PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=611072}
8,0 16 tys. ocen
8,0 10 1 16198
Battlefield 3
powrót do forum gry Battlefield 3

Czy Wy jesteście już tak ograniczeni, że to, co piszą w internecie albo innych mediach łykacie jak witaminki od "Cycatej Pielęgniarki" na Oddziale dla Umysłowo Chorych??!!

Ta gra jest debilna, durna, kompletnie nie grywalna i nijak się ma do swoich poprzedników jak BF2 czy nawet B2142 - tak grałem w poprzednie części i to były gry.

Gra się przycina, zżera tyle zasobów, że tragedia wspomnieć a do kultowego już Crysisa jej daleko.

Zaznaczam, że mam sprzęt, który pozwala wycisnąć w stresie 45 - 65 klatek. Żeby nie było, że zrzucam na wydajność z powodu słabego sprzętu.

Owszem, fabuła liniowa, ale nie liniowość świadczy o jej jakości, a brak grywalności w SP.
Może w MP jest odrobinkę lepiej, ale tylko odrobinkę.

Ode mnie, starego gracza, który dorastał z "Księciem" - 3/10

ocenił(a) grę na 10
chitan

Zaraz przylecą hejty.
Każdy ma własne zdanie, szanuję Twoje.
Według mnie, nie wliczając single player, multi jest świetne.
Aczkolwiek BC2 jest jeszcze lepsze.

ocenił(a) grę na 3
Rolavak

Fakt, MP zależy od ekipy, która razem gra - może ja trafiłem na lewusów, którzy nauczyli się skakać jak małpy np. w "Source" i uważają się za wyjadaczy w świecie MP.
Ja osobiście nie jestem kozakiem w gry, a przynajmniej za takiego się nie uważam, ale kiedy gram scenariusze i kampanie nie schodzę poniżej maksymalnej trudności - grania uczyłem się na serwerach szkolnych w Q2 - wtedy to była grywalność.
Zgadzam się, że BC2 było lepsze, przede wszystkim lepsza interakcyjność ze światem.
Serio, już wole odpalić nowego Księcia, który wcale nie jest taki zły, jak go opisują, niż ładować się z BF3 na MP - szkoda nerwów.

ocenił(a) grę na 8
chitan

Ok, SP faktycznie ssie, ale multi jest genialne. Sądze jednak, że ocena 3/10 to przesada. W B3 wnerwia mnie to Premium,ten kto go nie, ma zdecydowanie trudniej.

ocenił(a) grę na 8
DzemSession

Pokaż mi w którym miejscu gracze bez premium mają trudniej? Dostajesz inny nóż, każde DLC 2 tygodnie wcześniej, jakieś poradniki których nikt nie ogląda i assignmenty które dają ci dog tagi ewentualnie kamuflarz. i raz na miesiąc-dwa event 2x XP. Może to podwójne xp coś daje, ale i tak człowiek bez premium a z dobrym skillem szybciej będzie zdobywał kolejne poziomy niż noob z premium. Zresztą premium można kupić już za stówkę na allegro więc nie przesadzajcie

ocenił(a) grę na 6
chitan

eee gra szału nie robi na ps3... slabe sterowanie i czasami zawiesza konsole... jakas taaka niedorobiona jest w porównaniu z gra BLACK na ps 2 jest słaba

ocenił(a) grę na 9
lauryl

Człowieku, jak można porównywać Black'a z BF3?

ocenił(a) grę na 6
sleett

no jak... przeciez widzisz tam o troche wyzej zaraz nad tym co napisales tak po prostu...

ocenił(a) grę na 9
lauryl

No ale przecież to jakby porównywać Starcraft i Settlers. Niby podobne, ale przecież wszelkie porównania są bez sensu.

