PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=613456}
5,4 96  ocen
5,4 10 1 96
Alpha Prime
powrót do forum gry Alpha Prime

Plusy:
+ zapis gry - to powinna być podstawa, ale jeszcze niektóre gry nie znają tego udogodnienia
+ walczący między sobą przeciwnicy - ale i tak niewiele to daje przy poziomie trudności
+ teren - jakoś mi się podobał
+ eee... yyy... no to chyba tyle

Minusy:
- bronie - i tu 3 podminusy: mało, nieskuteczne, nie ma przyjemności ze strzelania, jakoś tak się nijak strzela
- zagadki - są miejsca gdzie trzeba mocniej pomyśleć, aby coś się zrobiło, uruchomiło itp. może za bardzo na to naskakuje, nie żebym wolał gry typu Serious Sam, ale na tego typu logiczne zagadki jest kategoria gier logicznych lub przygodowych
- celowanie ze snajperki - niewygodne
- skakanie - jakieś takie dziwne, odbija się od tej ziemi i leci jak Mario Bros, nieraz ciężko jest wcelować, trzeba się przyzwyczaić
-- poziom trudności - no i mamy najcięższy grzech tej gry, tutaj zawiera się wszystko:
1. żywotność przeciwników - w innym fpsie już dawno by padli, tutaj natomiast tyle trzeba w nich wpakować
2. mała ilość amunicji - po przeciwnikach zostaje tyle co w Project Snowblind, ale póki żyją i strzelają, to mają jej nieskończoność
3. skuteczność przeciwników - na takiej samej, bliskiej odległości, ja strzelam ze strzelby z celowaniem i prawie nic nie odbieram/nie trafiam, a przeciwnik z tej samej odległości trafia i już połowy życia nie mam
4. obrażenia - powodują nam za duże, pare strzałów i nas nie ma, nawet nieraz mając pół życia nagle ginę, nie wiem kto, gdzie z czego
5. W którymś momencie tlen + mała ilość życia + przeciwnicy dookoła daje śmiertelną mieszankę
Poziom trudności na normal tak naprawdę jest zajebiście trudny

No i po niedługim czasie gry zrezygnowałem, nie będę się męczył, skoro tak szybko poziom trudności mnie zniechęcił, to wolę nie wiedzieć jak jest na dalszych etapach. Kiedyś chyba byłem bardziej wytrwały, najtrudniejszą grę jaką przeszłem był Project IGI, nie było zapisu gry (w pierwszej części) i gra była bardzo trudna, wręcz wkvrwiająco trudna miejscami, ale na tyle dobra i przyjemna w wielu aspektach, że jakoś wymęczyłem poziom trudności, teraz już nie mam chęci na trudne, męczące gry, gra ma być przyjemnością, a w Alpha Prime nie ma tej przyjemności. Podsumowując, lepiej nie brać się za tą grę, jak chce się miło i przyjemnie spędzić czas, nawet jakby gra była łatwa, to nie zachwyca ani fabułą, ani niczym innym szczególnym, jest wiele ciekawszych i mniej wkvrwiających fpsów.