, a dostalem zwykly survival zrecznosciowy z zniklymi elementami horroru, zreszta dla dziesiejszych dzieciakow nawet filmy przyrodniczo -dokumentalne potrafia byc mocnymi horrorami ...
Muzyka slaba, fabula oklepana, rozwiazania glownie z innych gier, slabe widoki
No a Crysis 3? Kilka rodzajów przeciwników i UWAGA, boss w finale. Co prawda gra krótka, ale warto zagrać.
Ale ja nie mówie ze dzis sa gówniane gry, wrecz przeciwnie, jest mnóstwo dobrych/hitów ale pewne elementy w nich to syf. A crysis widziałem jedynie na YT i coz tam jest troche wiecej rodzai ale ja mówie o przynajmniej 30 roznych wrogach, nie tyle o rodzajach mowie co o ilosci roznych wrogów a tego dzis nie ma zbytnio.
Wybacz, nie za bardzo zczaiłem, o co chodzi. :D
Ale przynajmniej tam są Cepid Alfa i Geniusz - bossowie w dwóch ostatnich misjach. :)
No tyle dobrego. W ogóle miałeś 5 w tej grze a teraz 4, bez przesady troche yzsza ocena moglaby tlou miec, to dobra gra ale i tak nie dorówuje wielu starszym i zmieniles avek (tu na lepszy).
The last of us zawsze pozostanie tym czym jest, a wiele innych starszych produkcji do dzis to arcydzieła i klasyki. TloU to nic wielkiego.
W ogóle zakończenie Crysis 3 jest lepsze od tego The Last of Us. Choć w tym pierwszym nie wiem za bardzo, co teraz Prorok... Przepraszam, Laurence Barnes będzie robił. xD
Dzięki za opinię o "moim" nowym avku. "Sailor Moon" to nie oglądam, a mój kolega bardzo lubi te anime. :)
A co w tym The Last Of Us jest za zakonczenie ? Nic specjalnego ... Enslaved miazdzy ta gierke pod kazdym wzgledem ... Last of us to sredniak, ktory mial byc horrorem, a okazal sie zwykla zapchaj dziura dla neiwymagajacych przecietniakow ...
the last of us debilu nie miał być horrorem tylko dramatem z elementami horroru, a produkcja ta jest rewelacyjna hejterzy tacy jak ty jest chyba z 30, więc za przeproszeniem wypier***aj i leć do piwnicy grać na 10 calowej cegle w space inviders bo XXI wiek dla ciebie w ogóle nie przynosi nowych rozwiązań.
a na jakiego wala w ogole sie wpi.erdalasz miezy vodke a zagryske parchu, milosci szukasz u innych ?
klopsiki kontratakuja albom kraina dinozaurow hahaha bo padne .... mamusia cie chyba dopiero co od cyca odstawila szczylu ...
Czy dobra? Jak kto uważa. Dla mnie to raczej średniak, aczkolwiek dla innych może być wybitna. Denerwuje mnie tylko to, że biorą przykład z fanatyków Slayera (wystarczy przejrzeć parę for, wtedy zrozumiesz o co chodzi ;)).
Millenialsom niedlugo wszystko wyje.bia z gier, bo po co im to, a te niedobitki i tak beda wniebowziete i beda sypac dyszkami kazdemu tytulowi jak boty. Przeciez te nowe pokolenia sa odarte z jakiegokolwiek gustu i swojego zdania. Brak osobowosci i indywidualnosci u mas to najwiekszy problem 21 wieku.
Ty mi mowisz o guscie pajacu , a sam oceniasz takie filmy jak hobbity, avengersy czy gry gta albo call of duty ... Mleko w buteleczke i spac dziecinko ... Ja sie wychowalem na prawdziwych grach, Alone In The DArk 1,2,3 Prisoner In Ice, Call Of Cthulhu, a nie na Call Of Duty jak wy ... Pewnie nie macie wiele wiecej niz 20 lat dzieci, a dyskutujecie z kolesiem, ktory ogladal najlepsze horrory tej planety jak jeszcze w planach was nie bylo haha ... Zalosne ... Do zlobka ...
Heh... Oprócz gustu współczuję jeszcze rozumu. Ja po prostu widzę że uwielbiasz horrory i pod względem horroru oceniasz grę która horrorem nie jest bo The Last of Us to przygodowa gra akcji OSADZONA w świecie surivival horroru. Ta gra nie ma na celu straszyć na każdym momencie jak Silent Hill.
No to czemu jest reklamowana jako survival horror ? O to mi wlasnie chodzi, chociaz jeden zrozumial ...
bo filmweb nie ma opcji w edytorze: "przygodowa gra akcji z elementami horroru" OK?
Pominmy juz te elementy horroru, kazda gra ma wiele elementow roznych gatunkow wszystkich oczywiscie nie wymieniamy opisujac gatunek danej gry tylko raczej ta najwazniejsza, w tym przypadku jest to zwykla przygodowa gra akcji z perspektywy TPP ...
dla ciebie. dla mnie to rewelacyjna produkcja i przy niektórych momentach mogłem się wzruszyć. horroru tam nie widziałem ani troche, jedynie smaczek horroru, czyli te klikacze.
