PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=768258}
6,6 3,6 tys. ocen
6,6 10 1 3625
Pokémon GO
powrót do forum gry Pokémon GO

Czy pokemonów na wsi w ogóle nie ma czy pojawiają się po prostu rzadko ?

ocenił(a) grę na 8
Tomson319

Właśnie jestem na wsi i powiem CI, że jest jedno miejsce, gdzie się pojawiają. Wkoło nic i nic, tylko to jedno miejsce. Wczoraj oprócz klasycznego rattata, weedel i pidgeya złapałem seela i horsea :) Dokucza brak pokestop :/

Valarin

Rattat,Weedel i Pidgey złapałem po kilka nie wychodząc z domu, chyba hurtowo je wysypują,żeby zachęcić do szukania innych. Generalnie twórcy położyli nacisk na miejsca rozpoznawalne, zabytki, kościoły, tablice pamiątkowe itp. Znajomy wyszedł w mieście pod kościół i złapał kilkanaście pokemonów. Myślałem,że żartował o ludziach,że pokemony, ale okazało się że nie :D

ocenił(a) grę na 8
RadoslawKamil

Dziś pod domem złapałem Seadre :) Jeszcze nie robiłem większych wędrówek, ale czekam na wolną chwilę :D

Valarin

Moja znajoma z Francji złapała pokemona z 216CP :D Zazdrościłem jej bo mój najsilniejszy ma 112CP. Słabsze są łatwe do znalezienia, ale bezużyteczne, chyba,że się je ewoluuje i doda trochę mocy. :)

RadoslawKamil

jynx 112CP wygląda jak Maryla Rodowicz :D

ocenił(a) grę na 8
RadoslawKamil

Mocy dodajesz za pomocą cukierków i stardusta :) Pokemony powyżej 200 to nie rzadkość :) Mam np. Eevee 204 CP

Tomson319

A wyświetlają wam się pokemony w NEARBY? Bo u mnie na wsi wszędzie pusto :/
I jeszcze jedno: próbował ktoś na wsi użyć Incense? Bo nie wiem czy używać jeśli w ogóle pokemonów nie ma.

ocenił(a) grę na 9
mtk1994

U mnie w dość małej wiosce pokemony się pojawiają, tylko trzeba po prostu znaleźć miejsce. Używałem Incense i udało mi się złapać 5 pokemonów. Najlepiej szukać po jakichś zabytkowych miejscach.

dovio

OK, będę szukał ;)

ocenił(a) grę na 9
mtk1994

U mnie najwięcej pokemonów jest pod dość starym i zabytkowym kościołem, więc głownie polecam odwiedzać takie miejsca, wtedy na pewno coś się znajdzie ;)

ocenił(a) grę na 8
mtk1994

Z własnego doświadczenia: incense najlepiej używać jak jedziesz jakimś pojazdem jako pasażer np. busem. Wtedy masz niemal co minutę, ale musisz patrzeć za bohaterem by ich nie minąć.

ocenił(a) grę na 8
mtk1994

Musisz poszukać miejsca, gdzie się pojawią i tam czatować :) Co jakiś czas pojawiają się lepsze stwory niż weedle itp.

ocenił(a) grę na 2
Tomson319

U mnie koło domu pełno słabszych. Tak to na dwóch ulicach na razie znalazłem.

użytkownik usunięty
Tomson319

Więc to tak promuje rekreacje ta gierka ;) Co tam zdrowe powietrze na wsi, wieś to przypał, miasto jest trendy.

ocenił(a) grę na 7
Tomson319

Na wsi będzie na razie mało Pokemonów, bo aktualnie system spawnów bazuje na grze Ingress, a w niej ważne były miejsca, gdzie było dużo "energii" (ludzie korzystali w nich z elektroniki), co znaczy mniej więcej tyle, że najwięcej Pokemonów jest w dużych miastach.
Oczywiście z czasem mają to poprawić i zmienić tak, żeby występowały one w lasach, nad wodą, na wsi itp. ale to niestety potrwa trochę czasu, więc cierpliwości :D

Masked17

Zanim do tego dojdzie to ludzie już ponabijają sobie tyle pokemonów że nie będzie sensu gonić. Na mojej wiosce są dwa pokestopy ale żadnych gymów i pokemony też tylko te najpopularniejsze się pojawiają.

ocenił(a) grę na 7
jakub77a

No właśnie też tak mi się niestety wydaje :/ Powinni coś zrobić, z tym że ktoś zaczynający grać tak naprawdę nie ma jak nadgonić, (czy nawet podbijać gymy) itp. Tylko trudno to będzie osiągnąć w taki sposób, żeby i "starzy" gracze, i ci nowi byli sprawiedliwie potraktowani. Chyba jeden z największych problemów tej gry.

Masked17

To problem każdej gry mmo, ale nic z tym nie zrobią. Resety zniechęcą każdego, spowalnianie rozwoju też. W RPGach w pewnym momencie jak się miało wysoki poziom nie opłacało się siedzieć na jakiś obszarach i szło się dalej dzięki czemu niektóre mapy były tylko dla słabych graczy i mogli grać tam ze sobą i mieć frajdę. A tutaj już co drugi gym to poki z 2000cp, owszem można pobiegać po mieście kilkanaście godzin i się dobije jakiś konkretny poziom ale inni nie śpią i pod koniec roku trzeba będzie na nowym koncie farmić kilkadziesiąt a nie kilkanaście godzin żeby wejść na przeciętny poziom prezentowany w gymach. Ale ta gra to zbyt duża rzecz żeby to zmarnować. Ninatic to startup Google więc myślę że tęgie głosy już myślą jak sprawić żeby ludzie nie odpłynęli.

Tomson319

Get a Life