PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=606777}
8,8 24 tys. ocen
8,8 10 1 24017
Gothic II
powrót do forum gry Gothic II

Naprawdę kładą mnie na łopatki komentarze i opinie że ta gra bije tytuły takie jak Skyrim Diablo
ludzie zastanówcie się ?

użytkownik usunięty
focus25

Przede wszystkim klimat i fabułę.

ocenił(a) grę na 6

Może faktycznie ta gra posiada klimat i fabułę ale wydaje się to jakieś robione na pół gwizdka... ;D

użytkownik usunięty
focus25

To źle ci się wydaje. Grałeś w nią, czy tylko widziałeś gdzieś tam przez chwilę?

ocenił(a) grę na 6

stary spędziłem kilka godzin na tej grze gdyby ta gra była dobra była by popularna na całym świecie jak wiedźmin a nie tylko w Polsce i w Niemczech ;D

użytkownik usunięty
focus25

Popularność nie znaczy jakość. Moda na sukces jest bardzo popularna, prawda?:)

ocenił(a) grę na 6

Nie no Gothic nie jest "szitem" na miarę CoJ The Cartel ale mógł być lepszy ;D

użytkownik usunięty
focus25

Jak dla mnie pierwsza i druga część są genialne, później seria się popsuła.

focus25

nienawidzę tego gostka z Twojego avataru bez urazy

ocenił(a) grę na 6
hhhhggh

piona bo jak nie zauważyłeś jest przekreślony też go nienawidzę ;D

focus25

A kim on jest?

ocenił(a) grę na 6
Moonlight21

łasym na pieniądze grubasem który robi z siebie kretyna i fałszywca na yt ;D

focus25

Hm... Jaki on nosi nick na YT? Co on tak dokładnie robi?

ocenił(a) grę na 6
Moonlight21

boże wpisz sobie rockalone2k ENJOY ! ;D

focus25

Haha, dzięki :D

focus25

I nie jestem żaden "boże" :P

użytkownik usunięty
focus25

Jak można nie lubić Rocka? To absurd, Rock to świetny blogger i gamer!

ocenił(a) grę na 6

Zapomniałeś dodać fałszywiec pazerny na kaskę jak mało kto robiący z siebie sztucznie fajnego i miłego człowieka nie długo nagra nie wiem jak się załatwia jego synuś chyba że to już było na jego super kanale ...

użytkownik usunięty
focus25

Aaa... rozumiem ból dupy, że zarabia wielką kasę siedząc w domu grając w gry i gadając? A inni muszą za.piedalać. Ach ta polska zawiść.

ocenił(a) grę na 6

Rock to po prostu komercha i nie zazdroszczę mu nawet troszkę tych hejtów a jest ich sporo a on jest dla mnie po prostu fałszywcem czekamy na nową serię ! Mikołajek się Załatwia ! ...

użytkownik usunięty
focus25

I tak ma więcej fanów niż antyfanów. Ja mu zazdroszczę ,ale w pozytywnym sensie. Robi to co lubi i ma z tego kasę. Niewielu ludzi na świecie może robić to co kocha i jeszcze dostawać za to hajs.

ocenił(a) grę na 9
focus25

Nie rozumiem zarzutu "komercha", skoro on na tym właśnie zarabia pieniądze. To tak jakby powiedział o pani z warzywniaka, że się sprzedała, bo zarabia na ziemniakach.

ocenił(a) grę na 6
Madoq

Widzę nie dojrzałeś fałszywości tego człowieka .. słyszałem wiele razy że na żywo jest chamski i opryskliwy on po prostu udaję kogoś innego żeby zarobić pieniądze a jeżeli najwidoczniej jego prawdziwe JA nie wiązało by się z taką ilością subskrypcji to coś z nim nie tak ;)

P.S Nie wspominając o jego sztuczkach (oszustwach) z tagami na YT

użytkownik usunięty
focus25

No nie no, jak ktoś kogoś skrytykuje, to zawsze jakiś fan pisze, że to zazdrość. Może po prostu mu się nie podoba jego osoba :) Ja też za nim nie przepadam.

focus25

Fabuła, KLIMAT, swoboda działania, ciekawy świat, ciekawe postacie, nieliniowe questy wymagające ruszenia głową(a nie tylko idź zabij i wróć). Wiadomo, że gra nie przypadnie każdemu do gustu, mi np Skyrim kompletnie się nie podobał, ale to chyba głównie dlatego że był na tym samym enginie co Fallout: NV i miałem wrażenie że gram w moda do tej gry ;)

ocenił(a) grę na 6
mmaakkss

Owszem nie uważam Gothica II za najgorszą grę bo taką nie jest po prostu nie rozumiem jej fenomenu ;D

ocenił(a) grę na 8
focus25

zapewne chodzi o to, że jest to pierwsza, naprawdę dobra gra z otwartym światem i swobodnym rozwojem postaci, więc wielu starszych graczy czuje do niej wielki sentyment. Ja też ją bardzo lubię, grałam w nią w wieku 7-8 lat razem z tatą :)

ocenił(a) grę na 6
natadragon

ja grałem w wieku 10 lat no nie powiem świat robi wrażenie ale to po prostu niezła gra ; )

focus25

Ja też :D

ocenił(a) grę na 4
natadragon

Hehe, a to dobre. W diablo było więcej umiejętności i opcji rozwoju postaci niż w gothicu. A pod względem otwartości świata biło go na głowę w 2002 z tuzin innych roleplejów, z morrowindem na przedzie. G2 nie był pierwszy w jakiejkolwiek tylko kategorii da sie wymyślić

mhrocznyszatan

Co wy macie z tym Diablo, ta gra jest nudna jak flaki z olejem, tylko ganianie klikanie LPM, PPM i chlanie potionów, i tak w kółko non stop czasem po 20 razy ten sam level, tego fenomenu nie zrozumiem. Tam pograć w to parę godzin można ale potem gra nie oferuje nic więcej. Nie mówię że gra jest zła, po prostu uważam że jest bardzo monotonna, zresztą ona ma tyle z gothic2 wspólnego co Neverhood do Red Alert.

mmaakkss

A ile ty masz lat?

