PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608597}
8,8 22 tys. ocen
8,8 10 1 21584
Mafia: The City of Lost Heaven
powrót do forum gry Mafia: The City of Lost Heaven

Znakomita gra!

ocenił(a) grę na 10

Nic dodać nic ująć.. Wspaniała. "Don Salieri przesyła pozdrowienia"

ocenił(a) grę na 9
Darthkac

Potwierdzam, wspaniała, wciągająca gra, klimat niesamowity! Misje przemyślane, historia opowiedziana wiarygodnie, wszystko trzyma się kupy, do tego bardzo ładna grafika jak na grę sprzed ponad 8 lat. Jedynym takim większym minusikiem było to, że w trybie fabularnym nie można było polatać sobie po mieście między misjami, pozwiedzać, wykonać jakichś zadań pobocznych (oprócz tych u Lucasa). Wiem, że to wszystko było możliwe w trybach 'Swobodnej jazdy' i 'Swobodnej jazdy ekstremalnej', ale fajnie, gdyby autorzy umożliwili takie coś w trybie podstawowym. Ale to tylko takie czepianie się;) Gra świetna!

ocenił(a) grę na 10
Cpt_Ugluk

Nie bardzo rozumiem, przecież w trakcie misji miasto można dowolnie zwiedzać, wyjątek jeśli jestes w zamkniętej arenie. A w trybie swobodnej jazdy żadnych misji pobocznych do wykonania nie ma. :)

ocenił(a) grę na 9
MisterBlonde

Drugi wyjątek co do zwiedzania jest taki, że czasem masz ograniczoną ilość czasu na dojechanie;) Fakt, w trybie swobodnej jazdy nie ma żadnych zadań do wykonania ale już w jeździe ekstremalnej są. Właściwie bardziej to takie wyzwania niż misje, no ale powiedzmy.
A co do swobody to chodziło mi o czas między misjami, coś jak w GTA. Tutaj nie ma takiego czasu wolnego, po prostu wykonujesz zadanie za zadaniem, tylko w trakcie misji można sobie pojeździć po mieście. Z resztą pewnie dobrze, lepiej można wczuć się w klimat, nie odbiega się od właściwej historii i nie zajmuje się pierdołami. Więc może to być również plus;)

ocenił(a) grę na 10
Darthkac

Racja, gry nic pod względem klimatu chyba nie pobije. Przeszedłem całą kilka razy. [SPOILER]Żal tylko śmierci Angelo:(.