PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=788156}
7,8 7,4 tys. ocen
7,8 10 1 7395
Assassin's Creed Origins
powrót do forum gry Assassin's Creed Origins

Zacznę od tego, że grałem w AC 1, trylogia AC o Ezio, AC III oraz Black Flag. W Unity i Syndicate nie grałem bo z tego co słyszałem skopali cały wątek współczesny, na którym najbardziej mi zależało (uśmiercenie Desmonda postaci, która miała ogromny potencjał uważam za porażkę). Czy omijając dwie ostatnie części stracę coś na wątku głównym tzn. czy mogę się pogubić w wątku współczesnym czy jest to taki mini restart i gracz nie musi posiadać wiedzy na temat dwóch poprzednich części? Najlepiej jakby ktoś miał życzenie tak w skrócie opisać mi wątek współczesny w Unity i Syndicate. Czy coś wspominają o Desmondzie i jego ekipie. Nie ukrywam czytałem wiele pozytywnych opinii odnośnie Origins i mam ochotę w to zagrać (chociaż po skopaniu serii AC i PoP obiecałem sobie, że już nigdy nie zagram w żadną grę od Ubisoft, ale ten Egipt bardzo mnie zachęca).

ocenił(a) grę na 9
bandofbrothers

Desmond gdzieś tam się przewija, ale w Unity i Syndicate jakoś do niego specjalnie nie nawiązywali. Wątki współczesne w tych odsłonach są cut-scenkami, które możesz znaleźć na YouTube i w ten sposób będziesz na bieżąco. Wątek współczesny w Origins jest właśnie takim mini restartem i na pewno się nie pogubisz. W tej odsłonie jest właściwie najwięcej odniesień do Desmonda od czasów Black Flaga. Można powiedzieć, że dopiero teraz zaczęli kontynuować wątki z Assassin's Creed III i mam wrażenie, że wątek współczesny w końcu ruszył z miejsca. No i jest grywalny! Mamy postać, którą możemy sobie biegać po małej lokacji. Pierwszy raz od 2012 roku. Aha, w grze można znaleźć też maile, które nawiązują do filmu z Fassbenderem. Możesz go obejrzeć, jeśli chcesz wyłapać pewne nawiązania, chociaż to nie jest dobra produkcja. :P