Chciwosc wydawcow tego sredniaka byla tak wielka, ze postanowili klamstwem naciagnac fanow horroru do zakupu tej dziecinnej strzelanki ... Nie ma to jak dziesiejsza bezkarnosc korporacji i innych zlodziei zerujacych na zwyklych ludziach co nie ? Zeby tylko wyludzic dolara wiecej ... Ehhh szanowalem ich za dobre Uncharted [chociaz horrorem to nie jest i nigdy tego horrorem nie nazywali] ale z tym przegieli palke ...
średniaka? to dla ciebie taki starcraft powinien się znaleźć na 1 miejscu? phi. Ty pewnie filmu normalnego nie oglądałeś tylko jakieś bajeczki na Puls tv. A unchared takie znowu rewelacyjnie nie było. the last of us przewyższa nawet takie HoMM3. A co z GTAV? powiesz to beznadzieja i idzesz grać w Mario na swoim PC?
Ty do mnie piszesz ? Sorki ale w gry na piziomie GTA gralem jak mialem 12-14 lat, teraz mam 30 ... Z pewnych rzeczy sie wyrasta zrozumiesz jak osiagniesz pelnoletnosc ...
Nie wiem jak gra była reklamowana więc się nie wypowiadam aczkolwiek reklamy mają to do siebie że mają mącić w głowie. Ja na przykład nie przepadam za GTA ale nie oznacza to od razu że grę uważam za beznadzieję. Kwestia gustu.
W sumie tak, ale jedna developerow gier i ich projekty uwazamy za konkretne rzeczy, a nie papier toaletowy, ktora mozna reklamowac jak sie chce ... Tu sie jednak wymaga troche wiecej bo cena tez inna co nie ?
Najdojrzalsza? Widać, że grasz nic nie wiesz. O Planescape Torment to nie slyszał? To też jest bardzo dojrzała i ambitna gra, a TLoU wcale nie jest aż tak dojrzałe.
Ty do mnie piszesz glupku czy pomyliles adresy ... Widac, ze nawet nie mozesz dojsc do tego co kto tutaj napisal glabie ...
To Ty chyba jesteś za tępy skoro nie potrafisz się domyślić, zresztą każdym komentarzem tutaj pokazałeś jaki z ciebie idiota jest.
Gdzie ja napisalem, ze last of us jest dojrzala gierka glabie ... ? Wracaj do japonskich bajeczek jak te z avatara, a nie wystawiaj sie na posmiewisko ... A tak na marginesie to popraw bledy ortograficzne w swoich recenzjach bo jak to wyglada ?
A Ty się naucz czytać do kogo jest napisany post. Post skierowany do ''......''' - DO CIEBIE? NIE ? TO JAPA.
A błędów ortograficznych w recenzjach nie mam, jak już to interpunkcyjne i gramatyczne. Za to Ty piszesz jak dziecko dauna.
A Anime nie obrażaj pajacu, ale w sumie czego ja oczekuje po kimś kto nie że ma własne zdanie czy coś, ale jest ten ktoś (czyli Ty) upośledzony. To choroba wrodzona w większości przypadków, więc nie mam po co cię obrażać.
,,Muzyka w tej grze jest nie najgorsza, momentami wręcz idealnie wpasowuje się w klimat. ,,
od kiedy nie z przymiotnikami piszemy oddzielnie ?, od razu to sie rzuca w oczy nawet nie musze szukac tych bledow na sile ... Co by bylo gdybym przeczytal cale twoje bloqi ...
,, A Anime nie obrażaj pajacu, ale w sumie czego ja oczekuje po kimś kto nie że ma własne zdanie czy coś, ale jest ten ktoś (czyli Ty) upośledzony. To choroba wrodzona w większości przypadków, więc nie mam po co cię obrażać.,,
Po jakiemu jest to zdanie bo ni kij ni w oko nic z tego nie rozumiem ... Mozesz napisac po angielsku albo po niemiecku o co ci chodzilo dzieciaku ?
Wszyscy poza tobą rozumieją.
A ''nie najgorsze'' pisze się osobno. Chciałeś się popisać swoją znikomą znajomością polskiego.
Wlasnie post byl skierowany do mnie glabie ... Jak nie umiesz prawidlowo odpowiadac na posty to lepiej sxie w ogole nie odzywaj bo potem sa one kierowane do innych osob w tym przypadku do mnie ...