ocenił(a) grę na 6
sleett

no moze iii mimo wszystko zrobilem to

ocenił(a) grę na 10
chitan

Dla mnie najbardziej realistyczny pod względem graficznym i fizycznym multiplayer jaki powstał. Ta gra swoim realizmem ucisza tzw. konkurencje. I to momentalnie. Od 10 lat jestem graczem CS ale wreszcie zebrałem się, kupiłem nowy sprzęt i jestem owładnięty póki co Multiplayerem w BF3. Nie wiem do czego w koncu uderzasz, do Singla czy do Multi. Singiel jest słaby i bardziej przypomina interaktywny film, który ma pokazać posiadaczom dobrego sprzętu czym jest nowy silnik. Esencją Battlefielda od samego początku jest Multi a nie Single więc nie rozumiem tych emocji. A mówienie że Multi jest w 3jce odrobinę lepszy od Singla uważam za nieprzemyślaną, emocjonalną paplaninę. Mutli w BF3 jest jak na gry komputerowe bardzo realistyczne graficznie i fizycznie. I nie obrażaj ludzi zanim próbujesz coś do nich napisać bo już na starcie przestajesz być wiarygodny. Trzymaj pion bo jak sądzę nie jesteś małpą.

ocenił(a) grę na 3
ego78th

Uderzam do tego, co zrobili z FROSTBIT'em 2 zarówno na singlu jak i na multi, że zżera zasobów tyle ile dostanie. Odpal sobie NFS The Run, który jest również zrobiony na FROSTBITE i zagraj na np. karcie ATI serii 5700/5800 a zagraj sobie na tej samej karcie w BF3. Jak zaznaczyłem, nie gram na tych kartach, podaję jedynie przykład, jak można zje*ać optymalizację na tym samym silniku.
Ostatnio miałem okazję zagrać w CS nowego - oczywiście demo na silniku SOURCE. To co tam zrobili to już woła o pomstę do nieba. Wybacz, ale nie mam ochoty kupować co 3 miesiące nowej karty - BA! - najlepiej dwóch w cenie 4500 za sztukę aby pograć na maksa w FullHD. Kiedyś liczyła się grywalność, grafika była ważna, ale nie najważniejsza. Jak gram, to gra ma chodzić płynnie, potem jest realizm, a potem pier****le kwiatki i motylki po pier***ające po łące ... ;]
Dodać chciałbym, że zanim usiądę do multi robię taką operację: ORDYNARNIE i CHAMSKO ściągam z neta piracką wersję gry aby zagrać w singla - nie, nie pobieram DEMA bo na to szkoda nerwów. Już nie raz się przejechałem grając w demo, a potem leciałem radośnie po oryginał do sklepu i rzucałem wściekle pudełkiem w domu bo kupiłem tandetę. Czasem gram cały scenariusz a czasem styknie jedne/dwa rozdziały. Na battelfielda wydałem kasę i wiem, że to utopiona kasa. Bo albo poczeka na lepszy komp (tak dwie karty nvidia 690 hehehe) albo w tym czasie "zabije" mnie nowy tytuł.
Reasumując - wolę zagrać przeciwko prosiakom w nowego Księcia albo zabawić się w Propheta w NYC niż odpalać ten szajs.

ocenił(a) grę na 10
chitan

Czyli reasumując problem leży w sprzęcie a nie w grze. Choć fakt, że nie zawsze twórcy przykładają uwagę do optymalizacji (choćby GTA IV). Mnie jest trudno się odnieść do takich zarzutów bo u mnie chodzi płynnie na maksymalnych ustawieniach, stąd rozgrywka Multi w tak dopracowanej graficznie i fizycznie grze jest po prostu miodna i dostarcza wiele przyjemności. Po prostu centrum akcji. Pomińmy singla który jest interaktywną reklamą gdzie wieje nudą jeśli jest się starym graczem.

ocenił(a) grę na 10
chitan

Moim zdaniem multi w bf3 wymiata,owszem słabszy niż w bc2,ale nie można go porównywać do singla bo to dwie różne historie.
A tak poza tym dla takich jak ty tylko lipne i niedopracowane gry się liczą np.tibia.

ocenił(a) grę na 8
ego78th

Battlefield realistycznym :)? Toż to zwykłą arcadówka, odsyłam kolegę do gry ArmA II. To jest symulator wojenny i tu możemy mówić o jakiejkolwiek realistyczności. Nie ukrywam jednak, że BF3 to ciekawa produkcja warta kupna.

ocenił(a) grę na 5
chitan

Jedna z najbardziej przereklamowanych gier ostatnich lat, której liniowość i nuda powodują śpiączkę. Przeszedłem tylko 1,5 misji hehe

