Dwie sprawy po pierwsze wyjdzie to tez na Pc.
Druga sprawa Wyjdzie pudełkowa wersja ?
Nie jestem pewien czy sam się tym nie dobijesz.
A jest już odcinek o Mecha naruto
Właśnie gdzieś przeczytałem że 12 września ma wpaść tylko w wersji na xboxa i ps3, pudełkowa na pc ma wpaść 16 września, trochę mi ulżyło ^^
I tak, już obejrzałem oba (jak mógłbym zapomnieć? ; ) ). Spodziewałem się czegoś ciekawszego, nie powiem, ale źle nie było. Teraz przynajmniej znamy ojca Mecha-Naruto, przyda się taka wiedza do FREE BATTLE, uwielbiam odtwarzać bitwy historyczne z Naruto.
Aha. Mnie aż tak ta informacja nie ulżyła.
Ja tam zawsze(przeważnie) dobieram postać patrząc na to jaką wybrał przeciwnik.
Tia, ale w grze z kompem to najpierw ty musisz wybrać przeciwnika, potem jemu ; ) No chyba, że bierzesz dla niego losowy wybór.
W ogóle jest tyle walk, które chciałbym rozegrać w Revolution, że nikt by tego nie spamiętał xD
No i ciekawe jak będzie wyglądać spotkanie Naruto z Mecha-Naruto w Revolution. Bo to może wyjść zupełnie inaczej niż w Shippudenie. I cieawe czy dadzą to jako walkę z bossem, bo widziałem co nieco scenek z ich walki, jednak to, co się tam działo nie należało do ich naturalnych movesetów, może będzie to jednak walka z bossem.
No, jeszcze 4 dni ^^ ... albo :(
Wyjdzie ich orgin jest trochę inny.
Z tym bosem nie wiem.
Ja mam większe zmartwienie ale i tak w grę zagram.
Jasne, że też mam większe zmartwienia, ale po prostu czekam na grę, na którą czekam od 2 miesięcy i na której mi zależy.
Ano może. Jak się dobrze wciągniesz, to zapomnisz ^^ Ja zawsze jak mam problem albo zmartwienie to sobie w dobry horrorek gram. Jeśli szybko w nim zapomnisz o zmartwieniach, znaczy że jest dobry ; ) Takie do odreagowania.
aha, wątpię by ta metoda w tym przypadku zadziałała.
Już mam pewność ze gra będzie dobra.
No da, takie rzeczy się już wie ^^
Dobra, jeśli nie ma już o czym gadać to poczekajmy aż Revolution w końcu wyjdzie i potem podzielimy się swoimi opiniami ; ) Ale pewnie, jeśli chcesz się jeszcze o coś zapytać albo powymieniać zdania na temat Naruto, to nie ma problemu.
W sumie fajnie by było gdyby byli grywalnymi postaciami, jak w Generations. W końcu co jest trudnego w przekopiowaniu movesetu z Generations? Nic, a zawsze więcej możliwości do gry, a ja chętnie bym zobaczył, jak one wyglądają.
Cóż, za wiele o nich nie powiem, bo nie wiele o nich wiem ; )
No i powinni jeszcze dać Siedmiu Mieczników Mgły, ale wiem, że i tak tego nie zrobią. Szkoda, zagrałbym sobie jako Mangetsu...
Mangetsu Miał by pewnie super altimejt zakładam ze pewnie by użył wszystkich 7 mieczy. (chętnie dał bym go do drużyn razem z Sigetsu). Ja bym zagrał tymi nidza z dźwięku. (skod mi ze tak szybko ich zabito ale w sumie to chyba lepiej).
Ps. wiesz może o co chodzi z klonem sieciowym ?
Właśnie gdzieś w grafice o to zahaczyłem, jakiś bonus za pokonanie go. Wydaje mi się, że to jest do story-moda (bo klon to niby do czego? xD) Ale nie mam pojęcia, o co w tym chodzi. Zawsze możesz sprawdzić w Google, ale myślę że lepiej będzie się samemu przekonać ; ) Ja np. wiem już o tej grze prawie wszytko, choć jeszcze w nią nie grałem.
