PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607549}
8,4 18 tys. ocen
8,4 10 1 17524
Heavy Rain
powrót do forum gry Heavy Rain

a dla mnie Heavy Rain to jedno wielkie G*ówno. Filmiki są kiepskie, lokacje klaustrofobiczne, animacja postaci do rachityczna. Jak doszedłem do momentu, w którym mam wciskać xoxox i R3, żeby rozebrać dziennikarkę, to wymiękłem. Wolałbym już podcieranie tyłka w toalecie na komisariacie. Gra nie jest ani trochę przełomowa. Chcieli zrobić z tego film, w którym sami decydujemy o przebiegu fabuły. A co wyszło? Kreskówka z pseudo-dylematami.

użytkownik usunięty

Ta gra pokazuje też normalne życie ludzi

zgadzam sie, jedno wielkie naiwne gówno dla frajerów, przereklamowany gniot, pożal się Boże dla 10 latków taka gra. Oby szybko poszła na allegro bo szkoda miejsca na półce.

użytkownik usunięty
Odudu

Nie wierzę w to, że jakiekolwiek studio powtórzy pomysły z Heavy Rain. Na pewno nie taką drętwą fabułę z patetycznymi zakończeniami i dylematami moralnymi mordercy.

Zanim ktokolwiek rzuci się na was z padami w rękach krzycząc "ŚMIERĆ HATEROM!!!", powiem jedno - jeśli komuś się nie podoba twoja ulubiona gra - trudno. Świat się od tego nie zawali. Nie każdemu musi się wszystko podobać. Tacy po prostu jesteśmy, że nigdy nie będziemy się w pełni zgadzać. Dzięki temu na świecie jest tak ciekawie :)

użytkownik usunięty
dundersztyc3692

Ależ to słodkie.

ocenił(a) grę na 9
Odudu

"zgadzam sie, jedno wielkie naiwne gówno dla frajerów"
Cześć frajerze

SensationTMF

możesz mnie nazwać frajerem, wkońcu dałem się nabrać na propoagande medialną tego syfu, kupiłem grę w sklepie, oryginalną,. drugi raz takiego błędu prawdopodobnie nie popełnie, a już napewno nie żadnej gry którą wydawcą jest to deszczowe studio i wytwórnia Sony.

użytkownik usunięty
Odudu

Współczuję.

idz pooglądaj lepiej Borata...twój ulubiony film...a potem usiądz i sobie współczuj...

użytkownik usunięty
Odudu

Prawie ulubiony. Wiele robi wielką różnicę. To jakby o tobie powiedzieć "prawie inteligentny".

ocenił(a) grę na 10

Urodziłeś się taki beznadziejnie głupi, czy uczyli Cię tego w jakiejś szkole?

użytkownik usunięty
Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 10

Widzę, że straciłem na Ciebie tylko 2 wypowiedzi z dobowego limitu. Żegnam.

użytkownik usunięty
SatanPray3r

Nikt nie kazał obrażać.

ocenił(a) grę na 10

No właśnie, więc czemu to robisz?

ocenił(a) grę na 10

Widać nie jesteś jeszcze dojrzałym odbiorcą takiego contentu ;)

użytkownik usunięty
SilenceSilence

"Contentu". Buahaha.

ocenił(a) grę na 10

Co takiego śmiesznego? Ser widzisz?

użytkownik usunięty
SilenceSilence

A jakiś target masz?

ocenił(a) grę na 9

No tak... ty pewnie wolisz grać w mincrafta haha xD Heavy Rain wcale nie musi ci się podobać, ale szanuj to że innym się podoba. Jeśli to dla ciebie kreskówka.... to ty chyba kreskówek nie oglądałeś O.o Widać masz jakiś problem z akceptowaniem gier o życiu, pewnie najlepsze dla ciebie to takie gdzie się ciągle gdzieś zabija bo jak nie ma mordu to już dla dzieci. Fajnie że nasze życie codzienne jest kreskówką, może sobie skoczymy z wieżowca i sie nie zabijemy? Hmm.. a to ciekawe. Pozdrawiam prowokatorze :D

użytkownik usunięty
Elvis007

Ależ szanuję.

