9,2 2,3 tys. ocen
9,2 10 1 2288
Clair Obscur: Expedition 33
powrót do forum gry Clair Obscur: Expedition 33

Niestety skopany jest endgame. Robiąc wyłącznie główną linię fabularną kończymy akt 2 około 55lvl, gdzie zostaje nam połowa mapy do wyczyszczenia, problem tylko, że od około 60lvl przy dobrym rozdysponowaniu luminy mamy wszystko na hita. DOSŁOWNIE wszystko, o ile zostawimy sobie endless tower i najsilniejszego bossa na sam koniec. I nie kupuję argumentu, że mogę sobie sam utrudnić rozgrywkę, wolałbym jednak żeby taka Maelle nie mogła mieć 300mln dmg w jednym ruchu i to bez żadnej specjalnej taktyki, nie wspominając o sciel która może zadać ponad bilion (!) dmg nie oddając ruchu przeciwnikowi, ale tu przynajmniej trzeba się chwilę zastanowić nad odpowiednin buildem i trwa to kilkadziesiąt minut. Mogli zostawić zakończenie aktu 3 na takim poziomie trudności jak teraz, ale przydałby się mocny nerf postaci lub utrudnienie dla opcjonalnego endgame.

ocenił(a) grę na 10
Sarkastyczny

To Sciel jest aż tak dobra? przyznam, szczerze,że ta postać w ogóle mi się nie podoba i nią w ogóle nie gram. Mam 40 godzin na liczniku i tylko chwilę nią pograłem po dołączeniu do drużyny. Jaki jej atak jest aż tak potężny?