PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=616571}

Zemsta

Revenge
2011 - 2015
7,7 21 tys. ocen
7,7 10 1 21094
6,0 2 krytyków
Zemsta
powrót do forum serialu Zemsta

No! w końcu nie jest tak różowo ;)

Ale wkurza mnie ten Tyler! Gościu jest nieźle trzepnięty, ciekawe co on kombinuje - jak na razie widać, że kością mu w gardle Emily & Daniel, no ale czemu? Dobre pytanie. W ogóle to on stara sie zrujnować zarówno Emily jak i pozycje Daniela w rodzinie.

Frank - no to jest dopiero charakter ;P A scena gdy zakrada się nocą do Graysonów - scena między nim a Victorią, raju, jak on na nią patrzył! Faktycznei wyglądało to obsesyjnie ;P btw. Victoria ma naprawdę niezłe ciało ;)

Szkoda mi, że Nolan dostał w przyrodzenie ;) Ciekawe jak to się wszystko potoczy. Już nei mogę sie doczekać kolejnego odcinka :)

No i na zakończenie dodam, że szkoda mi Jacka :/ Ale cóż... revenge górą. Ciekawa jestem jak sie ta cała historia zakończy:) Dawno nie wciągnąl mnie tak serial ;) (oczywiście tego typu). Pozdrawiam wszystkich fanów :)

onlylove

Odcinek calkiem fajny - coraz bardziej wciaga :)

Tyler to rzeczywiscie swir, ciekawa jestem jakie sa jego motywy. Wygladalo to troche tak jakby byl gejem, zakochanym w swoim najlepszym kumplu ;D szczegolnie w momencie, w ktorym Daniel go od siebie brutalnie odpycha. Nie bardzo rozumiem tylko po co mialby oczerniac go w oczach rodzinki. Moze chce, zeby wszyscy sie od niego odsuneli i bedzie mial go tylko dla siebie ;P Dobra, stwarzam chyba historie z kosmosu, ale bardzo mnie to intryguje ...

Nolan jest jedna z moich ulubionych postaci, mam nadzieje, ze sie go szybko nie pozbeda :)

Glowna bohaterka mnie irytuje, ale w moim przypadku to normalne. Najwazniejsze, ze w ogolnym odbiorze serialu mi to nie przeszkadza. Za to Jack jest calkiem fajna postacia i intryguje. Aktora kojarze jeszcze z Roswell, moze dlatego mam do Niego cien sympatii :)

Caly czas czekam co doprowadzi do wydarzen na plazy z pilotowego odcinka - mam nadzieje, ze zobaczymy to szybciej niz w finale ;)

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

Jack z Roswell? a kogo on tam grał? ja jakoś go nie kojarzę ... :|
Nolan jest super :D, też go lubię :)
a co do Tylera - geja, wszystko jest możliwe ;) hehe, chociaż myślę, że chyba nie ... a jeśli chodzi o to czy Tyler leci na Ashley, to dla meni ten związek to podpucha.

Mnie też głowna bohaterka irytuje, ale cóz ;P Nie można mieć wszystkiego ;)

onlylove

Gral Kyle'a - syna szeryfa ;)

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

popatrz! a wiesz ;) przypominał mi kogoś, hehe, ale nei skojarzyłam ;P dopiero jak napisałaś, to weszłam na jego osobę i pozdj. poznałam ;) haha, jaki ten świat mały :P
nooo... Jack teraz wygląda lepiej ;P tak zmężniał :P:P:P

onlylove

Zdecydowanie, chociaz ten lobuzerski usmieszek mu pozostal ;D I podoba mi sie ten ich "bromans" z Nolanem, chociaz caly czas probuje rozgryzc jaki Nolan ma w tym interes bo nie wierze, ze czuje sie az tak samotny ;) No i to, ze na sile probuje Go zeswatac z Amanda/Emily :/

Aaaa i jeszcze denerwuje mnie postac brata Jacka - nie pamietam imienia, najchetniej napisalabym Eric bo kojarze go az za bardzo z GG, gdzie gral Erica VDW ;P

