PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=595304}

Zwyczajny serial

Regular Show
2009 - 2017
7,5 5,3 tys. ocen
7,5 10 1 5294
7,8 4 krytyków
Zwyczajny serial
powrót do forum serialu Zwyczajny serial

Ten serial powinien jak najszybciej zniknąć z TV. Teraz dzieciaki oglądają tylko CN, Disney XD, Disney Chanel, Bumerang, Nickolodion. Nawet MiniMini+ nie oglądają, tylko jakieś niewartościowe seriale: Zwyczajny Serial, Ben 10 i inne głupoty. Teraz nikt nie ogląda Toma and Jerrego, Niedźwiedzia w Dużym Niebieskim Domu, Dziwnych Przygód Koziołka Matołka, Przygód Kota Filemona. Co jest tylko to jest fajne? Nie, mądry rodzic ustawił by kontrole rodzicielską na te kanały.
Pozwalał oglądać dziecku tylko kanały jak MiniMini+, Disney Junior!!!

ocenił(a) serial na 10
HerbataMietowa_pl

Zwyczajny Serial to nie jest kreskówka dla dzieci jeśli jeszcze nie zauważyłeś.

3ricardo

To dlaczego leci na CN które dla Dzieci???

ocenił(a) serial na 9
HerbataMietowa_pl

A kto powiedział, że CN jest dla dzieci? CT to kanał z kreskówkami, a jeżeli uważasz, że kreskówki są tylko dla dzieci to jestem pewien, że znajdzie się cała masa osób które się z tobą nie zgodzą. Zwyczajny serial został ostatnio bardzo mądrze przesunięty na godzinę 22 - widać zorientowali się kto ogląda tą kreskówkę. Sam wychowałem się na Tomie i Jerrym i mam do niej duży sentyment, ale głupotą jest niedocenianie tego co nowe i dobre...a humor i klimat tej kreskówki jest pozytywnie posrany:)

HerbataMietowa_pl

Wiesz, zależy o jakim dziecku mówimy. Jeśli masz na myśli 3-6 lat to masz racje, jednakże jeśli chodzi o starsze dzieci to pokazywać im seriale takie jak Świnka Peppa to była by zniewaga dla ich inteligencji.

donmaslanoz14

Mówimy o dzieciach w wieku 3-6 lat bo też oglądają CN np. gdy spokojnie oglądają Toma And Jerrego rodzic jest zajęty kończy Tom zaczyna się Zwyczajny Serial no i oglądają!!!

ocenił(a) serial na 10
HerbataMietowa_pl

No to właśnie od tego jest rodzic żeby kontrolować co takie dziecko ogląda, szczególnie, że dziecko umie sobie przełączyć kanał i może wtedy trafić na coś jeszcze bardziej dla niego nieodpowiedniego, cóż zrobić? A na CN leci jeszcze wiele kreskówek, które dla dzieci niezbyt się nadają, ale nie oceniajmy takich produkcji tylko przez pryzmat małego dziecka.

HerbataMietowa_pl

Jak dla mnie to:

Mini mini,Baby tv, Boomerang- dla dzieci powiedzmy 2-10 lat

Disney XD, Disney Channel, Cartoon Network, Nickelodeon dla mlodziezy(11 lat i wzwyz ), doroslych

Czasy sie zmieniaja, CN po prostu przesunelo granice wieku i mysle, ze obecnie kanal jest skierowany glownie do mlodziezy 11< lat. Mozna powiedziec, ze kiedys (w czasach mojego dziecinstwa) faktycznie bylo rowniez dla dzieci, jednak pozniej podzielono CN na zwykly CN(skierowany glownie do mlodziezy) oraz Boomerang( skierowany glownie do dzieci).

Seriale takie jak Niezwykle przypadki Flapjacka, Pora na przygode, Zwyczajny Serial napewno nie sa dla skierowane do dzieci, bo zwyczajnie male dziecko ich nie zrozumie, a szczegolnie Pore na przygode ;)

ocenił(a) serial na 8
krytyk_filmow

Powiem ci mam 11 lat i piszesz bzdury.
Ja jakoś rozumiem o co chodzi.
Prawie wszyscy w mojej szkole oglądają South Parka(genialny serial) lub zwyczajny serial.
Nie lubię filmów dla dzieci.
Nawet nie zaczynaj jakiejś głupiej dyskusji.

HerbataMietowa_pl

Po prostu zabierz dzieciakowi pilota i nie mów innym jak mają swoje dzieci wychowywać.

zabok7

Nie mam dzieci.