"Ode mnie, starego gracza, który dorastał z "Księciem"" - 3/10 ;P

ocenił(a) grę na 3
STAMiNA

Odpisałeś ironicznie, czy też jesteś "starym wyjadaczem" hehehe :)

ocenił(a) grę na 5
chitan

No moje pierwsze gry to Duke Nukem i Quake :>

ocenił(a) grę na 10
STAMiNA

niestety kupując czy mająć BF3 dla samego Singla traci się to co w założeniu twórców jest od początku serii najważniejsze - tryb Multi. Tam w połączeniu z grafiką i fizyką jest po prostu nieskończoność wrażeń. Każda rozgrywka inna, awanse, punkty doświadczenia, specjalizacje, bronie no i wspolpraca a to wszystko w bardzo realnej grafie. Więc o przereklamowaniu nie ma mowy.

ocenił(a) grę na 7
ego78th

Jak najbardziej można mówić o przereklamowaniu. Biorąc pod uwagę to jak wydawca, jak i samo DICE przechwalali się jaki to B3 będzie niesamowity w singlu, że zmiecie z powierzchni Ziemi MW3, że wreszcie odbierze tytuł "króla fpsów" codowi, to nowy Battlefield dał dupy konkretnie (i mówię tu tylko o singlu). Singla porównałbym do najgorszych dzieł City Interactive. Zresztą chyba wszyscy pamiętają jak zaczął się boom na B3 - od bodajże 12 minutowego gameplaya, po którym każdy zbierał szczenę z podłogi, piał z zachwytów itp. No i sporo osób dało się nabrać na to, że nowy Battlefield rzeczywiście będzie czymś wyjątkowym w singlu. A jak jest, każdy widzi. Za to multi to całkiem inna sprawa :) Miodność jest naprawdę spora, zajebisty jest feeling strzelania, sporo broni, ogromna różnorodność w kreowaniu swojego własnego sposobu na grę. O grafice się nie wypowiem ponieważ jestem zmuszony do gry na najniższych ustawieniach, choć muszę przyznać, że nawet wtedy gra nie wygląda źle.
Aha, i na sam koniec: nie mówcie mi, że BF3 to tylko multi bo to nieprawda. O tym jaki gra będzie miała charakter decyduje developer, wydawca. Cała przez nich stworzona zawartość zostaje później oceniona zarówno przez graczy, recenzentów. Jeżeli decydują się na dodanie coopa i singla i w dużym stopniu na tych trybach opierają reklamę to nie można się później dziwić osobom, które dają grze oceny rzędu 1-3 skoro single ssie na całej linii. Sporo jest na tym forum osób, które dają 10/10 tylko za multiplayer, a same podkreślają, że single jest do dupy.

ocenił(a) grę na 10
zraiwkiller

Zgadzam sie single jest smetny a multi rzadzi

ocenił(a) grę na 5
zraiwkiller

Małe niedomówienie: Ja oceniam tylko SP. MP dla mnie nie istnieje.

STAMiNA

Żenada ty koleś jesteś ta gra jest do grania w multi ! Sp to może 5% z mocy BF-A ogarnij sie człowieku !
Battlefield 2 pewnie byś ocenił na zero bo nie miał SP w ogóle !?
Jeszcze raz żenada
No i nie buduj sobie autorytetu księciem "stary gracz" haha widać nie dojrzał !

ocenił(a) grę na 5
Psyhe

>Battlefield 2 pewnie byś ocenił na zero bo nie miał SP w ogóle !?
Nie. Nie oceniłbym w ogóle.

ocenił(a) grę na 10
chitan

Multi jest boskie.

ocenił(a) grę na 10
chitan

Przycina bo masz dupowatego kompa zapewne :) Polecam zmienić hardware ciemniaku :)

ocenił(a) grę na 3
morgoth5

Mój Szanowny Interlokutorze (jak co to sprawdź w Słowniku co to znaczy) - rozumiem, że odpowiedź była do mnie, a więc napiszę Ci tak:
Po pierwsze, za nim odpiszesz, przeczytaj ze zrozumieniem post:
"Zaznaczam, że mam sprzęt, który pozwala wycisnąć w stresie 45 - 65 klatek. Żeby nie było, że zrzucam na wydajność z powodu słabego sprzętu."
Ale jakbyś nie zrozumiał to posłużę się przykładem:

