PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

, a dostalem zwykly survival zrecznosciowy z zniklymi elementami horroru, zreszta dla dziesiejszych dzieciakow nawet filmy przyrodniczo -dokumentalne potrafia byc mocnymi horrorami ...

Muzyka slaba, fabula oklepana, rozwiazania glownie z innych gier, slabe widoki

aproxx

? Uzasadnij proszę, bo piszesz tak jakbyś obejrzał kawałek żałosnego gamepleya na YT.

ocenił(a) grę na 4
gabris7

a co ja mam ci do uzasadniania, w tym gownie nawet bossow nie ma, naogladalem sie screenow z fajnymi zachodami slonca I myslalem, ze takie miejscowki beda naprawde ... dobra gierka dla niewymagajacych dzieci, a jak jeszcze slucham, ze jest trudna to w ogole mam dosc wchodzenia w ogole na filmweb ... Ta gra nie umywa sie nawet do Bionic Commando na ps3

ocenił(a) grę na 10
aproxx

W konńu ktoś kto też uwielbia Bionic Commando! Pjona!

ocenił(a) grę na 4
gabris7

21 wiek, a tluki nie potrafia konkretnego horroru zrobic ... Jedyny fajny motyw to bylo polowanie na niedzwiedzia dziewczynka, mogli z tego bardziej zrobic gre z gatunku hunter, bo horror to nigdy nie byl ... 3 rodzaje zarazonych, ahhhh ta dziesiejsza roznorodnosc ... Czuje sie oszukany.

aproxx

Polowanie na niedźwiedzia?

ocenił(a) grę na 4
karo0o

A na kogo poluje mala zima po tym jak glowny bohater zostaje ranny i jest w spiaczce ? Najpierw zagrajcie w gre dzieci potem zabierajcie glos bo tracicie moj czas ... Pewnie wiekszosc z was nawet Play Station 3 ani 4 nie ma ...

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Chodzilo o jelenia, niedziedz szybko nie biega, w ktoregfo trzeba 3 razy trafic i zaprowadza nas do wioski ... Lol dwa dni temu przeszedlem ta gre, a juz nie pamietam, co w niej jest ... Faktycznie gra fascynujaca ...

aproxx

Tak, do wioski... Spotykamy tam jej ''bossa'', który zleca nam ustrzelenie jeszcze kilku niedźwi... yy, to znaczy jeleni (quest poboczny).

To, że nie pamiętasz co było w grze, dowodzi jedynie jak w nią grałeś. O ile w ogóle grałeś...

Słaby trolling, 4/10.

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Trolling ? Jestes psychiczny od urodzenia czy udajesz downa ? Wlacz ps3 dodaj mnie aproxx_ oto moj nick i zobacz trofea to sie przekonasz czy w to gralem czy nie, a tutaj bajeczek nie wymyslaj bo jeden Stephen King na tej planecie wystarczy ...

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Widocznie ta gra wywarla wielki wplyw na twoje zycie, ze bedziesz pamietal kazdy jej element bardziej niz urodziny czlonkow rodziny ... Pogratulowac ...

ocenił(a) grę na 4
karo0o

Zreszta z kim ja tutaj pisze, nie pisz do mnie juz dziewczynko bo nie mam ochoty pisac z kims, ktorego jaraja smoki, elfy, hobitty i inne gowna, mam wazniejsze rzeczy do roboty ...

aproxx

Wchodzisz na Filmweb i wyzywasz innych użytkowników. Są dwie możliwości: albo jesteś słabym trollem, albo totalnym idiotą. Nie ma innej opcji.

Tak, masz ważne rzeczy do zrobienia, jutro kartkówka z przyrody.