ocenił(a) grę na 9

yhm, właśnie widać xd

użytkownik usunięty
Elvis007

To dobrze, ale mi ponoć nie warto odpisywać.

ocenił(a) grę na 9

dobrze wiedzieć

użytkownik usunięty
Elvis007

Teraz jest "The Last of Us". To dopiero jest dobry tytuł.

ocenił(a) grę na 9

Nie mówie że nie ale to nie znaczy że HR nie jest dobry

użytkownik usunięty
Elvis007

Nie jest.

ocenił(a) grę na 9

Dla ciebie, ale jakbyś nie zauważył ludzie mają różne zdania i dla innch właśnie HR jest bardzo dobrą grą a nawet lepszą niż The Last of Us, za to dla jeszcze innych to The Last Of Us jest lepsze od Heavy Rain. Takie trudne?

użytkownik usunięty
Elvis007

No i co z tego?

ocenił(a) grę na 9

To żebys szanował zdanie innych??

użytkownik usunięty
Elvis007

Są chyba bardziej obiektywne kryteria niż twój gust?

ocenił(a) grę na 9

Są chyba różni ludzi którzy mają różne gusta

użytkownik usunięty
Elvis007

W takim razie jak ta wypowiedź ma się do mojej? Zagadka z logiki.

ocenił(a) grę na 9

Normalnie, nie zaczaiłeś? heh

Zapominasz, że to działa w obie strony.

użytkownik usunięty
Evangarden

Co to w ogóle za zwrot: "to działa w obie strony"? Skąd to ludzie biorą?

Traktujesz swoje zdanie jak prawdę objawioną, na dobrą sprawę rzucając tylko hasłami i ogólnikami, jednocześnie lekceważąc to, że komuś ta gra się jednak podoba. Równie dobrze to z tobą i twoim postrzeganiem może być coś nie tak.

Zabawnie to wygląda przy twoich peanach wygłaszanych w stronę TLoU.

użytkownik usunięty
Evangarden

"Filmiki są kiepskie, lokacje klaustrofobiczne, animacja postaci do rachityczna. Jak doszedłem do momentu, w którym mam wciskać xoxox i R3, żeby rozebrać dziennikarkę, to wymiękłem". Czy to ogólniki? Jak mam to lepiej opisać? To tylko gra. Ciesz się, że nie musisz ze mną żyć lub pracować na co dzień. Na ogół nie toleruję odmiennych poglądów. Nie znaczy to, że jestem nieobiektywny.

A czy to rozwinięte argumenty? No właśnie.

użytkownik usunięty
Evangarden

To są konkrety.

To właśnie są ogólniki. Zwykłe, rzucane jakby od niechcenia hasła, które nie są wystarczająco klarowne ani rozbudowane.

użytkownik usunięty
Evangarden

Ale ja nie zamierzam nikogo przekonywać. Napiszę 50 zdań i po co? Odpowiesz tak samo. Twoje zdanie nie ma dla mnie znaczenia.

Zupełnie ominąłeś fragment o prawdzie objawionej.

użytkownik usunięty
Evangarden

Bo nie wierzę w prawdę objawioną.

Mimo to tak właśnie traktujesz swoją opinię.

użytkownik usunięty
Evangarden

Mylisz się. Jestem tylko co do niej przekonany.

Elvis007: "Nie mówie że nie ale to nie znaczy że HR nie jest dobry"
vermes: "Nie jest."

Jasne.

użytkownik usunięty
Evangarden

Jasne. To moje zdanie. Więc co?

Jak dla mnie miejsce w top10 to jedno wielkie nieporozumienie. Ta gra nie ma fabuły. Dubbing jest tragiczny. Bohaterowie są wykreowani na mało inteligentnych(szczególnie Ethan). No ale jak słyszy się kto jest "ojcem" tego projektu - David Cage - to wszystko staje się jasne. Powinna powstać osobna kategoria - interaktywny film - bo do gier bym tego tworu nie zaliczyła.

użytkownik usunięty
rockmantyczna

To słaby interaktywny film. Bardzo słaby. Wolę już te prawdziwe filmy.