Jestem właścicielem Agencji Reklamowej i Przedsiębiorstwa Informatycznego - tak zatrudniam pracowników, a do tego aktualnie mam otwarty drugi przewód doktorski na Politechnice - myślę, że w tematyce IT to Ty znajdujesz się w moim brodziku intelektualnym.
Uwierz mi, sprzęt na jakim pracuję / bawię się / gram to Ty w snach nie widziałeś bo byś się zmoczył albo spuścił z wrażenia. Przykładem mogą być karty Matroxa za 45k, których w firmie mamy 5.
Stać mnie na nawet najbardziej WYJE*ANĄ w KOSMOS KARTĘ GRAFICZNĄ z obsługą DX11 jaką znajdziesz u mainstremowych i nie, dostawców w Polsce i Europie.

Dla mnie BF3 jest przereklamowany jak wszystko zrobione przez EA od kilku lat. O wiele lepsza grywalność i klimat, zarówno w SP i MP ma chociażby Ghost Recon: Future Soldier. Mój, jak to się wyraziłeś, "słaby" Hardware w BF3 o ustaweniach: 1920x1080, Ultra, MSAA 4x, AF 16x wyciąga ok 65 klatek/sec.

I jakbyś miał wątpliwości, to oczywiście nie gram na Matroxach - one nie mają wsparcia dla DX nawet 9.0

A więc pozdrawiam Pryszczatego Gnojka wyżywającego się przed kompem za jedynkę z matematyki :) - nie martw się, będzie ich więcej w Twoim życiu :)

chitan

Taaa.... jasne pisać to sobie można cokolwiek !
Kogo to k...rwa obchodzi co jesz i czym srasz ! człowieku dowartościować się chcesz pisząc takie posty ?
Żenada

ocenił(a) grę na 3
Psyhe

No owszem można pisać cokolwiek - tak jak Ty piszesz posta, który nie wnosi nic do tematu. Zauważ, że mój przedmówca zaczął temat sprzętu to mu odpowiedziałem na temat urządzeń, przy których na co dzień siedzę i pracuję oraz odpowiedziałem jakie mam odczucia związane z grą BF3 na tych maszynach. Nie mam czymś się dowartościowywać, gdyż na tym forum jestem dłużej, niż ktokolwiek z Was, a jakoś nie "pocę" się przy każdym z możliwych tematów, żeby sztucznie napędzać ilość postów. Po prostu wkur*ia mnie naiwność dzieciaczków, którzy zindoktrynowani reklamami piszą bzdury, nie mając pojęcia o życiu.

Jakbym był pusty i chciał się dowartościować, to bym wstawił tutaj zdjęcie swoje a w tle zdjęcia stał by Aston Martin i willa w Monaco, a wszystko to z podpisem typu: "to ja cieniasy!" ;]
Posiadanie firmy, w której jest park maszyn za około bańkę to żaden sukces, co drugi właściciel agencji i drukarni ma takie zasoby.

Oczywiście możesz sobie "jasnować", ale własnych porażek życiowych tym nie wyleczysz. Świat gier komputerowych to nie wszystko, ale postaraj się najpierw skończyć jakąś szkołę, potem znajdź pracę, albo załóż firmę, zatrudnij ludzi, jednym słowem: dorośnij! Wtedy pogadamy :)

P.s. A jeżeli nie masz nic więcej do powiedzenia w temacie BF3 bądź tak miły i stul japę - prosimy o konkretne wypowiedzi :)

ocenił(a) grę na 5
chitan

@chitan wydaje mi się, że z takimi użyszkodnikami jak Psyche nie ma sensu wchodzić w polemikę bo jej finał dąży do rynsztoku. Nie mniej jednak podziwiam Cię, że chce Ci się pisać z takimi niewychowanymi smarkami... :D

ocenił(a) grę na 3
STAMiNA

No to fakt. Dziś miałem swoisty "Dzień Świstaka" i nie mogłem nic ogarnąć w firmie, taka chyba specyfika poniedziałku. W związku z tym miałem okazję przejrzeć jego posty,a przynajmniej część z nich. Większość to opis gier a nie filmów, co świadczy już, jeśli nie o wieku, to o poziomie intelektualnym przedmówcy. Jak się nie ma nic sensownego do powiedzenia, to się pisze "żenada" do każdego, kto zrani jego "uczucia" bądź poglądy.
Wg. mnie filmweb zrobił błąd, że pozwolił na portalu umieszczać materiały będące grami i pozwolili je komentować, ale skoro już są to ....

