PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=608743}
6,5 1,4 tys. ocen
6,5 10 1 1412
Two Worlds II
powrót do forum gry Two Worlds II

(Jak dla mnie oczywiście). Lecz co dziwniejsze, jeszcze bardziej zaskakujący jest fakt, że jest tak mało znana, a zupełnie zaskakuje spora ilość zagorzałych antyfanów. Trudno mi powiedzieć co się stało, choć podejrzewam, że potężnie nawalił wydawca, który kierował ją do niewłaściwego kręgu odbiorców oraz niestety kapryśność tej gry na niektórych konfiguracjach oraz jej niedociągnięcia.

Jeśli ktoś uwielbia gry typu Gothic czy Risen, a wciąż nie ma pojęcia o istnieniu TW2 (lub zniechęciły go opinie), myślę że warto się z tą grą zapoznać, a cena obecnie jest taka, że nawet nie ma sensu jej piracić :)

ocenił(a) grę na 7
mig_29

Mi się wydaje, że jeśli o optymalizację chodzi to tu nie można mieć żadnych zastrzeżeń, bo w przypadku "dwójki" Reality Pump spisało się na medal. Pewnie słowa krytyki padają z ust tych którzy zawiedli się na pierwszej części. Na szczęście druga część jest o wiele bardziej spójna i dopracowana od "jedynki". Graficznie prezentuje się świetnie, ciekawy jest system craftingu i składania czarów. Niestety trochę kuleje fabuła i dialogi, choć i tutaj jest lepiej niż w pierwowzorze. Jednak w porównaniu z serią Gothic czy nawet Risen cała ta otoczka fabularna jest mglisto nakreślona i szybko o niej zapominamy. Sterowanie i interfejs też nie są zbyt intuicyjne i trzeba się do nich przyzwyczaić.
Na szczęście fani serii Gothic do których jest kierowana między innymi ta gra raczej tak szybko się nie zniechęcą. Z tego co słyszałem to gra sprzedała się o wiele lepiej niż obydwie części Wiedźmina razem wzięte, choć nie miała jakiegoś agresywnego marketingu.

ocenił(a) grę na 9
sebogothic

Odpaliłem tytuł 3 dni temu na Xbox 360 i papcie mi zleciały! Fantastyczna pozycja!