HerbataMietowa_pl

Tym bardziej nie mów innym jak mają swoje dzieci wychowywać :)

ocenił(a) serial na 10
HerbataMietowa_pl

Stary... Tom and Jerry to gówno jakich mało, współczuję ludziom którzy się na tym wychowywali. Ja mam teraz 21 lat, wychowywałem się na Laboratorium Dextera, Atomówkach, Krowie i Kurczaku, Ed Edd i Eddy, a nie jakieś szajsy w postaci Toma i Jerrego czy Koziołka Matołka. Zwyczajny serial to świetna kreskówka, podobnie jak Pora na przygodę, a najlepszą kreskówką jest Niesamowity świat Gumballa :D

ocenił(a) serial na 9
almost_american

ja- rocznik 90, do cholery?! jak można oglądać toma i jerrego?! to byla tragedia.. zero fabuły , tylko bezsensowna młucka nie wiadomo po co.. - to juz "oggy i karaluchy" byli bardziej hmmm.. "edukacyjni " i z lepsza muzyką. Widzę ze CN jest stworzone do oglądania tylko przez widownie poniżej 12 roku życia- wg OP... szkoda ze Adoult Swim nie jest nadawane w polszy, wtedy dopiero autorowi tematu poprzewracało by sie w ograniczonej glowie:/.
btw. polecam Superjail jesli tak bardzo boi sie o rozwój dzieci.

_Kamyk_

Jeśli nie zauważyłeś, to T&J puszczają tylko na boomerangu (robią nawet nową wersję).

BeyMasterPL

Nigdy nie przepadałem za T$J, wydawał mi się od zawsze taki prostacki i po prostu głupiutki. Były znacznie lepsze baje... choć jakby się tak im bliżej przyjrzeć to też są nieodpowiednie dla dzieci. Według mnie, najgorsza "bajeczka" dla dzieci to "teletubisie", nigdy w życiu bym tego czegoś nie puścił swojemu dziecku.
Mam 25 latek na karku a i tak najlepsze "bajeczki" leciały na kanałach: polonia 1 i rtl7, innych zdzierżyć nie mogłem... może dla tego że spóła mi psychikę ruska bajeczka "Wilk i zając"?
A co do bajki "zwyczajny serial", ostro popaprana, zwariowana i klimatyczna opowiastka o dwójce przyjaciół, którzy z jakiegoś powodu wylądowali w parku i zaczęli tam "pracować". Karykatura wszystkiego, w pozytywnym tego słowa znaczeniu.

użytkownik usunięty
camro

RTL7 - Flinstonowie, Rodzina Jestonów, Woody Woodpecker... Co tam jeszcze leciało? ;P
Ja mam 17 lat, Tom i Jerry oglądałem, Wilk i Zając oglądałem, nic ciekawego. Koziołek Matołek, Reksio, Bolek i Lolek były świetnymi bajkami, ale czasu się zmieniły. Też uważam, że ten serial, jak inne z CN są skierowane do starszej młodzieży, a ocenianie tego 'bo nie dla dziecię jest idiotyczne. W końcu takiego Wiedźmina (książki) nie daje się siedmiolatkowi na komunię.

ocenił(a) serial na 10
almost_american

Zgadzam się z tb! wgl, to wszystkie kreskówki od "Hani i Basi" (hannah & barbera) były do dupy :D (no może Flinstonowie byli jeszcze spoko) ale reszta to kupaaa!!

HerbataMietowa_pl

Większość bajek to zapychacze czasu, nic nie daja konkretnego.. TaJ to bajka dla śmiechu, dzieci lubią humor jak ktoś sie poślizgnie, uderzy.. w innych walczą bez przerwy, migający obraz przyciąga i nie ważne co tam będzie. Ale ja zawsze lubiłem bajk ładnie narysowane więc Polskie odpadały w przedbiegach

uglyboy

Polskie kreskówki są ładne, nie wolno ich w ten sposób dyskwalifikować.

czomo12

Pod jakim względem? fabularnym? technicznym? co do pomysłu tylko dwie bajki mi się podobają, a co do kreskówek.. jeszcze Reksio trzyma jaki taki poziom.

ocenił(a) serial na 8
HerbataMietowa_pl

zwyczajny serial nie jest kierowany do dzieci! Tom i Jerry?? Przecież ta bajka jest totalnie idiotyczna! zwyczajny serial ma świetny oldschoolowy klimat, przypomina mi czasy gimnazjum i liceum kiedy miliony szalonych pomysłów przychodziło nam do głowy, każdego dnia myśleliśmy że zostaniemy "gwiazdami rocka", nie baliśmy się nikogo ani niczego, a na najważniejsza była nasza przyjaźń choć bardzo się od siebie różniliśmy...Miło jest nawet popatrzeć na wypożyczalnię VHS albo walkmany, dla mnie ten serial jest bardzo nostalgiczny...