PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28429
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Czemu ta gra przebiła heroes III?

Takową wielką i kultową produkcję?

Kolpor

Wiesz każdy ma swoje gusta . Ja na przykład chciałbym aby na 1 miejscu była jedna z tych gier : bioshcok infinite , bioshock 1, planescape torment , silent hill 2 , system shock 2 , red dead redemption lub the walking dead . Ale chyba każdy tę grę lubi oklepana historia , piękna grafika , ciekawe postacie ale najlepsze w tej grze jest to że granica między filmem i grą została zatarta ale to wina zerżnięcia końcówki z ojca chrzestnego oraz Joel to taki Micheal Corleone . Mimo wszystkiego świetna gra ale przehypowana .

ENDmOstER

A ja bym bardzo chciał Top 1 half-life a Top 2 half-life 2

Za parę lat o tej grze nikt nie będzie pamiętał...

Kolpor

Będzie ta gra jest legendarna . Właśnie przechodzę po raz kolejny dwójkę bo ta gra jest potężna .

ENDmOstER

Chodziło mi o Last of Us...

Kolpor

Prawda , wyjdzie jeszcze wiele gier postapokaliptycznych np. the walking dead 2 , któraś na pewno pobije the last of us .

ENDmOstER

No właśnie...

Dlatego tym bardziej nie rozumiem czemu TOP 1 !?!?

Kolpor

Na tym portalu jest mnóstwo posiadaczy play station to pewnie dlatego .

ENDmOstER

Mnie nie stać na tą drogą zabawkę...

ENDmOstER

Mam tylko PC z 2008 roku...

Kolpor

JAKĄ DROGĄ ZABAWKĘ!?! PlayStation 3 na Ceneo.pl za 619 zł!

ocenił(a) grę na 8
Kolpor

Skoro nie masz PS3 i defakto nie grałeś w The Last of Us to o co ten cały ból dupy? Kup sobie konsole, później The Last of Us, zagraj i później się wypowiadaj.

ENDmOstER

hahaha dobry kawał... gry wyłącznie na PS3 mają około 500-1500 głosów, gry na PC 1000-1900głosów.

janekszyszkowski

poprawka zamiast 1900, powinno być 19000

Kolpor

Ale trzeba przyznać że ma klimat może nie jakiś bardzo mroczny ale przystępny niemal dla każdego i to największy atut tej gry .

ENDmOstER

Niestety nie mam o tym pojęcia... I mieć nie będę... Bo nie mam play station 3...

Kolpor

Wyluzuj, pewnie z czasem spadnie.

MINTOR1994

I tu masz rację!!!Jak wyjdzie The last of us 2 na Playstation 4:)

ENDmOstER

na pewno to Kopernik nie żyje!!To samo mówiono ze nic nie zepchnie Heroes 3 z pierwszego i co??Owszem zapewne powstanie jeszcze kilka podobnych tytułów bo się będą wzorować teraz na TLOU.I dobrze bo na dobrych pozycjach trzeba się wzorować!!Swoja drogą kiedyś ostro grałem w Heroes 3 ale tak mi się przejadła że mam jej dość.Szczerze wole już teraz w piątkę pomęczyć.Albo W The Last Of Us po raz kolejny:)

ocenił(a) grę na 10
Kolpor

skąd wiesz, że nikt jej nie będzie pamiętał? szczerze wątpię po tym jaki sukces odnosi ta gra i jeszcze ma powstać kontynuacja. o grach naughty dog nikt nie zapomina tym bardziej, że the last of us jest jedną z pożegnalnych gier obecnej generacji.

wito_filmweb

Może parę osób które posiadają ps3... A gracze PC są dyskryminowani...

ocenił(a) grę na 10
Kolpor

Te parę osób to tak na prawdę ogromna liczba. Gra sprzedała się w 3,4 mln egzemplarzy i zapewne na tym nie koniec. A gracze PC nie są w żaden sposób dyskryminowani. Czy ktoś zabroni im kupić PS3? Taki już rynek konsolowy, że każda ma swoje ekskluzywne tytuły. I PC też ma wiele gier, w które nie zagram na PS3.

Jeśli chodzi o przebijanie gier w rankingach, to powiem tylko tyle: ranking na filmwebie nie jest żadnym wyznacznikiem jakości.

wito_filmweb

Ale czemu przebiła tak kultową grę?

ocenił(a) grę na 10
Kolpor

Bo na swiecie jest miliard wiecej ludzi niz w 1999? Kultowe to one sa dla nas, bo z nimi dorastalismy. Last of Us to zreszta swietny tytul, top 1 moze przesadzone ale niech im bedzie.

