PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607102}

Doom

1993
8,2 4,4 tys. ocen
8,2 10 1 4391
Doom
powrót do forum gry Doom

Niestety nie miałem okazji po grać w Dooma i Wolfensteina 3D, i mam takie pytanie: którą z tych 2 gier bardziej polecacie?

ocenił(a) grę na 10
donmaslanoz14

Wolfensteina

ocenił(a) grę na 10
ocenił(a) grę na 10
donmaslanoz14

mapy z wolfa i bronie z dooma :)

Cypisek_syn_rumcajsa

A przeciwnicy?

ocenił(a) grę na 10
donmaslanoz14

nazistowskie gnidy :) znane z wolfa.

ocenił(a) grę na 7
donmaslanoz14

Zależy kto jakie woli klimaty, jak bardziej II wojna swiatowa to Wolfenstein, jak horror.sci fi to Doom. Obydwie gry są dobre ale klimat odrobinę bardziej mi sie chyba podobał w Wolfensteinie.

donmaslanoz14

doom jest znacznie lepszy od wolfa. Wolf jest zwyczajnie nudny i jest zbyt labiryntowaty. Są tylko cztery bronie, z czego jeden to nóż a reszta jest na naboje. Dlatego pograć w wolfa kilka chwil, czy tam dni, żeby potem przeskoczyć na DUMA i zasmakować skoku technologicznego

warto jednak zassać nakładkę np zdoom. Bo jednak docelowa rozdzielczość 320x240 nie pozwoli na pełnię doświadczeń.

MegaSzczota

Doom też jest trochę labiryntowaty.

ocenił(a) grę na 10
donmaslanoz14

W wolfa zagrywałem się jako dziecko, natomiast pogmatwane mapy zawsze mnie dobijały. Do DOOMa nawet teraz czasem wracam. Zdecydowanie doom.

ocenił(a) grę na 8
donmaslanoz14

Zobacz film DOOM :)

ocenił(a) grę na 8
CatBlack

I graj w DOOM :)

ocenił(a) grę na 10
CatBlack

Zdecydowanie wpierw graj w "Doom". Następnie przed oglądaniem filmu na podstawie tej gry upewnij się, że masz pod ręką silne środki uspokajające.

ocenił(a) grę na 8
Mati9319

Grałam :) No momentami stan przedzawałowy... super klimat!

ocenił(a) grę na 10
donmaslanoz14

I jedną grę i drugą.

ocenił(a) grę na 10
donmaslanoz14

Doom doom doooom

ocenił(a) grę na 8
ocenił(a) grę na 9
donmaslanoz14

Doom + mod BrutalDoom, który odświeża tę grę w sposób mistrzowski:D

użytkownik usunięty
GandalfCzarny666

Doom miał spoooro lepszy klimat porzuconego marine, taki zdany na siebie survivalowiec w zasadzie z Doomem spędziłem kawał dzieciństwa i uważam że to była strzelanina z tym czymś, chociaż potrafiła być obleśna.

GandalfCzarny666

Z modem Brutal Doom klimat Dooma ulatuje...niestety. Jednakże gra staje się bardziej dynamiczna.

ocenił(a) grę na 10
moscu

Staje się na wzór Duke Nukema 3d takie jest moje odczucie.