PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=645870}
7,8 7,1 tys. ocen
7,8 10 1 7110
Sleeping Dogs
powrót do forum gry Sleeping Dogs

Witam, w oczekiwaniu na grę chciałbym zobaczyć jakieś filmy, właśnie w takich klimatach, w jakich osadzona jest gra Sleeping Dogs. Ktoś może coś
polecić?

ocenił(a) grę na 8
JamesHunt

Na pewno "Hard Boiled", generalnie obczaj sobie filmy Johna Woo.

ocenił(a) grę na 8
sharwden

Właśnie parę dni temu trafiłem na Johna Woo, wczoraj zobaczyłem "The Killer" i bardzo mi się podobał, następny w kolejce czeka już "Hard Boiled" :) oglądałem też ostatnio "The Raid: Redemption", więcej walki wręcz, mniej strzelania, również polecam.

ocenił(a) grę na 8
JamesHunt

Musiałbym obejrzeć, generalnie muszę odświeżyć kino azjatyckie przed premierą tej gierki. :)

ocenił(a) grę na 9
JamesHunt

najlepszy film, który Ci to odwzoruje to ten: http://www.filmweb.pl/Infernal.Affairs.Piekielna.Gra , swoją drogą ten adaptacja scenariusza posłużyła Martinowi Scorssese do stworzenia Infiltracji, którą swoją drogą również polecam.

ocenił(a) grę na 10
JamesHunt

Infernal Affairs 1
Infernal Affairs 2
Exiled
Police Tactical Unit
Mad Detective
SPL

ocenił(a) grę na 9
JamesHunt

Zdecydowanie polecam film The Raid . Fakt , że jedyne co łączy z grą to walki...ale są one tak rewelacyjnie zrobione, że to trzeba obejrzeć ;D W sumie jak w grze się sporo walczy to film najlepiej obejrzeć po przejściu gry

JamesHunt

Jeśli interesują Cię takie egzotyczne klimaty to mogę Ci polecić grę Stranglehold. To zdecydowanie najbardziej widowiskowa gra jaką w życiu widziałem - rozpierducha jak w typowych azjatyckich filmach kilkadziesiąt lat temu. I w dodatku cena jest śmieszna - ja 3 lata temu kupiłem ja w Biedronce za 10 zł, teraz cena jest pewnie znacznie niższa.

ocenił(a) grę na 8
JamesHunt

Jak tak myślę to tylko przychodzi mi do głowy "Departed" po polsku Infiltracja. Może to nie jest Hongkong ale film jest o policjancie pod przykrywką w mafii :)