PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=720567}
8,6 19 tys. ocen
8,6 10 1 18739
Life is Strange
powrót do forum gry Life is Strange

Jak wam się podobało? Jakie decyzje podjęliście? Bo mi się niestety nie udało uratować Kate i trochę żałuję :P

ocenił(a) grę na 8
Pargus2000

Ahh, o tej nauczycielce w ogóle nie pomyślałam, a przecież to oczywiste, że ona by mi pomogła. No cóż, trudno ;)

ocenił(a) grę na 10
Pargus2000

Co do jelenia (albo może raczej łani) to podczas wizyty na wysypisku jest jeszcze jeden fajny moment. A mianowicie: zwierzę ucieka gdy zrobimy mu zdjęcie. Jesli cofniemy wtedy czas, łania już się nie pojawi! Zdziwiona Max powie wtedy coś w stylu "Rewind doesn't affect that doe." ("Cofnięcie czasu nie ma wpływu na łanię- w wolnym tłumaczeniu.")
To tylko potwierdza, że łania jest bardzo silnie związana z tą mistyczną otoczką gry.

ocenił(a) grę na 10
Ami24

Ja wprawdzie jeszcze nie grałam, ale oglądałam gameplay i muszę przyznać, że drugi epizod jest dużo lepszy od pierwszego. W tamtym trochę mnie irytowało, że Max jest taka wścibska i było trochę nudno. Dopiero końcowa scena w tym epizodzie mnie przekonała do całej gry. Ciekawe jaką rolę będzie miała Kate, jeśli przeżyje.
Wybaczcie za taki mały spam, ale poważnie zastanawiam się nad kupnem tej gry i takie pytanie: Czy jak teraz kupię wszystkie 5 epizodów to jak wyjdzie kolejny to steam zacznie ściągać automatycznie, czy jak to będzie?

Aurona

Nie będzie ściągać automatycznie chyba (przynajmniej u mnie tak nie było). Trzeba wejść na steam i samemu pobrać aktualizację z odcinkiem :P Ale myślę, że to może być kwestia ustawień.

ocenił(a) grę na 10
Ami24

A steam mnie jakoś o tym poinformuje i czy w menu będzie widoczny ten epizod? Pierwszy raz kupowałabym grę podzieloną na epizody, której następne części będą dostępne za jakiś czas i mam trochę obaw co do tego, stąd moje pytanie. :D

Aurona

Szczerze powiedziawszy to średnio pamiętam, wiem tylko, że dużo wcześniej wiedziałam kiedy wyjdzie odcinek i gdy tylko włączyłam komputer, od razu odpaliłam steam. Weszłam na stronę z moimi grami, kliknęłam LIS i na dole było miejsce z którego można pobrać aktualizację. Ale myślę, że jak wejdziesz do gry to będzie to w jakiś sposób zaznaczone :v

ocenił(a) grę na 10
Ami24

Ok, dzięki. Zobaczymy w majówkę. Apropo, wesołej majówki! :)

ocenił(a) grę na 10
Ami24

ja dopiero ze statystyk dowiedzialam się, że mogłam ją uratować, bo myślałam, że to z góry przegrana sprawa. Na siostry zareagowała, ale pomyliłam wers z Biblii. Więc gram bez Kate, ciekawe czy będzie to duża różnica. Tymczasem jadę epizod 3 i jest dużo nawiązań i tekstów związanych z porażką Max co do jej ratunku.