Ktoś mądry kiedyś powiedział, że oznaką inteligencji jest zamiłowanie do rozrywki - np. gry komputerowe/konsolowe. Zgadzam się z tym w 100%, o ile te gry nie stanowią 200% naszego życia - wtedy to oznaka niedojrzałości.
Pozdrawiamy tych, którzy grają w życiu a nie żyją graniem :)

chitan

Całe komentowanie na filmwebie to jeden wielki rynsztok ! trzeba być ślepym żeby tego nie widzieć tutaj na przykład zaczął go niejaki wielki pan chitan nazywając graczy w Polsce ciemną masą dlatego pojechałem po tobie bo raczej sensu żadnego nie będzie z tej dyskusji !

P.s piszesz jaki to z ciebie wielki szef korporacyjny czy coś tam nie rozumiem co to ma w sumie do tematu?
Autorytet sobie chcesz podbić ?
No i na podstawie paru wpisu określacie kogoś o kim nie macie zielonego pojęcia !
Komuś to zarzucacie a robicie to samo !

ocenił(a) grę na 3
Psyhe

Mój drogi Psyche, pojechałem nie wszystkim graczom, a tylko Tym, którzy klepią tą samą gadkę, co zobaczyli w reklamach, albo przeczytali na forach i portalach pseudo tematycznych, pisanych przez ćwierćinteligentów z magazynów, którzy dostają kasę za pozytywne recenzje. Jeżeli poczułeś się obrażony, to mamy odpowiedź, ale ja nie będę Ciebie przepraszał za Twoje braki w ocenie rzeczywistości.

Porównanie do szefa korporacji wyszło z powodu ignorancji @morgoth5, który nie przeczytał mojego postu odnośnie sprzętu. W tamtym poście nie musiałem się rozpisywać jaki mam sprzęt, napisałem tylko parametr. Ale widzę, że proste zdanie do kolegi nie trafiło to musiałem użyć jakiegoś mocniejszego argumentu, skoro proste zdanie nie trafia do odbiorcy.

Ty zaś wyskoczyłeś jak przekupka na targu, która ma "gó*no" do powiedzenia, ale musi wtrącić swoje 3gr bo będzie chora.

Reasumując ten cały temat, zaczęty przeze mnie:

BF3 + DOBRY SPRZĘT = GÓ*NIANA ROZRYWKA
BF3 + SŁABY SPRZĘT = GÓ*NIANA ROZRYWKA
BF3 + RECENZJA = ZAJEBI*STA GRA I ROZRYWKA - CZYLI: KONIECZNIE WYDAJCIE SWOJE PIENIĄDZE FRAJERZY, KTÓRE MY FIRMA EA WYDAMY ZA ROK NA IMPREZY I DZIWKI, A 2% ZAINWESTUJEMY NA STWORZENIE KOLEJNEGO GNIOTA, KTÓREGO ZA POMOCĄ REKLAM ZNÓW WAM SPRZEDAMY ;]]]]]]]]]]]

*duże litery to nie krzyk - to ryk reklamy :P

chitan

Ja się bym nawet zgodził z tym tematem gdyby go użyto odnośnie najnowszej produkcji EA czyli Warfighter który miał niesamowity szum medialny a gra jest naprawde słaba widać to po recenzjach !

Battlefield 3 jest uproszczony wzgledem swojego poprzednika ale dalej się w niego świetnie gra (multi) i daje wiele satysfakcji a to że był mocno reklamowany to co z tego ? jak jest to po prostu dobra gra !

Takie jest moje zdanie !