Wyjdź stąd.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) grę na 10
aproxx

Prosze cie, nie rozmnazaj sie.

ocenił(a) grę na 4
Mathias_13cool

U ciebie to i tak jest nie do wykonania, bez jader nie ma potomstwa.

ocenił(a) grę na 10
aproxx

Moze byc, skoro Ty jestes w stanie pisac bez mozgu, to prawdopodobnie jest mozliwosc poczecia dziecka bez jader.

ocenił(a) grę na 4
Mathias_13cool

wracaj do zabawek dla gimbazy, a nie zawracaj mandoliny starszyznie synku

aproxx

Tym niedzwiedziem dajesz dowód, że nie znasz gry. TLoU staje się trudne i straszne jak się gra samemu. Od kiedy niedzwiedzie mają rogi? Dziewczynka? ...Prosciej napisac Ellie.

ocenił(a) grę na 4
gabris7

NIe przywiazuje wagi do imion, mam wazniejsze sprawy w zyciu niz zapamietywanie imion bohaterow sredniej gry, ktora chciala byc horrorem a jej nie wyszlo ...

Gra dobra dla gimnazjum i mam wrazenie, ze tacy tutaj sie glownie udzielaja ... A jesli chodzi o wzruszenia i cala otoczke drama to i tak nie jest w polowie tak dobra jak Enslaved ...

aproxx

To nie jest dyskusja o twojej "ukochanej" Enslaved. Dalej nie potrafisz udowodnić, że znasz TLoU tylko wymijasz się od szczegółów, TROLLU.

NIE KARMCIE TEGO ŻAŁOSNEGO TROLLA!!!

ocenił(a) grę na 4
gabris7

Jakich szczegolow szczeniaku ? Teraz dopiero przekonuje sie na wlasnym skorze o tym co wszyscy pisza, ze filmweb to w 95% gimbaza, a 5 % to reszta normalnych uzytkownikow ... Tutaj mamy tego najlepszy dowod ... Zeby taka sredniawa gierka miala ocene przeszlo 9 ... Swiat zszedl na psy jakies 8 lat temu, ale teraz to jest to juz zwykla patologia wymozdzenia ...

aproxx

Żal mi Cię. Dyskusja z tobą nie ma sensu. Wyjdź i żyj dalej dawnymi czasami, oglądaj dalej tylko horrory. Mówisz, że jesteś dorosły, szydzisz z młodych ludzi a sam zachowujesz się gorzej od całej reszty. -,-

ocenił(a) grę na 4
gabris7

,,Ogladaj tylko horrory,, haha ... To ze oceniam glownie horrory z tego konta to znaczy, ze tylko je ogladam ? Zalosne dziecko z ciebie ...

Samych psychologicznych filmow w zyciu widzialem wiecej niz ty wszystkich filmow razem wzietych w swoim marnym gibusiarskim zywocie nie wspominajac juz o komediach, sci-fi czy horrorach ...

aproxx

Nie powiedziałem, że oglądasz tylko horrory, tylko żebyś dalej je oglądał. Co mnie to, że psychologiczne filmy oglądasz? (To nie to forum, ani film tylko TLoU)

Czepiasz się, że oznaczyli gatunek jako Survival-Horror. Nic w tym złego nie ma. Zmierzch jako horror to jest nieporozumienie. Skończyłem.

ocenił(a) grę na 4
gabris7

Zmierz nie naciagnal mnie na 40 euro wiec mam to w du...

ocenił(a) grę na 4
aproxx

Zmierzch

aproxx

nawet nie macie pojęcia co oznacza gatunek horrory - tacy dwaj z was znawcy jak z koziej dupy trąbki. Horror – fantastyka grozy – odmiana fantastyki polegająca na budowaniu świata przedstawionego na wzór rzeczywistości i praw nią rządzących po to, aby wprowadzić w jego obręb zjawiska kwestionujące te prawa i nie dające się wytłumaczyć bez odwoływania się do zjawisk nadprzyrodzonych. Źródła takiego postrzegania horroru związane są bezpośrednio z samym powstaniem literackiego gatunku horroru i zasadniczo do niego się odnoszą. W horrorze filmowym definicja ta ewoluowała na przestrzeni ostatniego stulecia, głównie przez rozkwit kina eksploatacji, które miało miejsce w latach 70. ubiegłego wieku.