Tia, też bym sobie nimi zagrał. w sumie zagrałbym sobie wszystkimi postaciami z szeregu Supportów... no może poza Shizune ^^
JA tez w sumie. (obie sprawy)
Przejrzałem trochę(słabo) letspleji po polsku jeden jeszcze nie opanował jak wybrać inne postacie poza 1 zestawem a drugi cały czasz albo wyzywał przeciwnika albo postaci z Narto(do przesady oglądałem u niego wcześniejszą serię ze już mnie irytują jego powtarzalne tyry.).
ale nadal nie wiem o grze kilku rzeczy i oby tak zostało albo nie w sumie nie wiem co lepsze.
Już wiem chyba, o co chodzi z tymi klonami sieciowymi... czytałem, że można stworzyć klona naszej postaci (w story-modzie podczas przemierzania mapy) i wysłać go na trening. Po jakimś czasie się do niego wraca (w dowolnej chwili) i otrzymujemy znaleziony przez niego przedmiot (nowy przedmiot na Jutsu Podmiany, nowy przedmiot do kustomizacji postaci, itd.). Często podczas treningu klona, napotyka on przeciwnika i stąd chyba ta wiadomość o walce klona sieciowego.
Dodatkowo dowiedziałem się, że postacie się będzie zdobywać w inny sposób... poprzez gromadzenie kasiory, a nie poprzez walki. Odblokowywanie postaci zacznie się na 1.000.000 ryo, a skończy się na 1.660.000 ryo. Ciekawe, nie? xD Co o tym wszystkim myślisz?
Widziałem tylko u Turpata by wyskoczył mu jakiś klon on go zignorował. https://www.youtube.com/watch?v=dMuOYmA2aSY 51:22 (nie radze oglądać całego filmu.)
Kolon wydaję się ciekawy.
Wiem ze za wygraną w turnieju ma się wybór czy chcę się postać, item do wyglądu czy kase.
Podobno w kastomizaći można wybrać odzywkę postaci.
A to z odblokowywaniem postaci to nie wiem, i tak wszystkie odblokuję. Zawsze ma się w naruto spory zapasz kaszy.
Cały ten czas wstrzymywałem się od oglądanie jakichkolwiek materiałów na YouTubie związanych z NS Revolution i wolę, żeby tak zostało, szczególnie, że zostały 2 dni.
No da, musieli wprowadzić mnóstwo innowacji, żeby fani się nie czepiali o "kopiuj/wklej" jak w przypadku NS3.
Za turniej ma się do wyboru coś do odblokowania? Supcio! xD Fajny pomysł mieli z tym... chociaż w sumie wolałbym odblokowywać postacie w walce :(
A to spoko, to nie będę kupował NIC, póki nie zdobędę 1.660.000 ryo (wszystkie postacie) ^^
:Postacie tez się dostaje za walki i za qłesty.
Wiem mnie zastanawia czy na kompie będzie działać.
Klika rzeczy skopiowali ale wy inny sposób niż się można spodziewać. i Poprawili trochę kamer.
To akurat fajnie, że można odblokować postacie na wiele sposobów.
No jak, musi działać tez na kompie, co to, wersja Beta ? xD W końcu po coś musieli opóźnić premierę na PC - żeby zrobić lepszego porta i doprowadzić tą wersję do ładu i składu.
Co było nie tak z kamerami?
No fajnie.
Mam nadzieje.
Z kamerą chodziło mi o eksplorację. Teraz kamera jest ruchoma. Coś podobnego co było w 2 ale inaczej.
Aa, czaję bazę. Chociaż powinni dać tą kamerę z Naruto Rise of a Ninja, tamtej nic nie pobije.
