PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=607023}
8,5 24 tys. ocen
8,5 10 1 23949
Max Payne
powrót do forum gry Max Payne

Dwa pytania do graczy

użytkownik usunięty

1. Ile mniej więcej czasu zajmuje przejście tej gry?
2. Jaki jest mniej więcej poziom trudności?

ocenił(a) grę na 9

Po pierwsze- zagraj sobie w polską, dubbingowaną wersję.
Po drugie- 1. Jakieś 6/7 godzin o ile nie będziesz grał w grę, żeby tylko ją przejść (chodzi mi o interesowanie się otoczeniem, bawieniem z przeciwnikami jakby to miałby być film itd.) .
2. Poziom jest normalny jak dla graczy gier akcji. Dlatego polecam grać dwa razy- na poziomie normalnym i trudnym :).

użytkownik usunięty
Deyroshu

Też słyszałem że polska wersja wymiata, dzięki.
Jeszcze jedno pytanie, w sumie nie na temat ale nie mam gdzie zadać. Najwyżej nie odpowiadaj.
Jak to jest z tą głębią kolorów w grach? (nie mówię tu konkretnie o MP ale ogólnie). Podobno przy 32 bitach gry działają płynniej niż przy 16 i dlatego np. w 800x600x32 działa płynniej niż w 800x600x16. Jak to możliwe że im więcej bitów (więc niby więcej pracy dla komputera) tym płynniej chodzi? Oświeci mnie ktoś?

ocenił(a) grę na 9

Tutaj chodzi po prostu o głębie kolorów jak to już napisałeś. Im jest wyższa tym lepsza- dlatego gry chodzą przeważnie płynnie na x32, a na x64 bitach to już w ogóle cudo. Jakby to tak najprościej- po prostu im mniej bitów- tym mniej kolorów obsługuje Twoja karta graficzna i tym niższa jest głębia kolorów i ich ilość.

użytkownik usunięty
Deyroshu

Kapuję że im więcej bitów tym więcej kolorów i ładniej to wygląda. Nie rozumiem tylko dlaczego przy x32 gry chodzą płynniej niż przy x16 - skoro im wyższa rozdzielczość tym wolniej gra chodzi, to dlaczego im więcej kolorów tym płynniej:)

ocenił(a) grę na 9

Ohh... po prostu generacja 16 bitów jest przeznaczona na starsze, wolniejsze komputery (karty graficzne przeważnie), a systemy 32 bitowe posiadają nowsze części w komputerze i teoretycznie lepsze- dlatego gry są płynniejsze i nie jest to zależne od rozdzielczości : ).