Kiedyś szukałem jakiegoś porządnego horroru. To jest właśnie mój ulubiony gatunek gier.
Zajechałem do Media Marktu, przeszukałem półki, paf. Penumbra: Antologia. 30 złotych. Czemu
nie? No to kupiłem. Na początku były problemy z odpaleniem, ale trochę cierpliwości i zadziałało.
Ta gra to istne Dzieło przez duże D! Klimat, grafika, MUZYKA. Te psy nie były specjalnie straszne,
ale miejscówki już tak. Kto tego nie kupił, powinien lecieć do sklepu i brać.
Jeśli jesteś wielbicielem survival-horrorów, to jest jak znalazł. Tanie, trzy gry w zestawie. Polecam
z całego serca. Podziękujmy ludziom z Frictional Games.
Hej, a możesz mi powiedzieć czy zagadki są trudne.
Pytam się, bo ja się boje w takie gry grać, ale planuje się jakoś przemóc. I po cichu liczę, że zagadki nie będą jakieś zaporowe. Nie to, że lubię łatwiznę, tylko kurde nie widzi mi się za bardzo męczenie się w tak gęstej atmosferze. Im trudniejsza zagadka tym większe prawdopodobieństwo, że popuszczę w majty po prostu.
Nie, zagadki raczej należą do prostszych, ale co najlepsze są one związane z fabułą, oraz logiczne.
Niektóre, mogą sprawić trudności, ale jeżeli posiadasz mózg powinieneś sobie poradzić.
P.S. Takie rady, jeżeli zaczynasz z tego typu grami, tutaj jak wykonujesz zagadkę, raczej nic się nie stanie (mówię o cięższych), gra da ci pogłówkować, ale nie wyprowadzi cię to z klimatu : )
Jak przejdziesz, to polecam Czarną Plagę, na trójkę nie warto marnować czasu.