przez nią Jack się ukrywał na plaży podczas przyjęcia zaręczynowego. Ogólnie odcinek świetny.
SPOILERY!!! Też uważam, że świetny odcinek. Ciekawa rozmowa Nolana z Emily na plaży. Co do prawnika to, gdy oznajmił że DNA Amandy pasowało do DNA Charlotte pomyślałam, że coś nie gra.
A swoją drogą to nie wiedziałam, że prawdziwa Amanda nie wiedziała o całej sprawie Davida Clarka. Myślałam, że była wtajemniczona.
popieram odcinek REWELKA, a zagranie Victorii z tym gwałtem, to przesada. Pojechała po bandzie, na maxa, stupid bitch!!
ciekawe jak to się wszystko rozegra, kurcze, naprawdę fajny serial :D
Współpraca prawnika z Emily mnie sama w sobie nie zaskoczyła. Było jasne, że dla niej pracuje, bo inaczej Emily próbowałaby się go pozbyć, by nie wyjawił nikomu jej prawdziwej tożsamości. Co mnie zaskoczyło natomiast to fakt, że gościu był naprawdę po jej stronie. Myślałam, że jest na usługach Emily za sprawą jakiegoś szantażyku. :)
Co do odcinka to był fantastyczny, jak zwykle zresztą. :) Revenge nigdy mnie nie nudzi. Victoria po mistrzowsku zagrała na uczuciach Daniela dajac do zrozumienia, że Charlotte jest 'owocem' gwałtu, ale tym samym prawdopodobnie wykoapała grób dla swojego syna... Bo z przerażeniem widzę, że grono potencjalnych plażowych denatów i zabójców zaciesnia się. Pozbyli się, a w sumie Emily pozbyła się już Tylera, teraz przyszedł czas na Amandę. Co prawda każde z nich może powrócić w następnym odcinku "wpraszając" się na przyjęcie zaręczynowe. Albo może się pojawić ktoś nowy... A może to mistrz Emily czyli jej prywatny Mr. Miyagi - nigdy nie był on fanem Daniela. :D
milka chyba ogladamy te same seriale hehe :)
jak by ktos sie pytal o napisy to zaczelam wlasnie robic ;p
milka jak masz ochote dolaczyc to wskakuj www.addic7ed.com :)
Mamy po prostu dobry gust. :)
W najblizszym czasie raczej nie mam za bardzo czasu na tłumaczenie w wymiarze hobbystycznym, ale może w przyszłości się dołączę.
POpieram. Każdy odcinek oglądam z zapartym tchem, jeszcze żaden nie był nudny, żadnego nie przerwałam w połowie, gdy oglądam ,,Revenge" siedzę jak na szpilkach!:)
Dobra, udało mi się pyknąć 15 % napisów. Powinnam dzisiaj skończyć, ale nie obiecuję. Widziałam, że gostek z Hataka ma 4 % więc może będę pierwsza :) a jak nie to cóż :) śmigam oglądnąc TVD ;]]]]]]]]]]]]]
Gościu z Hataka ma 37%, ale napisy będą pewnie w środe najprędzej, wiec spokojnie mozesz robić :)...
Co do 13 odc. http://www.youtube.com/watch?v=cCMtXme9Owo&feature=related
no to po zabawie... Victoria ma odciski palców Fałszywej Amandy, robi się ciekawie :P
Jak fałszywa Amanda nie była karana jako pełnoletnia to te odciski palców nic nie dadzą a nawet jak była karana to może pod nazwiskiem Amandy Clark wiec i tak nic to nie da Vikctorii.
Ale pewnie ma dostep do odcisków palców Amandy z poprawczaka, albo coś i porówna je z odciskami prawdziwej Amandy, a te nie mogą do siebie pasować.