Bijomaru

Może świetny ale nigdy się tego nie dowiem... Bo nie mam ps3 dlatego miałem nadzieje ,że wyjaśnicie mi czemu ta gra jest TOP 1...

użytkownik usunięty
Kolpor

bo ma świetny klimat, fabułę i w wielu momentach wywiera na graczu spore emocje, poza tym Herosa można porównywać tylko do innych strategi, a jeśli chcesz tak ogólnie porównywać do gier to jest sporo innych lepszych niż Heroes i niby dlaczego on ma być na 1 miejscu?

ocenił(a) grę na 9

Sporo lepszych od Heroes ? Wypisz mi te tytuly ;p.

Nie powiem the last of Us jest świetna i na silna 9 zasługuję ale ma parę błędów typu Elie biega kolo przeciwników a oni nic sobie z tego nie robią. Absurd. Powiecie, że to tylko jeden minus ale jak by spojrzeć na to kontem realności to takie coś nie ma prawa bytu.

Inna sprawa, The last of Us przejdziesz może 1-2 razy i po co do tego wracać. Heroes nigdy się nie nudzi. To chyba jedna z niewielu gier co mogę grac single player, inne mi się nudzą a i w multi można pograć w sieci czy z kumplem przez gorące poślady ;d

Zadajmy sobie pytanie czy The last of Us będzie za te + 10 lat tez będzie miało taka pozycje jak Heroes teraz, że wychodzą kolejne części a to III dalej rządzi. Nie sądzę. A jeśli będzie to sam zmieni ocene z 9 na 10 :)

użytkownik usunięty
Maxkeenan

"Sporo lepszych od Heroes ? Wypisz mi te tytuly ;p." - Gothic, Mafia, Hitman, Max Payne, Diablo, Warcraft, ale tak jak napisałam nie ma sensu gier z każdego gatunku porównywać do siebie i może po prostu większa część graczy woli gry akcji niż strategie i dlatego Heroes spadł niżej.
"The last of Us przejdziesz może 1-2 razy i po co do tego wracać. Heroes nigdy się nie nudzi." - wyobraź sobie że mi się bardzo szybko znudził bo to nawiązuje do tego co wyżej napisałam.
Nie ma szans żeby za 10 lat The last od Us było tak popularne jak Hirołsi teraz, to jest pewne, ale i tak ja bym tą grę wywaliła poza podium.

ocenił(a) grę na 9

No ja rozumiem, że każdy ma swoje gatunki gier w których się czuje najlepiej. Ja jestem oczarowany The last of US jednak zeby dać 10 muszę mieć coś więcej. Heroes ma taka magie ponadczasową gdzie jako gówniarz byłem tak samo oczarowany Herosami i do dziś czuję tą magie, Tak jak pisałem jeśli The last za wiele lat też nie będzie miała równych w swoim gatunku to chętnie podwyższę ocenę.

Pozdrawiam i nie kłocić się tutaj ;p Obie gry wymiatają ;d

ocenił(a) grę na 10
Maxkeenan

" jeśli The last za wiele lat też nie będzie miała równych w swoim gatunku to chętnie podwyższę ocenę." - Zdecyduj się: albo ten tytuł jest dla ciebie "rewelacyjny" albo nie. Co mają do tego inne gry, które kiedyś powstaną?

ocenił(a) grę na 9
wito_filmweb

Jest rewelacyjny tylko, że widzisz teraz powstaje masę gier surviwalowych. Nota 10 znaczy u mnie coś najlepszego, ponadczasowego. Nie wyobrażam sobie ocenienie kliku tytułów podobnych tematycznie po 10.

Wiec ponownie ocenią ją na podstawie pojawiających się nowych tytułow w tej tematyce

ocenił(a) grę na 10
Maxkeenan

Dziwna logika. Po prostu nie wyobrażam sobie, żeby jakaś gra była dla mnie dziś rewelacyjna, a jeśli na rynku gier powieje nudą, to za parę lat stanie się arcydziełem. Według mnie trochę bez sensu delikatnie mówiąc, ale każdy ocenia jak chce.

ocenił(a) grę na 9
wito_filmweb

Każdy ocenia według swoich kryteriów. Ale ok powiedzmy, że jest prawie idealna wiec dalem 9.
Pozdro.

Maxkeenan

Popieram. Heroes jest ponadczasowy, a to już nie. Do Heroes3 gracze ciągle pracują nad dodatkowymi rzeczami, gra jest z 99', ale ciągle jest popularna. O TLoU nikt za 10 lat nie będzie pamiętał. Moje zdanie, chociaż każdy może mieć swoje.

