PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=642590}
9,1 28 tys. ocen
9,1 10 1 28454
The Last of Us
powrót do forum gry The Last of Us

Jedyna gra w moim życiu którą przechodziłem na "easy", myślałem zawsze że jestem niezłym graczem w cod-a online nieraz wymiatałem 4 nuke'i, a tu musiałem na easy przechodzić ;)

reynewan79

Ja akurat dziś skończyłem na poziomie ''Przetrwanie''. Polecam :)

ocenił(a) grę na 10
reynewan79

zagraj sobie w Dark Souls.

ocenił(a) grę na 10
reynewan79

No, bo w wielu innych grach w przeciwieństwie do CoDa trzeba myśleć, więc mogłeś mieć problemy.

ocenił(a) grę na 8
sebogothic

o, tylko czekałem na jakąś kuwrę i TADAM !

ocenił(a) grę na 10
reynewan79

Oto jesteś.

użytkownik usunięty
sebogothic

Nieładny komentarz. Fanbojujesz jak dziecko. "Co, ty ty frajerze grasz na easy? Zgnoić go!".

Wrzuciłbyś z tą dziecinadą na luz.

ocenił(a) grę na 9
sebogothic

ch*j z Dark Souls, pograj w Battletoads, to dopiero hardcore.

użytkownik usunięty
Mandryl

Co to za badziewie?

ocenił(a) grę na 9

Widać, że "gimby nie znajo". Battletoads to taka mega hardcorowa gra na pegazusa, zagraj i wtedy się wypowiedz, o ile uda ci się ją ukończyć, ja tymczasem cieszę się, że urodziłem się w czasach, kiedy nikt nie zwracał uwagi na grafikę, a najważniejszy był fun z rozgrywki.

użytkownik usunięty
Mandryl

Pegazusa już nie ma. Fun to możesz mieć, jak mnie zbanują.

ocenił(a) grę na 9

Oj zdziwiłbyś się jak wiele osób pyka sobie jeszcze na pagazusie (przynajmniej wśród moich znajomych), dla mnie ta konsola nigdy się nie zestarzeje.

użytkownik usunięty
Mandryl

Niektórzy grają jeszcze w klasy pod trzepakiem.

użytkownik usunięty
reynewan79

Też na początku przechodziłem na easy. Potem stopniowo coraz wyżej. nigdy jednak nie poszedłem wyżej, jak hard. Bo niby po co? Mam sobie udowadniać, że przejdę całą grę z jedną cegłówką w ręku? Ja pracuję i nie mam ochoty zarzynać się przy konsoli. Powinieneś spróbować teraz na normal tak ze dwa razy. Ja opanujesz na pamięć wszystkie lokacje, to na hard będzie ci o wiele łatwiej. Ja już rzygam na tę grę. Wracam do PES 2015. Pozdrówka.

ocenił(a) grę na 8

Na pewno byłoby mi łatwiej, tylko że dopiero pod koniec gry zorientowałem się że można doładowywać broń naciskając R1( bez celowania);).A w ogóle to świetna fabuła, ale np. strzelanie z łuku koszmarne, w Skyrim było rewelacyjne, na pewno spróbuje jeszcze raz, ale raczej nie w najbliższym czasie, POZDRO.

użytkownik usunięty
reynewan79

Ja też jadę na "easy" i jest mi ciężko ;)

Może dlatego, że jestem dziewczyną??? HAHAHAHA...............

Najbardziej to się męczyłam w chacie z Ellie i David.........wrrrr
A teraz to się trudzę w barze :(

użytkownik usunięty

Część z Ellie jest dość niewdzięczna. Szczerze mówiąc wolałbym, aby postać Ellie była niegrywalna.

użytkownik usunięty

A mieliście tak, żeby w misji z Ellie nie załadował się w ogóle łuk? Ja miałem tak dwa razy. Musiałem radzić sobie samą strzelbą, czyli jedna kula na pięciu. Ta gra to nieźle zabugowane gówno. Poza tym programiści nie wiedzieli, jak zwiększyć trudność, a więc wymyślili trzęsącą się kamerę. Ta gra ma od cholery takich kwiatuszków.

użytkownik usunięty

Być może tak było, ale ja na to nie zwróciłam uwagi. Bardziej byłam zajęta potworkami klik-klik :D Ta akcja w chacie ze strzelbą to mnie wkurzała. 3 naboje a tu chmara się zlatywała i jeszcze tak wolno przeładowywała. Chyba, że faktycznie tak ciężko to idzie.
Tak jak piszesz. Kamera też ma wiele do życzenia. Nie dość, że się trzęsie to jeszcze ma jakieś dziwne przeskoki.
Ale jak dla mnie to gra jest MEGA FAJNA. Niech robią 2 część............hehehe............Marzenie ściętej głowy :D:D:D

vermes, ja tam na szczęście jakichś wielkich bugów nie miałem. Tylko te przenikające postacie... Na przykład Ellie przechodzi przez rękę Joela itp.