No, ale odsuwam swoje antypatie na dalszy plan i czekam na rozwoj wydarzen :)

ocenił(a) serial na 9
sandra_crashdown

heh, to witaj w klubie, ja też widzę cały czas Erica :/ którego notabene nie lubię.
no Nolan ma w sobie z takiego ekscentryka, może się nudzi po prostu ;P w każdym bądź razie ostro swata Emily z Jackiem, póki co wielka skucha - Amandzie ino zemsta w głowie ;)

onlylove

Tyler sprawia wrażenie jakby chciał uzależnić Daniela od siebie. Może faktycznie coś tam do niego czuje. Zauważyłyście, że on ciągle się do niego zwraca "Danny"?
Myślę, że Nolan ma jakie własne cele w dojściu do których posiłkuje się Emily... Jakoś nie chce mi się wierzyć, że kamerkę w jej domu zainstalował z altruistycznej troski. ciekawa jestem co jeszcze namiesza, bo ostatnio wręcz wystawił Emily Frankowi.
A co do Franka to chyba będzie najgroźniejszy przeciwnik Emily do tej pory. Zna się na takich nielegalnych i nieuczciwych sprawkach. Już się nie mogę doczekać następnego odcinka :D

ocenił(a) serial na 9
Verveine

yhym, Frank to godny przeciwnik :)
mnie w ogóle rozwala fakt, że jeszcze nikt się do Emily nie włamał i nie przeszukał jej chaty ;P
toż to takie oczywiste! ja bym tak od razu zrobiła ;)
no ale gdyby znaleźli skrzyneczkę z dowodami to nie byłoby serialu ;)
niemniej jednak wkurza mnei to .

ocenił(a) serial na 7
onlylove

Znowu świetny odcinek.

Dobrze, że w końcu coś się komplikuje i jak się wydawało, deus ex machina w postaci "samobójstwa" zbyt domyślnej pani psycholog, teraz przeradza się w kolejne niebezpieczeństwo w postaci Franka, który jest jeszcze większym zagrożeniem. Zbyt dużo teraz wie i ciekawy jestem jak to rozwiążą w kolejnych odcinkach.

Świetny atak Amandy na Tylera podczas podwójnej randki - faktycznie, po minie i kwestiach, było widać że z potrafi z niej być "grade-A bitch".
Co to Tylera to mi również w scenie upicia Daniela zaleciało lekko pedalstwem i w jakiś dziwny, pokrętny sposób dostania się do majtek kolegi z collegu :/
Z drugiej strony, o ile dobrze zrozumiałem, podczas rozmowy na tej podwójnej randce Tyler mocno ściemniał min. a propos posiadanie jakiejś wyspy, samolotu itp. więc możliwe, że tak naprawdę jest bez forsy i próbuje tylko coś wyssać dla siebie i być dla Viktorii synem jakim upijany Daniel wydaje się nie być.

PS. Świetny teks Nolana tuż przed tym jak dostaje od Franka:

Frank: Whose ideas was it to make the video?
Nolan: What? You mean the double rainbow thing*? Hell if I know. Guy's a genius.

* http://www.youtube.com/watch?v=OQSNhk5ICTI (albo Double Rainbow w wyszukiwarce YouTube)

ocenił(a) serial na 8
blackgandalf

Czytałam parę wywiadów i postać Tylera to cos na kształt "utalentowanego pana Ripleya". ;) O ile go nie znoszę, to myślę, że dodaje napięcia do serialu - więcej graczy w tej ryzykownej grze. ;)

Ostatnie dwa odcinki były naprawdę na wysokim poziomie, serial rozwinął skrzydła.
Jak ktoś wyżej już napisał, też coraz bardziej mnie dziwi, że nikt się jeszcze nie włamał do domu Emily. Spodziewam się tego każdego odcinka. ;) A skrzyneczka rezyduje w naprawdę oczywistym miejscu. Dziwi mnie, że Emily bardziej nie dba o bezpieczeństwo swoich sekretów.

ocenił(a) serial na 9
milkaway

to ja napisałam, ze dziwię się, że nikt sie nie włamał do jej domu ;)
no właśnie! otwierasz skrzyneczkę i wszystko masz! jak na tacy ;)
ale może scenarzystom nie chodzi o to by w tak oczywisty sposób odkryć prawdę o Emily ...

btw. House to nuż by się dawno do jej do mu włamał ;) ale to taka dygresja ^^

ocenił(a) serial na 6
onlylove

tu już nawet nie chodzi o włamanie, ktoś po prostu na luzie może tam sobie wejść :P Drzwi czasami stoją otworem, nawet jak Emily nie ma. Nie wiem jak ona może zostawiać ten dom ot tak.

