9,5 28 tys. ocen
9,5 10 1 28196
Wiedźmin 3: Dziki Gon - Krew i wino
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon - Krew i wino

Nawiązania

użytkownik usunięty

Ledwo tknąłem grę,ale dwa nawiązania udało mi się znaleźć. Do "12 Prac Asterixa" i Gangu Olsena.A jakie udało wam się znaleźć?

monkey island, koziołek matołek, kubuś puchatek, aria z gry o tron, dark sols, sporo nawiązań do poprzedniego dodatku serca z kamiena. W grze znalazłem czerwony pancerz bardzo podobny do tego z filmu Dracula

ocenił(a) grę na 8
ElTabasco

W którym momencie gry pojawia się nawiązanie do Aryi z Gry o Tron?

ocenił(a) grę na 10
Ogniozbytmistrz

W mieście była dziewczynka, która wołała "Śniło mi się, że byłam wilkiem" oraz "Czy to prawda, że nadchodzi zima?" :D

ocenił(a) grę na 10

Z GoT był też Easter Egg związany z postacią Jaja. Na tablicy ogłoszeń w jakiejś wiosce można przeczytać jedno (chyba pojawia się losowo) o śmierci i pogrzebie chłopca stajennego imieniem Jajo. W książce "Rycerz siedmiu królestw" Aegon V Targaryen nosił identyczne przezwisko i podszywał się pod chłopca stajennego przed wielkim turniejem :)

ocenił(a) grę na 9

Jestem sporym fanem gangu Olsena i Wiedźmina ale niestety na nic takiego się nie natknąłem.

użytkownik usunięty
Grunwald_16

Było zadanie "Ostatni Skok Gangu Seliny". Myślę,że to oczywista aluzja. Mogłeś się nie natknąć, to zadanie aktywowało się w jednym z tych znaków zapytania. Jest ich bardzo dużo,nie pamiętam w którym konkretnie było to miejscu. Pamiętam jedynie,że gdzieś na północy,ewentualnie na zachodzie. Poszukaj,raczej znajdziesz :D

ocenił(a) grę na 9

Pamiętam to zadanie ale nie skojarzyłem od razu.
Dzięki.

ocenił(a) grę na 10

Jest jest:)

ocenił(a) grę na 10

W pewnej misji jest nawiązanie do Gauntera o'Dimma czyli Pana Lusterko.

ocenił(a) grę na 10

Na cmentarzu jest grób Picarda ze star Treka.

przy rozbijaniu Hanzy jest nawiązanie do Gladiatora, na północ od kamieniołomu jest znak zapytania przy małej posiadłości - miejsce jest nawiedzone przez ducha rycerza, którego żonę zgwałcili członkowie hanzy dowodzeni przez niedoszłego rycerza, zazdrosnego o osiagnięcia ducha, a synka zamordowano i spalono. W sumie dość smutny wątek.