PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=624526}

DOOM

2016
8,0 4,6 tys. ocen
8,0 10 1 4577
DOOM
powrót do forum gry DOOM

Doom

użytkownik usunięty

Tyle czekania i obawiam się, że dostanę przereklamowany szajs. Wygląda ok, ale co z tego skoro przypomina do złudzenia Crysisa lub Quake'a i klimatu w ogóle nie czuć. Trójka pod tym względem była naprawdę dobra. Pozostaje czekać na premierę i przekonać się co tam nakombinowali...

ocenił(a) grę na 9
nudecroft

Jak widzę I7 to nie dziękuję postoje wywalanie kasy w błoto zwłaszcza że większość gier i tak nie działa powyżej 60 fps co zresztą wykazują testy PC LAB.

Zresztą nie śpię na pieniądzach ale nawet jakbym miał te 8k do wydania to wydałbym je w znacznie lepszy sposób niż na przewartościowany sprzęt.

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

No i prawidłowo. Niech każdy wydaje pieniądze na rzeczy, które dają mu radość.

Komputer to nie tylko gry.
Konsole to tylko gry. :)

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Taki komputer co proponujesz do czego ma Ci jeszcze służyć?

Sorry ale praca muzyka itp nie wymaga kompa w takiej cenie.
To tak jakbym spotkał fanatyka apple i by mi tłumaczył że tylko mac a Ty mi nie wmówisz że taki drogi pc jest Ci do czegoś POZA grami potrzebny.

Po 3 dniach gwarantuje że przyzwyczaisz się do grafiki za tą cenę i będziesz na nią narzekać tak działa ludzki mózg.

Ja wole dobre gry niż grafika grafika grafika która jest tylko elementem gry ale nie jej główną całością.

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

AutoCAD, Photoshop, edycja materiałów filmowych.

Grafika nie jest dla mnie najważniejsza. Najważniejszy jest gameplay a co za tym idzie czyli imersja, emocje, klimat.

Kupuje takiego drogiego kompa bo to moje marzenie i co najważniejsze chce aby służył mi przez możliwie najdłuższy czas bez wymiany komponentów. W 2009 kupiłem kompa za 8000 zł i służy mi po dziś dzień.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Nie jest tak dlatego że dałeś za niego 8k tylko dlatego że technologia stoi w miejscu ja też kupiłem w tym czasie ale za 2k i też wszystko działa.

Photoshop i edycja materiałów filmowych nie wymaga cudo kompa, photoshop i obróbka graficzna lepiej wychodzi na macintoshach.

A jak wyjdzie nowy DirectX to chodzbyś dał 11k za kompa to i tak będziesz musiał kupić nową kartę graficzną i to jest ..... zagrywką wydawców typu Nvidia i AMD.

Ostatnimi laty nie wychodzą żadne innowacyjne gry na PC jest stagnacja i dzięki Steamowi który jest w sumie złem wiele gier na PC się pojawiło.

Nie mniej jednak dodam rzecz która w moich oczach w dzisiejszych czasach wbija PC gwódź mianowicie DRMY typu Denuvo i ciągłe łącze z serwerami.

Wiele gier po prostu chodzi źle bo DRMY zarzynają dyski i system i z tym argumentem nie podyskutujesz.

Mam Diablo 3 na PC i na PS4 i zgadnij które działa lepiej i szybciej. Na PC ciągle mi synchronizuje z PC mapy się ładują a na PS 4 mam odrazu wgrane a gra działa lepiej i to jest po prostu żart ze mnie w moich oczach.

Nie dość że zmusili mnie abym kupił wersje cyfrową to jeszcze jak nie ma internetu to nie ma grania, gratulacje i brawa nowej polityce ale to niestety jest przyszłość grania na PC dlatego zawinąłem żagle bo miałem dość takich rzeczy jak UBI KLIENT jak Rock STAR KLIENT i innych badziewi.