Sagittarius2010 - gdybyś miała jeszcze jakieś wątpliwości... :P - http://www.cdaction.pl/news-40556/w-razie-gdybyscie-mieli-watpliwosci-prace-nad- the-last-of-us-2-juz-trwaja.html
Mimo wszystko to jednak pogłoska, więc wciąż pozostaje czekać na oficjalne info. Oby to było na E3 w 2015r.

użytkownik usunięty
karo0o

JUPIIIIIIIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

użytkownik usunięty
karo0o

JUPIIIIIIII !!!!!!!!!!! I to mnie cieszy.

użytkownik usunięty

W chacie trzeba stanąć blisko drzwi i strzelać, a potem szybko po amunicję, która leży na podłodze. Misja ma trzy części. Pierwsza, gdy wpadają trzej przez okno, potem ładuje się druga część po przesunięciu szafy (warto zapisać grę), trzecia, gdy leci ostatnia chmara z klikaczami. Ważne, aby najpierw atakowały Davida. Strzelaj z dystansu, ale tylko wtedy, gdy ludzik się nie rusza. One mają taki moment bezwładu.

Z jakimi misjami miałaś jeszcze problem? Nie znoszę tej części, kiedy Joel musi uruchomić w podziemiach agregat i lecą na niego ze wszystkich dziur.

Przy okazji chciałem zapytać Cię o new game plus. Czy też nie zachowują się Tobie ulepszenia broni? Ja mam PS4 i do tej pory nie mogę uruchomić gry z udoskonaleniami z poprzedniego przejścia. Na PS3 nie miałem żadnych problemów.

użytkownik usunięty

Dzisiaj dałam radę z tą chatą....uffff.....Ale dzięki za radę :)

AAAA.....No z tym agregatem to masz racę. Tu odpalasz a nagle słychać klik-klik-klik. Purchacze są fajne :D Teraz będę się tłukła z jednym w tunelu. Już prawie jestem przy szpitalu.

A tego to nawet nie próbowałam. Muszę sprawdzić. Też mam na PS4

Tylko to mnie trochę zdziwiło.

https://www.youtube.com/watch?v=uzkTHYRsUvc&index=17&list=PL80Q6crGrjTwAH6kVSpgd ociUd8HoD2dE

Od 15.00 minuty. Ja miałam [jak i inni] purchacza, kikacze i ci biegacze. A tu ich nie ma. Błąd w grze??? Czy trzeba było szybciej iść żeby na nich nie trafić???

Z tym agregatem da się przejść bez jednego strzału, po uruchomieniu go można się na chwilę schować w jakimś kącie, a potem biegiem do wyjścia.

To pewnie jakiś błąd, powinna tam być spora grupka. A w ogóle to dzięki za ten filmik, właśnie odkryłem miejsce w tym tunelu gdzie jeszcze nie byłem. :)
Tyle razy w to grałem, a za każdym razem natrafiam na nowe miejsca lub opcjonalne rozmowy, które wcześniej pominąłem...

użytkownik usunięty
karo0o

No właśnie to mnie zdziwiło. On nic nie ma a u mnie pełna chmara.

To przejście jest fajne. Po cichu i bez strzału.

https://www.youtube.com/watch?v=spIV14Bk3XM

użytkownik usunięty

Gra jest zabugowana. Czasem nie właduje się kilka postaci. To normalne.

użytkownik usunięty

Wczoraj skończyłam :) Teraz jadę ten dodatek.

użytkownik usunięty

Lift Behind?

użytkownik usunięty

Tak :) Wczoraj [poniedziałek] też już skończyłam.......hehehe.......

Może podzielisz się wrażeniami z gry? Ciekaw jestem jak ci się podobało zakończenie, no i ogólnie całość. :)

użytkownik usunięty
karo0o

Nie jestem dobra w pisaniu recenzji z gier :(

użytkownik usunięty

Mnie "Left Behind" już się tak nie spodobał. Dla mnie postać Ellie nie była szczególnie grywalna. Zdecydowanie wolę długi wątek fabularny z Joelem. Co chłop, to chłop.

użytkownik usunięty
karo0o

@karo0o :: A propos bugów. Czy miałeś tak, że w niektórych lokacjach, kiedy wychodziłeś z gry i robiłeś w połowie mapy nowy load, przeciwnicy ładowali się w innych miejscach, w których normalnie ich nie było? Ja tak często robię. Patrzę, a te wszystkie ludziki sobie stoją, a radar na słuch ich nie widzi. Tak mam w kilku miejscach w Hotel lobby.

Nie jestem pewny czy o to ci chodziło - czasem się zdarza, że gdy przeciwnicy stoją w miejscu lub kryją się za osłoną to nie wykryjesz ich tym radarem. Jest to ''Nasłuchiwanie'', a przeciwnik w bezruchu nie wydaje żadnych dźwięków :P Dlatego nie pokazuje się w trybie nasłuchiwania i nie jest to bug.
Jeśli chodzi o ładowanie się przeciwników w innych miejscach to nie zwróciłem na to większej uwagi.

użytkownik usunięty
karo0o

Nie to miałem na myśli. Kiedy na przykład w połowie mapy przerywasz grę, a potem znowu załadowujesz, to ci sami przeciwnicy stoją w bezruchu jakby ktoś ich zatrzymał w czasie. Dotyczy to tylko ludzi.

No tak myślałem ^^ Nie, nie zdarzyło mi się to.