Maxkeenan

Heroes nigdy się nie nudzi??To chyba mało w niego grałeś....Każda gra się znudzi jak przesadzisz!!!

Maxkeenan

Pamiętane będzie ale pozycji Herosów raczej miec nie będzie bo to inne czasy były (nie było playstation:)!).Co nie znaczy że uważam że The last jest pozycja słabszą.Ale z drugiej strony porównywanie The last of us z Herosami to jak porównanie sadzenia kloca ze smażeniem naleśników.To są dwie zupełnie inne rzeczy!!Tak samo jak ktoś sadzi że fifa jest lepsza od residenta!!!!Ludzie nie o to chodzi!!!I tak ta gra będzie mimo wszystko miała mocną pozycję za 10 lat(seria chociażby crash,resident,silent hill,god of war, no i Uncharted nie jest najnowsze a kupa ludzi gra i grać będzie!!!Pozdro chłopaki i nie sadzic na portalu KOCYPAŁÓW tylko wracać do grania(najlepiej z browarkiem z boku)

ocenił(a) grę na 9
hantos

przeszedlem wszystkie kampanie pare razy, chroniclesy 4 oficjalne i 4 nieoficjalne. Dodatek WoG to w ogole daje kopa do gry bo mozesz sobie tak poustawiac by gra ciagle byla inna. Nie wspomne ze gralem w sieci turnieje i potyczki. Wiadomo granie ciagle single nudzi ale ja mam taki sentyment z dziecinstwa. To byla moja 1 gra ktora kupilem po kupnie komputera. Wczesniej w podstawowce gralo sie na informatykach w dwojke i siedzialo w 5 przy kompie. Ale masz racje nie ma co porownywać gier, choć wydaje mi się ze będa pojawialy sie podobne tutyly do The last of Us a strategie teraz wychodzą takie mdłe. H6 to w ogolnie do mnie nie przemawia.

Maxkeenan

Tak jak mówisz.Heroes 6 do baniaka.5 jeszcze mi sie podobała ale na tym koniec.A TLOU ???może i wyjdą podobne ale nie koniecznie takie dobre:)Pozdro

hantos

Heroes się nie nudzi. Zawsze możesz grać online, WoG, i niedługo wyjdzie VCMI (HoMM3 robione od zera na nowym silniku) pozwalające zmieniać praktycznie wszystko w grze.

Kolpor

Może i tobie sie nie nudzi ale mi już uszami wyłazi a online wszelakie inne formy herosów już mi sie tak przejadły że no sorry ale dośc.Może za pare lat sobie znowu włączę ale narazie już tyle grałem że dość!!

Kolpor

A 3 na nowym silniku zapewnie i tak zagram ale po prostu mi sie juz znudziła i tyle

hantos

Nie było playstation? Jasne, że było. Żeby Cię upewnić - cytat z Wikipedii:
"Premiera konsoli odbyła się 3 grudnia 1994 roku."

Kolpor

zle to ujełem!!!ale nie ważne....Niedługo po herosach 3 wyszło nawet playstation 2 w 2000 roku . a chodziło mi o playstation 3

Kolpor

Co z tego, że jest kultowa? I co, Heroes miało być na pierwszym miejscu w rankingu już na zawsze? Prędzej czy później jakaś gra by je przebiła, taką grą jest The Last of Us.

upgrade11

Na razie... Za jakiś czas spadnie z piedestału...

ocenił(a) grę na 10
Kolpor

Kolpor zawsze możesz obejrzeć gameplay i mniej więcej ocenić za co wiele osób daje 10 tej grze ;).

ocenił(a) grę na 10
Messalia

Można też obejrzeć czyjś walkthrough lub cut scenki połączone w film: http://www.youtube.com/watch?v=aJpXI8Ao-9I

ocenił(a) grę na 10
Messalia

zdecydowanie nie. Przecież żeby poczuć tą grę musisz w nią grać a nie oglądać jak ktoś gra ! I tak jest z każdą grą!

ocenił(a) grę na 10
Messalia

taa a film oceniaj po zwiastunie ....gra jest odj..ebana ...spodziewałem się bardziej mrocznego klimatu ale jakaś taka realizm gry,nie wiem cos w niej zajebiście do mnie przemawia,wzrusza,gra sie zajebiście,postacie są fajne grafa odjazd a muzyka to już totalny odjazd ...mnie urzekła

Kolpor

Tak jak pisałem. Wystarczyło kilka dni, a gra nie tylko spadła z pierwszego miejsca, ale w ogóle spadła z podium.

BamMargera

Wiedziałem, że tak będzie. I się nie zawiodłem :)