Ale słaby trolling, co do muzyki to że tobie się nie podoba to nie znaczy że jest słaba, bo właśnie to jeden z najlepszych OST-ów ostatnimi czasy. Poczytaj sobie choćby na gamemusic.pl jaka tam średnią wystawili. Kompozytor spisał się na medal, zresztą to dwukrotny laureat oscara :) Fabuła owszem nie jest może oryginalna, ale za to bardzo porządnie zrealizowana i ze świetnym scenariuszem. Gra jest liniowa ale to właśnie na + bo dzięki temu na fabule się skupiasz i relacji między bohaterami, ale nie jest tak liniowa jak Call of Duty gdzie poza ulice nie da się iść, i ciągle musisz iść przed siebie. To jest gra w stylu Władcy Pierścieni, kino drogi tak zwane i ta gra rządzi się innymi prawami niż inne tego typu. Po prostu widocznie nie podoba ci się taki styl.
Grales w Enslaved ? Tam to jest sciezka dzwiekowa ... A wyznacznikiem tego czy gra jest dobra nie powinno byc porownywanie jej do Call Of Duty, bo dojrzali gracze w takie gry w ogole nie graja jak CoD ...
Nie nie grałem w Ensleved dlatego nie wypowiadam się odnośnie tej kwestii, ale akurat interesuje się dość mocno muzyką z gier i w TLoU jest ona rewelacyjna, i gracze ją wychwalają, więc jeśli się tobie nie podoba to tylko tobie. ja uważam że idealnie podkreśla melancholijny klimat w tej grze i samotność. A porównanie do COD to tylko mi chodziło że nie jest tak liniowa ta gra, możesz sam decydować czy idziesz dalej, czy się wrócić. A w COD cały czas akcja pcha do przodu że nie można w wielu momentach się zatrzymać, to mnie denerwuje.
Wszystko co wymieniasz czyli melancholiczny klimat osamotnienia to samo bylo w enslaved i w jej muzyce tylko lepsze ...
https://www.youtube.com/watch?v=CVBA7rF4K5M
https://www.youtube.com/watch?v=GxAowPbmX24
tu tylko przyklady na szybko ...
ok, wygląda i brzmi fajnie, ale ta gra to jakieś scie-fi, z tego co widzę po filmikach i mocno na akcję nastawione. TLoU skupia się na bohaterach i ich relacjach, to rdzeń tej gry. Mi to osobiście odpowiada bo ja lubię gry z wyraźnymi nakreowanymi bohaterami. A w TLoU bohaterowie, zwłazcza Ellie i Joel to pierwsza liga w grach. Dawno nie grałem w tytuł z taka psychologia bohaterów. dlatego mi takie tytuły się bardziej podobają niż osobą które oczekują tylko jakieś szybszej akcji, rozgrywki. Nie mniej jednak zainteresuje się tą grą Ensleved.
Wlasnie nie ... Relacje wlasnie miedzy dwojga bohaterami w zadnej innej grze nie sa tak ukazane wlasnie jak w Enslaved ... To tie tylko wydaje, ze to gra akcji ... Tak jak The Last Of Us wydawal mi sie horrorem ...
Tylko że nie wiem zkąd tobie się wydawało że TLoU jest horrorem :) To jest gra typu survival ale action. Fakt że są niektóre sceny gdzie idzie się wystraszyć, ale to nie jest horror jak Silent Hill :) Mimo że nie grałem w Enslaved to wątpię aby relacje były lepsze niż w TLoU, już po samym filmiku widać że te postacie sa takie "średnie" w TLoU są strasznie ludzkie, ale super zaprojektowane pod względem designu. No i sam aspekt wędrówki, rozmowy między Ellie i Joelem. gdy na początku gry się nie znają, nie rozmawiają ze sobą, a pod koniec całkiem wszystko o 180 stopni się odwraca i Joelowi zależy na Ellie i widzi w niej córkę. To jest właśnie fajnie ukazane i stopniowo można to dostrzec. Scenariusz jest cholernie dobry przez co te postacie sa tak wiarygodne. trochę przypomina serial The walking dead.
Jak czytam opinie o ensleaved to faktycznie sa pochlebne opinie, ale nie jest tak technicznie dobra i ogólnikowo jak TLoU. Zauważ jaka jest animacja na cut scenkach. W jednej Ellie widać łzy w oczach i się rumieni. Rewelacyjnie jest ukazana mimika. Więc poza technikaliami dodając że postacie są ludzkie, a nie jak w Enslaved "przerysowane" (no ale to po prostu taka stylistyka) wydaje mi się że w TLoU to fajniej wygląda.
Jeszcze tylko dodam, że co do innych gier to relacje są super ukazane np w Shadow of the Colossus albo ico, choć nie ma tam dialogów a w 1 grze towarzyszem jest tylko koń to jest i tak bardzo widoczna ta przyjaźń. Jednak jeszcze wrócę do tematu jak przejdę Enslaved.
I jak przeszedles Enslaved po latach ? Ja Shadow of Colossus zaliczylem, bo mialem to w planach od czasow ps2. Swietna gra i dalem 10.
Starry The Last Of Us wyszedl calkiem niedawno, a Enslaved w pierwszych latach ps3, wiec porownywanie grafiki nie jest na miejscu ... Zreszta kto patrzy na grafike bo napewno nie ja ... Fakt cutscenki nie wygladaja najlepiej w enslaved ale sam gra wyglada juz bardzo ladnie ...