Nie zamierzam sprawdzać, bo bd grał na padzie, ale ciekaw jestem, jak wygląda sterowanie klawiaturowe w NS3 i jak będzie wyglądało w NS Revolution... xD
Wygląda słabo. Nie masz uwolnienia i tego ataku z anlgu. A i tak ci nie łapie klawiszy i myśli ze grasz padem.(nie wiem jak w Rvlejson)
Naruto Rise of a Ninja nie grałem i tylko kilka gempleji widziałem wieńcz nie wiem czy jest tam dobra kamera.
Podczas zwiedzania świata Ninja kamera jest perfekcyjna (z 3 osoby, za plecami naszej postaci), czego nie można powiedzieć tam o kamerze podczas walki (tylko ruchy do przodu i do tyłu, jak w Mortal Kombat).
Ee, to oni w ogóle nie przyłożyli się do tego portu NS3 na PC O.o Ok, teraz się boję...
mh... Sam musisz zobaczyć w revlejson z kamerą.
No nie chce cię stresować z wersją na PC. Ale dało się grać.
Nie no, widziałem już trochę tej kamery w trailerach Revolution...
Spoko, nie stresujesz mnie, sam sobie w tym świetnie radzę ^^ No dało to się na pewno, ale w grę nie ma się DAĆ grać, tylko ma się grać wygodnie, nie na odwal się. Jeśli gra się niewygodnie, znaczy, że grze czegoś brakuje. W sumie nie ma co się tym przejmować, przynajmniej można grać na padach. Gdyby nie można było, wtedy prawdopodobnie kupiłbym Revolution na xboxa...
I dziwne trochę, jak się dowiedziałem, że będzie się w ten sposób zdobywać postacie i w ogóle gra się będzie bardziej opierać o eksplorację świata Ninja, wtem jakoś zapał/entuzjazm opadł, nieznacznie, ale spadł.
Aha.
Ta mas pada Pctowego czy X boksowego do kompa podłączasz ?
A czemu opadł nie lubisz eksploracji.
Xboksowego do PC podłączam. Ostatnio wpadł mi w oko pad od Xbox One, fajnie wygląda i jest wygodny, jak stanieje to sobie nim będę na kompie pykał.
Nie chodzi o to, że nie lubię, przeciwnie, w NS3 zrobiłem WSZYSTKIE misje (łącznie z pobocznymi), ale nie wiem... trochę liczyłem na zabawę postaciami, a tu jednak trochę będę musiał na nie popracować :( Wiesz, nie chcę też, żeby wynikła taka sytuacje, że np. ta eksploracja mi się znudzi (jakimś cudem), a nie bd miał odblokowanych wszystkich postaci jeszcze, to bd potem przez nudy i męki te postacie zdobywał, tego się obawiam... dlatego też cieszę się, że jest na to wiele metod ^^ Ale niektóre wolniejsze...
Na różnych płaszczyznach... w sensie? Ale co to płaszczyzna to wiem ; ) Nie zrozumiałem "przenośni".
Ale mimo wielu sposobów myślę, że i tak podejdę do tego sposobu, żeby zdobyć 1.660.000 ryo, tak jest wg mnie najprościej... Szczególnie, że za walki dostaje się 2 razy więcej ryo niż w NS3...
Dziś jest premiera i sam się dowiesz o co mi chodziło :)
Z tymi ryo nie wiedziałem.(że 2X więcej.)
Łoż w mordę xD ! Bite 7 godzin w Naruciaka cisnąłem, łał, jeszcze nigdy do żadnej gry się tak nie przyssałem xD A jak już odblokuję Madarę, to nic nie będzie w stanie mnie oderwać od sesji w tą grę. Jest trochę słabsza, niż myślałem, ale wiadomo, przy czekaniu rodzi się w głowie złudzenie nadchodzącego ideału ; ) Wciąż świetna gra, 10/10. O, 11/10, co ja gadam xD Szkoda tylko, że nie dali scenariusza z Wojną :(
Ja krótko grałem bo miałem trening po treningu włączoną i mam lagi zmniejszam rozdzielczość i teraz jest w miarę w porządku.