Celem filmowego horroru jest wywołanie u widza klimatu grozy, niepokoju lub obrzydzenia i szoku. Głównymi motywami horrorów są zazwyczaj wampiry, demony, duchy, wilkołaki, nawiedzone budynki, kanibale lub zombie. Horror nie musi jednak zawierać elementów nadprzyrodzonych[1]. Fabuła może być oparta na realnym zagrożeniu i strachu, których głównym motywem są zazwyczaj psychopatyczni zabójcy, gwałciciele, epidemia wirusa, groźne zwierzę, pobicia lub koszmarne wspomnienia/wizje głównego bohatera. Elementem, dzięki któremu można rozróżnić taki rodzaj horroru od thrillera, jest poziom przemocy w nim zawarty i liczna obecność scen gore. - Survival horror – podgatunek przygodowych gier akcji inspirowany fantastyką grozy, w którym głównym celem jest utrzymanie bohatera przy życiu. Nazwa survival-horror została pierwszy raz użyta przez firmę Capcom w 1996 podczas reklamowania Resident Evil[1].

Gracz często jest podatny na zranienie i posiada małą liczbę przedmiotów[2], co kładzie nacisk na rozwiązywanie zagadek i unikanie walki[3]. Gry typu survival horror zazwyczaj wymagają racjonowania przedmiotów takich jak amunicja[2]. Poziomy nierzadko są zaprojektowane jako ciemne i klaustrofobiczne (często z wykorzystaniem ciemnych lub zacienionych warunków oświetlenia i kamery, która ogranicza widoczność) w celu utrzymania gracza w napięciu[2]. Nie beda tego pisal a skopije z wiki, ilez mozna pisac przeciez w tym internecie, trzeba odpoczac i porobic cos lepszego.

ocenił(a) grę na 4
gabris7

albo odmozdzenia jak kto woli ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

może pomyliłeś te gre z inną? bo tam niedżwiedzia nie było. A The last of us to nie tylko horror, to relacje, uczucia między bohaterami które powodują miejscami wzruszenie miejscami oburzenie. niektórzy napierdzieli przed telewizorem w jakieś debilskie shootery i teraz hejtują na filmwebie. taka jest żałosna prawda o tobie.

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

W jakie zalosne shootery clownie ? NIe gralem w zadne shootery, dla mnie ta gra wlasnie do takowych sie zalicza , nie ma niedzwiedzia, a na kogo poluje ta mala zima po tym jak glowny bohater pozadnie obrywa i jest w spiaczce do zimy ? Chyba naogladales sie synku filmikow na youtube i nawet nie znasz tej gry ...

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Shootery to widze u ciebie w ocenach farc cry 3, call of duty na 8/10 lol... Jestes jakis psychiczny koles zarzucajac komus bez zadnych dowodow to co samemu robisz ? Tez przeszedlem taka gre jak Far Cry ale dla mnie takie gry sa za plytkie, zeby w ogole mogly zajmowac moj czas na filmweb jakakolwiek ocena ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

WYJDZ.

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Z drugiej strony to trzeba byc naprawde nieudanym egzemplarzem, zeby w avatarze miec dziewczynke z tak kiepskiej gry ... Widac, ze to caly swiat dla ciebie, i sie dziwisz , ze dziewczynki nie chca zebys im wkladal nic w to miejsce ? Haha

ocenił(a) grę na 10
aproxx

to taki krótki quiz,
jak nazywała sie ta dziewczynka?
gdzie widziałeś niedźwiedzia?
gdzie tu masz horror?
zobacz opinie normalnych ludzi o tej grze a nie takie rewelacje na fw wyczyniasz.

aproxx

Shootery za płytkie? Kompletnie ich nie znasz, ogólnie to widać po tym, że jesteś trollem - do tego pisać nie potrafisz, bo Twoje posty to jakiś bałagan.

ocenił(a) grę na 4
The_Fallen

To nie pisz do mnie, pisalem wczesniej z telefonu, a to strasznie niewygodne jest. Teraz jestem na laptopie i jest znacznie lepiej. A wyjsc to ty mozesz, bo to moj temat, a nie twoj, wiec do nikogo nie wchodzilem, zeby wychodzic.