I też nie znoszę Tylera. Jaki on jest irytujący, I chociaż wnosi jakies napięcie do serialu to nie pogniewam się jak się go pozbęda :D
Nolan jak zwykle świetny ! Uwielbiam go *_*

Eyslin

Spoko<<SPOJLER <SPOJLER wg.opisu odcinka 7 Frank prawdopodobnie odkryje prawdę o Emily/Amandzie..a na pewno pewne wątpliwe fakty z jej przeszłości,będzie się działo...opis jest na IMDb.

ocenił(a) serial na 6
szarit

Ciekawe co to się bd działo ! A jeszcze ciekawsze jak Emily się go pozbędzie XDDD

Eyslin

Mnie ciekawi czy Amanda/Emily oficjalnie zmieniła nazwisko bo jak tak to owszem dokumenty istnieją i Frank może je znaleźć,a jak nie to jest na lewych papierach,czyli ma na koncie przestępstwo,ale chyba jednak oficjalnie bo w 5 odcinku mówiła o zmianie nazwiska..

ocenił(a) serial na 8
szarit

Nolanowi sie dostalo no i Frank wie ze Emily z nim knuje.
Mam nadzieje ze nic sie nie stanie zlego z Nolanem bo najbardziej go lubie:)
Ogolnie calkiem fajny serial:)

Mother_Earth

Jeśli oglądałeś pierwszy odcinek to chyba wiesz, że do samego przyjęcia zaręczynowego zarówno Emily, Nolan, Greysonowie, Jack, Declan, Ashley i kilka innych osób ma się dobrze i wszyscy żyja.

ocenił(a) serial na 8
ari92

Oczywiscie ogladalam serial od poczatku:)

ocenił(a) serial na 8
ari92

heh, trafne spostrzeżenie, tak więc mogę spać spokojnie ;)

A Nolan to moja ulubiona postać w serialu, szczególnie po 5 odcinku i scenie jak oglądał video z Lidią

onlylove

No to po kolei.

Tyler - przede wszystkim po szóstym odcinku jestem pewien, że to oszust. Wcale nie pochodzi z bogatej rodziny i wcale nie posiada wielkiego majątku. Między wierszami, rozmową Emily i Tylera w restauracji, twórcy dali nam do zrozumienia że Tyler to rodzaj człowieka, który okłamuje swoje środowisko w sprawie swojego statusu, a mając bogatych przyjaciół w łaski których się wkupuje, może wiele zyskać. Wątek gejowski wcale nie musi być też ślepym tropem. Odrzucenie przez odurzonego Daniela mocno go zabolało i wątpię, żeby heteroseksualny przyjaciel aż tak mocno to przeżył. Ta postać jeszcze wiele kryje.

Wątek pt. "Nolan swatką". Tutaj nie wykluczałbym takiego rozwiązania, że być może taka była wola ojca Emily. Znał przecież Jacka, gdy ten był młodzieńcem i być może stwierdził, że wyrośnie z niego dorosły odpowiedzialny facet, który mógłby zająć się jego córką, a nawet z nią związać. Tym bardziej, że ojciec na pewno sobie zdawał sprawę, że Amandę oraz jej przyjaciela z dzieciństwa łączy szczególna więź. Jak widać przetrwała ona do czasu obecnego, więc być może zamiar ojca się spełni. Co do samego Nolana, to z jednej strony chyba można wierzyć w szczerość jego intencji, ale z drugiej nie do końca jestem przekonany czy to osoba której można zaufać w stu procentach.

Wątek Declana i Charlotte nudny jak flaki z olejem. On biedny, ona bogata, a jednak narodziło się uczucie, przeciw wszystkiemu - przeciw zaborczej matce, przeciw obyczajom panującym w Hamptons, przeciw różnicom ekonomicznym (kiedyś określanych klasowymi). Wątek w tylu serialach i filmach poruszanych, że aż się niedobrze robi. A będziemy chyba na niego skazani na dłuższy czas, bo tak przynajmniej wynika z pierwszych scen pilota serialu.