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

To fakt DENUVO to zło ale wydawcy odnoszą zwycięstwo w piractwem. Ostatnio było głośno, że jakaś rosyjska grupa hackerska złamała zabezpieczenie DENUVO w najnowszym Tomb Raiderze a cracka nadal nie ma. xD

Dobra gra broni się sama... no ale odjechałem pod tematu.

Kupiłem ostatnio PS3 i nie potrafię strzelać na padzie ani poruszać się. Dla mnie to archaizm jakiś. Konsole to sprzęt dla biedoty. Takie są fakty. To masówka.

Dorastałem z komputerem i z komputerem umrę. Klawa i mycha to jest to.

Grałem w Diablo III 2 razy na pececie i nie wiem o czym ty na serio mówisz. Jaka synchronizacja? Jeśli ona faktycznie jest nie odczułem jej działania podczas gry. Normalnie mi się grało. Zero jakichkolwiek technicznych problemów.

Polityka sprzedaży komputerowej elektroniki to zwykłe sk&&&&ysyństwo. Niestety taki jest świat. Są chciwi ludzie i są owieczki, które dają się strzyc.

Ceny samochodów też są kuriozalne. Każdy każdego chce łoić ile się da i jak się da. Ja już się z tym pogodziłem bo drugi raz nie zwariuję.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Sprzęt dla biedoty niezły dowcipas z Ciebie ten sprzęt wytrzymał 8 lat jako jednolita świetnie wyglądająca generacja.

Nie wspomnę o dziesiątkach świetnych gier na nim jak Infameous, Kill Zone, Persona, Disgaea, Armored Core, UFC, Uncharted, The Last of Us, seria Tekken i wiele innych gier.

Archaizmem jest grać w bijatyki na klawiaturze, jeżeli uwazasz że PC to nie masówka to sam się oszukujesz.

Gry pokroju Call of Duty to jeszcze większa masówka a tak uwiebiane przez Ciebie shootery są najbardziej produkowaną masówą w historii.

To że z czymś dorastałeś i nie miałeś alternatywy nie uprawnia Cię do tanich sugestywnych tekstów

I ja nie mówiłem o technicznych problemach widać nie zrozumiałeś o czym pisałem miałem na myśli fakt że musisz być zsychnonizowany z Battlenetem i pobierać od niego paczki danych aby grać w tą grę co jest graniem przez łzy bo ciągle musisz doczytywać kawałki mapy i czekać aż ci ściągnie daną lokacje a nie ją wgra.

Dobrze wiem o czym pisze miałem okazje ograć dwie wersje gry.

Denuvo skolei nie da się złamać bo jest pisane inaczej na każdą kolejną gre i po długim czasie można złamać dany tytuł i nie istnieje na to crack bo to nie jest takie prymitywne zabezpieczenie tylko szyfrowanie danych.

Wydawcy muszą walczyć z piractwem jedynie na PC to jest kolejny bolący tą społeczność fakt i dlatego to w nich zabezpieczenia uderzają najbardziej.

I nie ma czegoś takiego że dobra gra broni się sama bo masa osób nawet najlepsze gry ściągnie a co jest dobre to jest sugestywne i prawda jest taka że albo płacisz albo nie grasz.

Twoja opinia jest równie wartościowa czasami jakbyś napisał Jezus Królem Polski albo Legia Mistrzem Świata.

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

Miałem alternatywę Ale mi nie podeszła. Gry telewizyjne.

Ale z czym Masz problem, że Diablo III synchronizuje się z Battlenetem skoro nawet tego nie zauważasz podczas gry.

Nie tłumacz mi jak działa Denuvo bo trochę o tym czytałem i Twoje wyjaśnienie jest zbędne.

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

Tak konsole to sprzęt dla biedoty. Dobrze zrozumiałeś. To że utrzymała się przez osiem lat na rynku nie świadczy, że jest elitarna.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Elitarny to jest Twój wpis, wszystkie gry sportowe ogrywam na konsoli nie wyobrażam katowania się na nich na PC zwłaszcza że teraz głównie nimi się interesuje i wszystkie turnieje się tam odbywają.