P.s dlaczego niby gówniana ?

chitan

kogo to obchodzi, co Ty masz w komputerze i jakim rodzajem działalności się zajmujesz. Jeżeli rzeczywiście taki jesteś dorosły to sam sobie wystawiasz świadectwo takim postami. Podstawowe zasady obycia i kultury nie pozwalają na takie odzywki do młodszych i niedoświadczonych osób.
To ma być ta dorosłość, że by się "zmoczył albo spuścił z wrażenia" ?! Żenua...jak to się mówiło w liceach
Z resztą ja też mogę tu podnieść argument, że jestem największym graczem, bo zacząłem od GTA 2 i pierwszego HOI (pod iny tytułem wówczas)...ale przez to nie będę lepszy od człowieka, który przygodę z grami rozpoczął w zeszłym roku, ale ma jakąś wiedzę. Tak samo mam procesor sprzed pięciu lat i go nie wymieniam, bo działa, dobrych rzeczy się nie wyrzuca. Mam się wstydzić, że w Shogunie miałem 25 klatek na średnich detalach ? No proszę Cię, nie jesteśmy w gimnazjum :) ah, no i gram mało, bo mnie nie stać na wiele gier, jak 90 % społeczeństwa.

Tak więc mam nadzieję, że mój post przyniesie Ci mały kubełek zimnej wody, bo jak widać dowartościowywanie się w Internecie nadal robi furorę.

ocenił(a) grę na 3
kampinosek1990

Słuchaj kolego, głęboko w ... poważaniu mam jaki Ty masz sprzęt, czy dużo bądź mało grasz, jesteś łysy, owłosiony gruby czy chudy ... wiem jedno, jesteś bęcwałem, który podniecił się jednym postem, wyrwanym z kontekstu i mi odpisuje, kiedy dyskusja zeszła na inne tematy. Przeczytaj proszę całą rozmowę, odnieś się do tego co napisałem dopiero po przeczytaniu. Zjechałem wszystkich, co podniecają się konkretną grą, bo są zindoktrynowani reklamami i papką podawaną im prosto do głów przez różne gazety. W trakcie postowania jakiś "mądry nieletni" rypnął tak samo jak Ty hasło wyrwane z kontekstu odnośnie mojego słabego sprzętu, co notabene w tym samym poście było opisane. Ja po prostu zniżam się do poziomu interlokutorów aby sobie podyskutować. Na podnoszenie własnego ego mam inne sposoby, z dala od komputera, ale to już moja prywatna sprawa. Nie chwalę się sprzętem czy możliwościami. Raczej można powiedzieć, że mam większe doświadczenie od 90% zebranych tutaj małolatów, choćby z racji wieku i czasu spędzonego w latach przy komputerach. A zresztą, po co ja Ci odpisuję, próbując nauczyć myśleć pokolenie następne, ale widzę, że w moich postach umiecie przeczytać tylko moje przekleństwa i wyzwiska, a konkretny przekaz gdzieś umyka. Nie ukrywam, że uwielbiam gnoić ludzi z użyciem epitetów, ale robię to bo mogę i mam ku temu podstawy. Jak znajdzie się mądrzejszy ode mnie w wybranej kwesti i zje**ie mnie jak burą sukę, a do tego będzie miał rację, skulę głowę i przyznam rację, że przegrałem. Od niemalże 20 lat stykam się z kolejnymi rocznikami kolejnego pokolenia i zaczynam panikować, że Ci ludzi będą pracować na moją emeryturę. Większość z nich nie dość, że nie potrafi podstaw tabliczki mnożenia, to grają cwaniaków, że użyli kalkulatora a ktoś tego nie zauważył. Z takimi cwaniakami spotykam się na co dzień, gdzie każdy chce mnie wy**jać, stąd moje podejście do takich ludzi. Dobra kończmy cały ten post, dyskusje bo i tak ona nie ma sensu.