Ale już odkryłem tryb którego się spodziewałem ale nie w ten sposób. Sprawdź tryb ligi w singlu. Już wiem jakie dlc wyjdą (już się pojawiły ale nie da się kupić) Jincuriki.
Które story sprawdziłeś.
U mnie chyba z walk 4 muszę zrezygnować lub jeszcze bardziej zmniejszyć rozdzielczość.
Co sądzisz o menum Naruto ? A chyba mas w grze stroje saninuw ale trzeba je odblokować.
Heh, ja to już przelazłem wszystkie 3 scenariusze w pierwszej godzinie gry xD W pozostałych 6 godzinach ogarnąłem Tryb Turnieju Ninja i przelazłem Historię Mecha-Naruto, więc zgaduję że to dość sporo. Co do lagów, to są czasami, ale mi się pojawiają w najbardziej niespodziewanych momentach, nie wygląda mi to na problem graficzny, tylko optymalizację samej gry. Poza tym ta gra za ładnie wygląda na najwyższej rozdzielczości, do lagów da się przyzwyczaić xD
Co za menum Naruto? xD O strojach Sanninów nie wiem, może je się dostaje w spadku po NS3, kto to by tam wiedział...
W ogóle powiem ci że strasznie mnie wciągnęły te walki w 4, straszna dawka zabawy! Szkoda tylko, że wszyscy prawie zawsze się na mnie tylko rzucają, to dość irytujące xD
Nie jak miałem pokarz slajdów. Wiesz ze turniej jest do rangi S+?
Wiem ze to irytujące widziałem u kogoś ale fajnie ze dali przeszkadzajki itp.
sprawdź se Singl batel mas tam kilka dodatkowych misji. Dodatkowo daw inne turnieje.
A wtedy tak ^^ W sumie chyba też obniżę rozdzielczość, bo co, że się przyzwyczaję do lagów, jak kocham, gdy gra działa płynnie. I jednak nie mogłem się powstrzymać i oblukałem na YouTube najszybszy sposób na wszystkie postacie odblokowane - zamierzam do tego podejść, 20 minut i po wszystkim.
Heh, ja już wszystkie tryby widziałem xD No, może poza Survivalem i Treningiem, bo w treningu bez wszystkich postaci nic mnie tam nie czeka, a survival jest zbyt prosty, choć muszę go zobaczyć w tejże części ^^
A kto nie. A jaki to sposób ?
JA do treningu zajrzałem by dowiedzieć się jak gra dział.
A suriwar potem sprawdzę. Zdziwiło mnie ile trybów ma dodatkowe misje.
Tia, ale nie powiem, gra dzisiaj przerosła moje oczekiwania ^^ I wiesz, jak zarąbiście się gra Minato (Ożywienie) O.o ? Człowieku... Tak samo Hashirama Ożywiony, MIODZIO! Ze strony Madary spodziewałem się czegoś lepszego, ale i tak jest dobrze. Obito - jak w przypadku Madary.
Tutaj masz ta metodę na szybkie postacie: https://www.youtube.com/watch?v=ehU4m3tB5Vo . Mi się udało w jakieś 15 minut (de fakto miałem już w sumie 500.000 ryo xD). Co ciekawsze, jako jedne z ostatnich postaci to kilka stroi DLC z NS3 xD Np Kakashi Anbu, czy Naruto Szkoła. I jednak są też Wielcy Sannini w swoich zbrojach ^^
No kurde, nie? xDTyle tych trybów, że już mam rozegrane 10 godzin łącznie i dalej większości nie sprawdziłem xD Boże, naprawdę wiele dodali i ulepszyli O.o Prawie wszystko.
I właśnie odkryłem, że Hashirama, Tobirama i Hiruzen mają wspólną technikę (ps. fajne, swagowe pozy łapią pod koniec xDDDD)...
