PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=775468}
8,7 10 tys. ocen
8,7 10 1 10311

The Last of Us Part II
powrót do forum gry The Last of Us Part II

To nie powinno istnieć dziękuje dobranoc.

20
Vami12

Homofob i rasista!!

grim_10

dlaczego "Homofob i rasista!!" nie napisał dosłownie o co mu chodzi

Rychu1996

Nie dał 10, czego nie rozumiesz?!

DRSRng

czytaj ze zrozumienie ok

DRSRng

Tu nie ma czeggo rozumieć ,gość zażartował sobie z tego jak okreslany jest każdy przeciwnik ,tej lewicowej gry :)

Danio31b

Widziałem całość na streamie, nawet jakby zignorować politykę to fabuła jest w najlepszym razie średnia. Błędne koło pełne retrospekcji które czasami mają retrospekcje. Gra może zasługuje na 7 albo 8 ale to tylko z uwagi na piękny silnik i świetne skrypty ale te dziesiątki od recenzentów?
Po tym seansie jestem w stanie uwierzyć że sony przekupiło tych dziennikarzy, czekam na recenzję Angry Joe, jestem ciekaw ile on da.

DRSRng

Technologia to nie wszystko

Vami12

Co złego jest w zakończeniu?

znamir11

Wszystko ;) chcieli na siłę udowodnić, że warto przebaczać, ale coś nie wyszło bo cała fabuła nie trzyma się logiki. Grafika jest przepiękna no ale cóż z fabułą im nie wyszło

Vami12

Jeśli myślisz, że tu chodzi o przebaczenie to słabo zrozumiałeś zamysł twórców. Bo Ellie nigdy nie wybaczyła Abby. Raczej zauważyła w niej tą samą osobę, która także straciła bliskich. Odpuściła jej, bo w ostatniej scenie przypomniała sobie o Joelu, którzy patrzy z góry na jej czyny, a Ellie nie chciała się stać taki jak on. Twórcy uczą nas, że nie warto napędzać się zemstą, bo ona zamiast zakończyć konflikt, tylko go jeszcze bardziej zaognia. Przez wybory Ellie spełniło się to czego najbardziej się obawiała - samotności.

znamir11

Źle. Nie chciała się stać taki jak on? On się nie mścił tylko uratował ja powodowany miłością.

I to jak Ellie puszcza Abby idiotyczne. Mogli zrobić ze w połowie gry ma jakieś wątpliwości etc. a nie przebitka z joelem i OK odpuszczam zemstę. Słabo to wyszło

znamir11

hej zagramy w golfa. Pomysł mieli dobry, ale im coś nie wyszło taka prawda, za dużo poprawności, fabuła denna. No dobra gdyby była opcja wyboru zakończenia by może uszło te 5/10

Vami12

Fabuła kwestia gustu, jedni ją zrozumieli, inni nie. A na poprawność polityczną nie zwracałem zbyt dużej uwagi, bo wciągnąłem się w grę jak nigdy dotąd. Gra zasługuje na minimum 5/10 za grafikę, rozgrywkę, soundtrack, dialogi i wszystkie inne detale. A zakończenie było świetne, dobrze, że nie skończyło się to w inny sposób(ten o którym myślał każdy od samego początku).