Grafika MIAZGA ,optymalizacja mistrzostwo sprzęt zalecany ,a ultra bez pierdółek jest i nie spada poniżej 45 fps .1 scena i już Yennefer i trenowanie Ciri .Prolog nie nuży tak jak w 2 gdzie wciąłem się dopiero gdy zabito Foltesta a wcześnie ziewałem.
Obawiałem się jak będzie z otwartym światem ale wyszło świetnie dla mnie gra roku !
Akurat optymalizacja jest bardzo dobra, a wymagania mocno zawyżone. Na nieco gorszym sprzęcie od tego "minimalnego" mam 30-40 klatek na wysokich, także tutaj się postarali.
gra jest robiona typowo pod 30 klatek a nie więcej, robienie jednej wersji na 3 platformy rządzą się swoimi prawami. Gra bardziej trzyma 30-40 niż więcej nawet przy wysokiej klasy sprzęcie. No i są ogromne spadki. Dla mnie to średnia optymalizacja, nie mówię że zła ale na pewno super to ona nie jest.
Czy ja wiem? Na pewno lepsza niż w GTA 5. Mam przynajmniej stabilne 60FPS na ustawieniach Ultra/Wysokich przy AMD FX8350 i Radeonie r9 280x Toxic.
No chyba wiem jak gram :)
1. 280x toxic jest dużo wydajniejsza niż zwykła 280
2. Napisalem wyraźnie - ultra łamane na wysokie. Do tego wyłączone hair works (bo to jest technologia nvidii) i ambient occlusion na ssao (to także jest wynalazek pod karty N).
no to nie wiem, masz jakieś szczęście.
Trudno w takim razie wytłumaczyć czemu na r9 290 który średnio jest wydajniejszy od 280x o aż 20-30% gra średnio chodzi w 43 klatkach.
https://www.youtube.com/watch?v=PwvCV-Fukic