Nie zdobyłem jeszcze tych postaci. Masz już wszystkie? Ja w trujące z bratem luźno grałem i tak w tamtej czenśći odblokowałem postacie(kabuto to było coś w setkach.)
Z saninami widziałem.
Ja tez nie zdarzam zwłaszcza ze do szkoły się dostałem(policealna) i muszę nadrobić kilka rzeczy.
Dlatego to Rvljson.
Sprawdziłeś altimejta Hinata Naruto, Minato Naruto?
Mam już wszystkie ^^ Jak już pisałem, zdobyłem je w około 15 minut.
I jednak Hinata i Naruto nie mają wspólnego ultimata, sprawdzałem. Za to Naruto i Minato nie sprawdzałem. I nie wiem, kiedy sprawdzę wszystkie ultimaty, bo chce jeszcze WIELE postaci sprawdzić (co u nich nowego). Ale narazie najlepsze teamowe Jutsu mają: Itachi - Sasuke oraz Itachi - Shisui, ale i tak sprawdziłem ich chyba z 5 łącznie xD
Naruto w Wersji Kiubi ma z Hinatom sprawdzałem.
Wiem ze u nie których to kosmetyczne zmiany np. Sakury inny altimejt itp.
A, to w Naruto (Kurama) to może mieć z Hinatą ultimate, w sumie sprawdzałem tego zwykłego Naruciaka z Hinatą... xD Hej, skoro zwykły Naruto działa z Minato, to o co biega? ^^
Sprawdziłem dzisiaj kolejne Zespołowe ultimaty i na razie u mnie najlepsze to:
1. Madara - Hashirama
2. Itachi - Shisui
3. Obito - Madara
ja tam i tak wcześniej czy później sprawdzę wszystkie postacie we wszystkich typach (poza Zrywem Wsparcia), żeby zobaczyć, co u nich słychać.
Sprawdziłem też dzisiaj Nagato i Paina. Na "nowościach" u tej dwójki się trochę zawiodłem, jeśli chodzi o ich Przebudzenia...
Mnie nie pytają nie ja tą grę tworzyłem.
JA jeszcze swojej listy nie mam ale mhh....
1. Tim Minato
2. Sakura, Naruto, Sasuke za młodu.
3. Mogą być ci dorośli.
Ja może też.
Jakie ma Pain ?
Pain ma z Konan - Pain posyła kulę Chibaku Tensei na przeciwnika. Kiedy wytworzy się już planeta, Konan oblepia ją całą papierowymi bombkami, za pomocą swoich skrzydeł i je wysadza.
Kurczę, prawie bym zapomniał o ultimacie Team Minato xD
Powiem ci że sam gameplay z tego scenariusza - średni. Za to sama fabuła nieco lepsza. No i polubiłem postać Mecha-Naruto... trochę ^^ . Mówiłem, że ma fajny głos japoński xD
Aha. I już nie jest na twojej czarnej liście ?
Więcej postaci ma teraz ładowane jutsu i to w powietrzu.
Uwolnienie młodego gary trochę mnie zawiodło.
Nie, teraz jest już w miarę przyzwoitą postacią ^^
No tak, właśnie z tego wszystkiego pozapominałem sprawdzić, które z nowych postaci ma ładowane Ninjutsu... ale i tak wkrótce sprawdzę WSZYSTKIE postacie w każdym typie, więc jeszcze zdążę się przekonać.
A jakie ma młody Gaara? Bo ma być Shukaku u Gaary, tzn jest.
Mnie za to dzisiaj zawiodło przebudzenie u nowego Madary... Nie dość, że trwa 2 sekundy, to jeszcze nie da się nim trafić, bo zanim spadną te planety to 8 lat minie, a przeciwnik spierniczy już z pola rażenia i tak samo jest w przypadku pozostałych jego ataków. Ehh, jednak nie ma gry idealnej
-,-