Powodzenia Baronie geymingu odpal Dooma 3 na sprzęcie za 8k :) a grając odpędzaj się od plebsu który będzie Cię atakował ze wszystkich stron.

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

Tak się składa, że będę odświeżał Dooma 3.

Nie interesują mnie gry sportowe. Na konsolach mogę odbywać się nawet orgie. Mam to daleko w zadzie

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Jeszcze jedno gadanie że musisz grać na padzie jest dla troglodytów bo można grać na klawiaturze i myszce na konsoli tylko trzeba wiedzieć jak to zrobić.

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

Łał

Kupiłem Eagle Eye Converter do PS3 ale nie działa mi klawa i mycha na konsoli. Zrobiłem wszystko jak w instrukcji i dupa.

Nie potrafię grać na padzie w strzelanki. To jakieś kuriozum.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Xim 2 adapter i podłączasz do każdej konsoli myszkę i klawiaturę jaką tylko chcesz.

A nie jakieś tam konvertery.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Innym rozwiązaniem jest Venom X, obie rzeczy bardzo dobrze działają. Wpisz w youtubie jak to wygląda a wszystkie rzeczy dostępne są na allegro bądź amazonie.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

youtube*com/watch?v=srOz95bX3s8 gwiazdkę wymienamy na .

ocenił(a) grę na 7
ChubakaCieLubi

XIM4 kosztuje 900 zł wow trochę dużo ale jeśli faktycznie to działa przy każdej konsolowej grze to chyba to kupię.

ocenił(a) grę na 7
STAMiNA

Poza tym zastój w branży growej jest już od kilku ładnych lat.

ocenił(a) grę na 9
STAMiNA

Owszem w branży gier od ładnych kilku lat panuje generalna lipa gdzie nie spojrzysz więc lista nie jest rozbudowana.

Gram głownie w Destiny i Fallout 4, gry które jeszcze są rozbudowane i coś wymagają.

A tak NBA ONLINe a tam grasz na padzie bo ja lubie sportowe np PES gram też na kierownicy.

Z czasem doceniasz gry sportowe czy samochodowe bo są prawdziwe i realistyczne.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

STTM#8 ver. 1,4

https://www.morele.net/inventory/info/UID45q/

Najnowszy zestaw. :)

Jeszcze tylko poczekam na TITANA X na Pascalu oraz monitor 4K od ASUSA i jestem w domu. :)

STAMiNA

OK, :)

Dzięki że ostrzegłeś mnie przed tym bublem - Founders Edition.

Twoja konfiguracja podoba mi się i być może taki sprzęt sobie kupię :)

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Miło mi. :)

Będę Ci wrzucał aktualizowane koszyki. Jeszcze tylko czekam na dwie rzeczy i można kupować. hehe

STAMiNA

No ja już odkładam kasę. To miło z Twojej strony że będziesz wrzucał aktualną konfigurację, właśnie na to liczę i zdaję się na Ciebie ;)

STAMiNA

A powiedz mi jedną taką rzecz, powiedzmy że masz już te rzeczy odłożone w koszyku i w końcu kupujesz je, to czy sklep Morele wysyła Ci pojedyncze komponenty czy składa Ci sprzęt i wysyła już złożony? bo to ważne dla mnie.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Nie. Wysyłają wszystko razem ale zapakowane oddzielnie a Ty sobie składasz w domu no chyba, że chcesz żeby Ci złożyli do kupy ale pewnie będą za to chcieli ekstra kasę...