ocenił(a) grę na 7
chitan

To kup sobie ps3

ocenił(a) grę na 3
Spiderman_filmaniak

Dobrze, kupię! Kupię po to, aby udowodnić, że pad jest dla umysłowo ograniczonych człekokształtnych, którzy tylko tak mogą się wyżyć. Owszem, są klawiatury do konsol, ale jest ich mało bo konsolarze nie są w stanie obsłużyć więcej przycisków :)
Okej to była prowokacja, od tak dla zabawy. A teraz odpowiedź @Spiderman_filmaniak - jeżeli byś wykazał się odrobiną wiedzy oraz przeczytał moje posty na temat sprzętu a do tego odpalił kilka milionów synaps i szarych komórek więcej to doszedłbyś do wniosku, że sprzęt, na którym odpalam BF3 jest z najwyższej półki wydajnościowej, a co za tym idzie, procek konsoli to prehistoria. Granie w jakości poniżej 1K to żadna przyjemność, więc odpowiem Ci tak: Nie, nie kupię konsoli PS3 po to by się uwstecznić - raczej kupię nową platformę, ale to dla gier typu Crysis 3 i to dopiero w luty/marzec 2013 :)
Pozdro

ocenił(a) grę na 7
chitan

Chodzi mi o to że poco się męczyć z grami na pc bo zawsze jest jakiś problem,kupiłem sobie ps3 i problemu nie ma.

ocenił(a) grę na 3
Spiderman_filmaniak

Okej nie masz problemu, ale w jakiej jakości grasz na swoim telewizorze? Ile masz cali? 32/42/47/55 ? Czy jesteś pewny, że jest to FullHD? Wygładzanie anizotropowe, filtry itd. itp.? Nie, na pewno tak nie jest, a to dlatego, może się powtórzę, ale CELL + grafika 256MB taktowana maks 1,3/1,4 GHz oraz RAM 256 MB to za mało przy tych silnikach graficznych, które są optymalizowane pod te parametry, a siłą rzeczy nie mają tej mocy, co średniej klasy komp. Pisałem wyżej że mam dwa sprzęty, jedna maszyna dla zabawy gdzie zachowała mi się jeszcze karta ATI 5770 (choć overcloked ready to zostawiona sote) i bebechy, które są na podobnym poziomie. Granie na takiej platformie to masakra. Ba! Granie na platformie, gdzie mamy dwie GTX 690 to marnowanie potencjału dla BF3. Może i "zakochany" jestem w CryTec'u ale robią o wiele lepsze i bardziej klimatyczne swoje gry. Dla takich efektów aż chce się upgrade'ować sprzęt. Po prostu EA dała ciała z każdą kolejną odsłoną BF3 - ale pamiętaj, to moje osobiste zdanie - nie będę więcej walczył z ciemnotą w kraju i na świecie, bo widzę, że to walka Don Kichota :)

ocenił(a) grę na 3
chitan

edit - miało być: Po prostu EA dała ciała z każdą kolejną odsłoną BF a na BF3 kończąc ....

ocenił(a) grę na 7
chitan

42 calle LG FuulHD ledowy.Też miałem dobrego kompa,ale dużo gier mi nieodpalało więc sprzedałem i kupiłem ps3 i problemu nie ma wszystkie gry chodzą.

ocenił(a) grę na 3
Spiderman_filmaniak

.. czyżby 42LM620/640/660 ?? :) Chyba jeden z lepszych wyborów wśród telewizorów tej klasy jakie można aktualnie kupić. Oczywiście jak się trafi na nie zwalony model (np. poprzez słabe podświetlenie). Czy jesteś pewny, że ten telewizor odpala tą grę w 1080p? Jak wybierasz inputem źródło to widać ile linii wyświetla u góry.

ocenił(a) grę na 7
chitan

LG 42LM620S

chitan

chitan póki co nie podajesz żadnych sensownych argumentów prócz tego że BF ci się nie podoba a że jesteś fanem Crysis-a
W Crysis masz (jedynka) bardzo dobrą grafikę i średnią fabułę co równa się że jest to po prostu dobra gra i tyle !
Wystarczy zobaczyć ilu ludzi gra w multi BF-a kto gra w multi Crysisa ?
Ale ludzi którzy się dobrze bawią wystarczy nazwać frajerami i ciemna masa !
Frajerem to jest ktoś kto ma 2xGTX 690 w kompie !

