PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10047241}
8,1 262  oceny
8,1 10 1 262
The Alters
powrót do forum gry The Alters

Fabuła niezła, ale każde zadanie to zbieranie/wytwarzanie zasobów a w pewnym momencie gra dowala tyle zadań na raz, że odechciewa mi się już tego, gdyby wywalić ten zj*bany licznik czasu i na spokojnie chodzić sobie, zbierać, budować i poznawać historię jak w Death Stranding (gra dość mocno inspiruje się Kojimą, rapidium/chiralium, stawianie tych pylonów jak żywo przypomina łączenie linami z DS) miałoby to sens, narazie odstawiam i czekam na DS2

ocenił(a) grę na 10
marckoza

Gra jest wymagająca to fakt zwłaszcza jeśli źle zarządza się zasobami i alterami, ale według mnie to właśnie jej zaleta. Sam podchodziłem do niej dwa razy, głównie przez przyzwyczajenia z innych gier, gdzie na wszystko jest czas, co często kłuci się z narracją. The Alters jak mało która gra wydawana w dzisiejszych czasach, świetnie oddaje poczucie presji czasu. Jeśli nie uciekniesz przed słońcem umrzesz.
Obecnie gry, zwłaszcza AAA, jak ognia unikają takiego podejścia. Aby odbiorca za pierwszym podejściem, mógł się zapoznać ze wszystkim co gra ma do zaoferowania.
The Alters pod tym względem jest inna. Jeśli przez to staje się mniej przystępna dla mainstreamowego odbiorcy to niekoniecznie na tym traci.