aproxx

Chyba najdojrzalsza produkcja w historii gier. Przez wielu uznana za grę roku. A Ty piszesz że gra jest słaba i gorsza od Bionic Commando? Współczuję gustu...

ocenił(a) grę na 4
hubertuss03

Taka dojrzala jak ty ... Gdzie sa bosy, gdzie sa fajne miejscowki i widoki, gdzie jest horror i strach, gdzie jest roznorodnosc przeciwnikow, gdziie jest klimat ? Gierka dobra dla jaraczy Call Of Duty i innych chlamow takich jak wy dzieci ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

*bossy- finałowi przeciwnicy, wyszli z mody 20 lat temu.

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Ok kompromituj sie dalej ...

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Aha czyli w tych zacnych dzisiejszych czasach na topie sa 3 rodzaje przeciwnikow w grach ? Jestes zalosny ...Dobrze, ze skonczylem grac w nowe scierwa bo naprawde nie ma w co grac ... Moze jeszcze tylko dam szanse The Evil Within ale juz widze, ze z ta gra tez nie ma co liczyc na wiele ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

Powtarzam po raz drugi - The Last of Us to nie tylko Survival Horror! A takie gimbusy jak ty powinny oceniać te gry w które sie grało na PSX w czasach powojennych, bo widocznie tej gry nie zrozumieją.

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Wtedy byly dobre gry, a teraz robia gry dla takich jak ty ... Nacisnij X, potem nacisnij kwadrat, co 2 minuty nowa instrukcja obslugi na ekranie i jeszcze potem piszecie na filmweb, ze gra byla strasznie trudna ... Hahahah zenada, wy, ten wasz dzisiejszy swiat i wasze klocki.

Pograj sobie w starcrafta 1 w siecie na serwerze fish to zobaczysz co to jest wymagajaca gra dzieciaczku, ktory nie potrafi zrobic nic nawet z instrukcja obslugi w reku ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

w dupie mam twoje starcrafty, ja gram w normalne FABULARNE gry dla osób powyżej 18 roku życia. The last of us potrafi wzbudzić emocje a ty taki prostaczek myślisz że grałeś w tą gre? oglądnąłeś sobie jakiś filmik na youtubie i teraz jakieś niedźwiedzie wymyślasz. leć graj graj w minecrafta gimbusie.

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Nie unos sie tak smarku bo ci zylka peknie ... Zobacz sobie moje konto na ps 3 aproxx_, a bajeczek nie wymyslaj fantasto, bo jak wejdzie ci to w krew to bedziesdz regularnie dostawal wpindol w szkole od innych dzieci za fantazje ...

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Fakt starcraft nie jest to gra dla byle jakiego cymbala ze szkoly specjalnej ... Tutaj trzeba inteligencji, i szybkosci szybkiego myslenia i reagowania, cos czego nigdy nie nabedziesz ...

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Gry na ps1 byly 10 razy trudniejsze niz dzisiejsze syfy glupku ...

ocenił(a) grę na 10
aproxx

gry nie mają być trudne tylko dobre.

ocenił(a) grę na 4
Giveraa34

Ze co, ze niby nie gralem w to gowno ? Dodaj mnie na ps3 nick aproxx_ i zobaczysz sobie kiedy zdobywalem trofea do tego padla, jak to przechodzilem. To jest bardzo proste do udowodnienia, zebys przestal ciagle powtarzac te same trolowskie dyrdymaly.

Giveraa34

A myślisz, że czemu wyszły z mody? Bo dziś ugównia się gry komputerowe, mamy sporo dobrych tytułów ale dlaczego sra się w nimi dwoma rodzajami przeciwników i ma się w sumie w dupie wiele tematyk. Gdzie kosmici, mutanty, potwory, dziwactwa, roslinne stwory, bossowie w klimatach unreala, half life'a i quake 2? Nie ma, dzis nuda i tyle.