ocenił(a) grę na 3
Psyhe

@Psyche - nigdzie nie napisałem, że mam takie dwie karty w kompie i nie wiem dlaczego mamy takich ludzi nazywać fajerami. Bo co, wydają kasę, którą mają na najdroższy sprzęt zamiast podkręcać słabszy do wydajności tej droższej. Ja bym raczej takich ludzi nazwał gadżeciażami. Wyrażenie "Granie na platformie, gdzie mamy dwie GTX 690 to marnowanie potencjału dla BF3." było podaniem potencjalnej sytuacji, która by była marnowaniem potencjału. Z drugiej strony: jak to nie podaję argumentów, a to, że BF3 jest słabo z optymalizowany to nie jest argument? To, że mi się nie podoba subiektywna ocena - fakt, ale chyba mogę wyrazić swoje zdanie bez pytania Ciebie o pozwolenie?.
Ciemną masą nazywam ludzi, którzy podniecają się tanią rozrywką, która nie ma takiego potencjału aby dać jej ocenę 10/10. Oceniam tak ludzi, którzy są zindoktrynowani i ich zdanie jest dyktowane przez np. reklamy.
Tak się składa, że doceniam ludzi, którzy potrafią się rozerwać, mają na to czas, potrafią się bawić nie tylko przy komputerze. Akurat wielu moich znajomych to niemalże "zawodowi" gracze albo recenzenci gier w poczytnych magazynach komputerowych. Niestety żaden z nich nie mówił, że ta gra jest świetna - a to, co pisali to była delikatna sugestia wydawcy :) - taka mała spiskowa teoria dziejów w świecie gier.

chitan

Masz dużo racji chitan ale jak na moje oko lekko przesadzasz z tym BF-em
Fakt dla takiego molocha jak EA liczy się tylko kasa a nie to czym kiedyś gry były
Moim zdaniem BF3 pomimo iż seria zostaje jakby spłycona jeszcze daję radę ,fani będą w niego grać bo oferuje to za co go lubimy ;)
Zresztą ciekawe dlaczego przemilczałeś jak napisałem o nowym Medalu !? że to jest to o czym mówisz
Czyli zajebista reklama czegoś zajebiscie dziadowskiego to bym się zgodził

ocenił(a) grę na 3
Psyhe

Hmmm no fakt, przemilczałem, ale powód jest prozaiczny: w odróżnieniu od wielu ludzi, nie tylko na tym forum, nie pier**le o tym, o czym nie mam pojęcia :) Jakoś nie zdążyłem tej gry odpalić w ogóle do dziś dzień :))
Ale fakt - reklama była dość głośna - jednak sądzę, jak niektórzy o Metallice, że skończyła się na Kill'em all to "Medal" skończył się na "Kill'em all in da tank" ;]]]]]] Czyli chyba kolejne odsłony czwartej części .... popraw mnie jeśli się mylę :)

chitan

Po tak hucznej reklamie sporo ludzi sobie uświadomi że zostało po prostu nabitych w butelkę kupując ta grę
A Medal to w sumie mocna (jeszcze) marka wiec kolejne odsłony pewnie i tak będą ;)

ocenił(a) grę na 9
Psyhe

"Gra się przycina, zżera tyle zasobów"
gra się przycina ja jakim sprzęcie się pytam. na twoim który w stresie wyciska 45-65fps?
za 2tyś można mieć sprzęt który poradzi sobie z bf3 na high detalach (zależy od rozdzielczości)

chitan

Na wstępie nadmienię iż nie pamiętam abym widział reklamy tej gry a przynajmniej zwracał uwagę:) W grę zagrałem czytając jej komentarze na jakimś forum. W moim przekonaniu gra świetna:) SP zajebiste wciaga aby grać dalej. Gra realistyczna super obraz, żadnych tam wymyślnych broni i stworow. Akcja się toczy na zwykłych realistycznych ulicach. Misja w Banku i metrze wymiata. Przeszedłem cały SP i daje 8/10.Jeśli chodzi o przycinanie to nie wiem czy bazarowa wersja Ci się trafiła czy co. Ja na laptopie intel i5-2430m, 4GB RAMu, GTX560M grałem na 1920x1080, detale max i nie było mowy o przycinaniu.
Ogólnie gra w moim przekonaniu wymiata wszystkie serie Call of Duty. A najnowsza Black Ops 2 zupełnie nie ma polotu z Battlefield 3 czy nawet Bad Company 2.