Zgodnie z amerykańskim prawem o ile dobrze pamiętam akta nieletnich karanych w poprawczakach są zastrzeżone,można dostać się legalnie tylko za zgodą sędziego chyba nawet generalnego lub tylko za grubą łapówkę..innego legalnego dostępu raczej nie ma..Pamiętasz dlaczego o Emily Thorne nie było wiadomo co robiła między 16-a 18 rokiem życia jak ją sprawdzali? i to że Frank musiał dać łapówki kilku osobom i wykorzystać swoje stare znajomości z FBI by dowiedzieć się że Emily Thorne była karana?legalnie jest o bardzo trudne..Zaglądanie do akt jest utrudnione a wiec o odciski palców też prawie nie do wykrycia chyba ze była karana później...ale jak później to właśnie jako Amanda Clark.
Choć w sumie tak czy siak, Victoria raczej nic się nei dowie, bo raczej wątpie, aby po odkryciu prawdy wydała to całe przyjęcie zaręczynowe, więc do samego przyjęcia raczej nic się nie wyda...
Choć w sumie tak czy siak, Victoria raczej nic się nie dowie, bo raczej wątpie, aby po odkryciu prawdy wydała to całe przyjęcie zaręczynowe, więc do samego przyjęcia raczej nic się nie wyda, Emily coś wymyśli, albo ten cały adwokat jest pod jej władzą, albo już się zabezpieczyła na taką ewentualność inaczej.
Jeżeli Ty przetłumaczyłaś napisy do odcinka 13 i zrobiłaś wrzutę do napiprojekt to Wielkie Dzięki za tłumaczenie..
a ja tak sobie myślę, że jak wejdzie ACTA to się nie dowiemy kto zabił :/
M A S A K R A !
Dobra zrobilam napisy.
Przeglądałam napisy które zrobił kolega i moje są z deka trafniejsze, tylko problem jest taki ze nie wiem jak je dodać na napisy24 :( wychodzi mi ze nieprawidlowy pli a u mnei napisy smigaja normalnie :(
nie wiem o co chodzi ;p
moje pierwsze napisy i bez skromnosci zbytniej moge powiedziec ze wyszly mi superasnie hahah a nie moge ich dodac
bezzzzzzzzzzz sensu
jak ktos to umie zrobic to proszę bardzo :) http://www.addic7ed.com/serie/Revenge/1/13/Commitment
Ktoś wczoraj wieczorem wrzucił napisy do napiProjekt i działały w pełni sprawnie na Potplayerze..Myślałam że to Ty bo robiłaś ale chyba ktoś inny choć się nie przyznaje twórca ..Mimo wszystko Dzięki..
P.s.Ściągnełam na próbę i to są chyba te same co z napiProjekt (ten sam format)jesteś pewna że ich tam nie wrzuciłaś?albo to kolega zrobił i się nie pochwalił...
Orchidea_wroc jeszce nei skończyła napisów, gdy ktoś wrzucił swoje do napiprojekt, zresztą róznice widać gołym okiem.
No widać widać :) ja swoje niedawno skończyłam, trochę mi czasu zajęło rozszyfrowywanie jednego glupiego idiomu haha co się koledze jak widzę nie udalo i przetlumaczył jak leciało :)
Literówki, spacje, zbyt długie linie... I tak nie jest idealnie, ale lepszy rydz niż nic. Dzięki wielkie za napisy. Już wrzuciłem.
Literówki? wow to normalnie się zdziwiłam haha bo czytałam to kilka razy haha ale wiadomo musiałabym literować żeby je zauważyć haha
a o co chodzi z tymi zbyt długimi liniami?
bo 1 raz robiłam napisy ;p
No i największy problem był ze zmianą formatu wraz z zachowaniem specjalnych znaków. Literówki zawsze sie trafią :P
1 Linia nie może przekraczać 50 jakis tam znaków, nie robie napisów więc się nie znam, ale wystarczy poszukać w google, a jesli jest zbyt długa linijka to wystarczy ją rozdzielić takim znakiem "|" prosta kreska obok backspace, oczywiście bez cudzysłowia.
oooooo mamo i to było to haha czytałam o tej kresce na forum ale ktoś tak napisal, że nie mogłam zrozumieć o co biega ;p a Ty tu pyk i już wiem :)
dzięki dzięki :)
jak będziesz we wrocławiu to Ci kupię pączka haha