PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=810068}
7,6 407  ocen
7,6 10 1 407
Blasphemous
powrót do forum gry Blasphemous

Poza dziwną nazwą gry, którą nawet nie wiem jak wymówić :P, to gra jest niestety średnia. Uwielbiam gatunek Metroidvani, w zeszłym roku ukończyłem znakomiete "Bloodstained: Ritual of The Night" , więc gdy tylko do "tej gry dodali patch z zadaniem pobocznym które daje Miriam, tak wiedziałem że muszę w to zagrać.
Ale gra jest... dziwna, w ogóle nie czułem progresu, od samego początku do końca grałem tą sama bronią bez jakichkolwiek ulepszeń, żadnych nowych umiejętności też nie zdobyłem, a co za tym idzie całkowicie został usunięty jeden z ważniejszych aspektów tego gatunku, czyli backtracking to już odwiedzonych lokacji, i odnajdywanie sekretów z nowymi umiejętnościami.
Może są jakieś dodatkowe umiejętności bo jest masa zadań pobocznych których nie robiłem, bo nie widziałem w tym sensu. Sama gra jest średnio trudna, głównie ginie się od kolcy, przeciwnicy a nawet bossowie nie stanowią większego problemu.
Bardzo nie podobała mi się muzyka, jak jakieś Flamenco, ale gdy zobaczyłem kraj produkcji gry, to już wiedziałem skąd taki dobór muzyki.
Na plus zasługuje Lore gry, każdy przedmiot jest ładnie i ciekawie opisany i ma jakąś historię w grze.
Bawiłem się dobrze tylko na początku, później gra mnie znudziła, i samą końcówkę już omijałem przeciwników żeby tylko dobiec jakiś do ostatniego bossa i ukończyć grę.
6/10

ocenił(a) grę na 8
D3Mania

Jaki brak progresu?? Ulepszeniami są koraliki różańca (dają buffy) i relikty (które pozwalają na zwiedzanie niedostępnych inaczej miejsc) . Masz możliwość korzystania z Modlitw (zaklęcia). Gra zmienia się wraz z postępami.

ocenił(a) grę na 8
szpaQ83_2

Normalnie OP piszę jak by tak naprawdę nie grał. Żeby zdobyć wszystko trzeba odwiedzić stare miejsca. Umiejętności zdobywasz. A grasz tą samą bronią ale ją ulepszasz podczas gry. Mi z kolei Bloodstained nie wszedł za bardzo. Dużo bugów, hitboxy nie zawsze tak samo wchodzą podczas walki i drewniana postać. Setki broni i itemow i głupi grind na platynę.