STAMiNA

A no dobra, dobrze wiedzieć. Zawsze uważałam że lepiej samemu złożyć bo np ci w komputroniku robią to szybko i rutynowo. Jakiś czas temu odbierałam sprzęt właśnie z komputronika i na obudowie było wyraźnie wgniecenie - to tak jakby coś ciężkiego spadło na obudowę, tak właśnie obchodzą się ze sprzętem w komputroniku.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

No pewnie. Tak wszystko przyjdzie osobno zapakowane i ty sama sobie złożysz klocuszki do kupy. Jaka to fajna zabawa. :)

Pamiętaj aby spytać Rauczyńskiego z Morele o rabat i jaki ten rabat będzie. :)

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

http://www.cdaction.pl/news-46041/bedzie-nowy-titan-dla-milionerow-z-4k.html

:)

STAMiNA

Taaa, tylko po co piszą że dla milionerów? Taki głupi chwyt marketingowy. Chodzi o to żeby wzbudzić sensację, że skoro taka droga tak karta to musi być doskonała ; Owszem ten Titan X może okazać się solidną kartą ale to się okaże.

A o rabat zapytam oczywiście.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Ten TITAN X jest wydajniejszy od poprzedniego aż o 60%

Jeszcze nowy monitorek ASUSa 4K o odświeżaniu 144Hz i jesteśmy w domu. :D

ocenił(a) grę na 7
STAMiNA

Ten komputer będzie na lata.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Rabat ---> piotr.rauczynski@morele.net

STAMiNA

Spox ; )

Powiedzmy że ten sprzęt kosztuje 20400 to mam nadzieję że przynajmniej kupię go za te pełne 20.000 zł po uwzględnionym wcześniej rabacie ale masz rację zapytam wpierw gościa i wynegocjuję cenę.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Kurde przy takiej kwocie spodziewam się rabatu na poziomie 1000 zł. :D

STAMiNA

Tak myślę :)

STAMiNA

A tu masz świetną drukarkę, trochę się na nią napaliłam.

https://www.epson.pl/products/printers/large-format-printers/epson-surecolor-sc- s60610

Już zbieram kasę na nią, fakt trochę droga ale chyba warta tej ceny.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Buhahaha. :D

Po co Ci coś takiego?

STAMiNA

O w zasadzie o coś takiego mi chodzi i nawet jest tańszy.

https://www.epson.pl/products/printers/large-format-printers/surecolor-sc-p7000- violet-spectro

:)

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

To jest ploter.

STAMiNA

Do najwyższej jakości zdjęć

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

http://www.youtube.com/watch?v=RIwcivvxaY0

Tego się obawiałem.

STAMiNA

No tak tylko pamiętaj że to są jego subiektywne odczucia i spostrzeżenia (że np był zmęczony tym obrazem). On tak to odczuł a Ty i ja może inaczej. Na każdego monitor inaczej działa.

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Chodzi mi bardziej o to, że 34" to zbyt dużo na biurko. Tego się najbardziej obawiałem i oni właśnie to potwierdzają. :)

STAMiNA

A ja myślę że to najmniejszy problem, że za duży. Myślę, że poważniejsze wady właśnie przedstawił w tym krótkim filmiku
mam jednak nadzieję że są to tylko jego odczucia bo w przeciwnym razie trzeba będzie sobie darować 21:9

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

No ja czekam na ten monitor 4K ASUSA w 144Hz.

Poza tym mówią, że mało gier obsługuje format 21:9.

STAMiNA

Aktualnie posiadam monitor Samsung, który jest idealnie dopasowany rozmiarem do rozdzielczości 1600x1200 więc jeśli gra ustawiona jest na tę rozdzielczość to idealnie wszystko pasuje. Monitor jest świetnej klasy chociaż na przełomie wielu lat był dwa razy naprawiany.

STAMiNA

W przyszłości myślę o takim sprzęcie :

http://www-03.ibm.com/systems/power/hardware/enterprise.html

: )

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Call for price... ;)

STAMiNA

hehe ; )

ocenił(a) grę na 7
nudecroft

Cześć kochanie.

Taki zestaw raczej kupię w tym miesiącu:
http://www.morele.net/inventory/info/uMk27K/

Zjechałem z ceny, pomógł mi PurePC uświadamiając mnie, że wydatek na bebechy powyżej 8000 zł jest zwyczajnie nieopłacalny.

Take a look! :D