GarvinSitho

Podejrzewam, że znacznie więcej niż Ty, ale co to wnosi do faktu iż diablo jest monotonne to nie wiem.

mmaakkss

Zabolało cię jakoś szczególnie to pytanie?
Chciałem po prostu dowiedzieć się ile masz lat , by ewentualnie potwierdzić moją teorię a ty to odbierasz jak osobisty atak na swoją osobę.
Jakie to smutne.

GarvinSitho

Rocznik 89, nie lubię jak ktoś się smuci z mojego powodu ! Rozchmurz się ! :)

mmaakkss

Rocznik '89 i takie oceny?

GarvinSitho

Jakie oceny ? Gothic 2 to u mnie mógłby mieć i 20/10 bo świetnie się bawiłem przy tej produkcji

mmaakkss

Chodziło mi raczej o 9 dla Dead Island , 4 dla Baldurów , 5 dla Jacka Orlando i 10 do The Last of Us.
Bez obrazy , ale nie wierzę , że jesteś z podanego wyżej rocznika.

GarvinSitho

Masz jakiś algorytm gdzie wpisujesz oceny gier i wyskakuje Ci wiek osoby oceniającej? Jak dam BG 10/10 i Jackowi Orlando 10/10 to o ile wiek mi skoczy ? :) Jack Orlando w wersji directors cut posiada kilka absurdów ale nie chce mi się o tym pisać

mmaakkss

Nie , ale wiedz , że kilka drobnych czynników jest w stanie w łatwy sposób podważyć twój wiek.
Poza tym trochę za dużo sobie dodałeś sobie lat , jakbyś napisał , że jesteś z rocznika '95 to MOŻE bym jeszcze uwierzył , ale '89? Daj spokój.
Widzę , że jesteś casualem ( przynajmniej tak mi się wydaję ) a to właśnie oni znani są ze swojego niebywale niskiego wieku i braku poszanowania dla klasyki.

GarvinSitho

Przykro mi ale kompletnie się mylisz, a nie mam zamiaru tu niczego udowadniać bo ogólnie to nie obchodzi mnie to co o mnie myślisz, zaciekawiła mnie tylko ta metodyka oceniania ludzi po grach w jakie grają i powiem Ci że margines błędu to masz ogromny w niej. Radzę się tym nie kierować w przyszłości. Mam tylko jeszcze pytanko : Dlaczego tak hejtujesz fifę od 07 ? Mi tu wytykasz że niby mam 6 lat mniej a sam mało dojrzałe rzeczy wyczyniasz :)

mmaakkss

I dobrze , bo w gruncie rzeczy mało mnie obchodzi ile masz lat , kim jesteś i temu podobne bzdury.

Dlaczego hejtuje Fifę?

Ano może dlatego , że kolejne jej części są wydawane rok w rok a jedynymi zmianami są odświeżone składy i statystyki , minimalnie lepsza grafika , zmienione sterowanie i jakieś nowe , badziewne osiągnięcia.
Aha i nie cierpię gier sportowych.

To są moim zdaniem dobre powody , by wystawić tej grze ocenę na jaką zasługuję i uświadomić gówniarzom , że twórcy robią ich w balona i czekają z niecierpliwościom aż następny gamoń kupi kolejną , drogą grę z serii , która będzie dokładną kalką poprzednich.

GarvinSitho

No to tu akurat się zgadzamy, Fifa powinna wychodzić raz na 2-3 lata a w miedzyczasie tylko łatki z uaktualnieniem składów, ale twórcy gier ostatnio się strasznie pazerni zrobili. No nic to, pozdrawiam.

mmaakkss

No właśnie , często powtarzam , że kiedyś priorytetem dla producentów i wydawców był gracz a nie jego portfel.
Pozdrawiam

ocenił(a) grę na 4
mmaakkss

Ja też nie lubie Diablo, ale to w niczym nie zmienia tego, że miało ono bardziej zaawansowany rozwój bohatera niż G.

mhrocznyszatan

Z tym się zgadzam :)

mmaakkss

Ze wszystkim się zgodzę;mój kolega siedział prawie cały dzień nad dochodzeniem w sprawie tych zaginionych ludzi,sam miałem z tym problem.W przeciwieństwie do większości dzisiejszych gier,to można odnieść wrażenie,że twórcy chcą wyłączyć mózg...

ocenił(a) grę na 10
focus25

Cała fabuła, świat, questy, muzyka i myślę że przede wszystkim sentyment. Wychowałem się właściwie z tą grą:)
Może i Skyrim jest tak dobry jak Gothic (chociaż tych gier właściwie nie da się do siebie porównać), ale Diablo to totalne dno i Gothic jest milion razy lepszy od tego śmiecia.

p10trek

Dobrzy żart

ocenił(a) grę na 10
GarvinSitho

Nie widzę w tym nic śmiesznego. Diablo naprawdę jest do kitu, a Gothic wymiata, więc...

p10trek

Co się w Diablo nie podoba?