PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61622
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Berengar?

ocenił(a) grę na 10

Jak myślicie skoro pojawili się inni wiedźmini to pojawi się też Berenger? Oczywiście jeśli udało się go wam ocalić. :)

nieznajomy43

Muszę cie zasmucić gdyż nawet jak nie zabijesz w IV akcie Berengara to i tak zginie w walce z Javedem. Wiem, wiem że może przeżyć tą walkę( sam kilka razy tego dokonałem), ale jest to zwyczajny bug, ponieważ twórcy gry mieli zamiar go uśmiercić. Dowody? Kiedy Berengar ocaleje to nie wyświetla się żadna nowa informacja w dzienniku a gdy umiera pojawia się wpis o jego śmierci. Nawet to co mówi po walce jest trochę dziwne "Przemyślałem parę spraw..." i zauważ jak już Azar gryzie ziemię to Berengar wcale nie chowa broni tylko macha nią jak by dalej miał krzyżować miecze.

ocenił(a) grę na 10
Binet

ale może pojawi się? Akurat u mnie to chował broń ale stał cały czas w miejscu w którym zakończono walkę. Ale i tak twórcy powinni to uwzględnić choćby listem od niego np. "dzięki za wszystko Gerald, mam teraz żonę (czarodziejkę), farmę i nawet adoptowaliśmy dziecko"<- nawiązali by do słów (nie pamiętam dokładnie): "Chcesz założyć farmę?! może będę cerować skarpetki a ty będziesz rąbać drewno" (sorry za tak kiepski cytat, ale każda osoba która czytała wiedźmina i przechodziła grę wie o co chodzi).

A tak poza tym co myślisz o 'artefakcie operatora" z 3 aktu, bo chyba nie bez przyczyny był przedmiotem fabularnym (nawet ciężkim) którego nie dało się sprzedać?

nieznajomy43

Jeśli twórcy chcieliby żeby Berengar przeżył to pewnie dodaliby jakiś ciekawy dialog po walce z Azarem i jakąś notatkę do dziennika. Ja jestem w 100% pewny że Berengara nie zobaczymy, ale za to może będzie Letho bo przecież w trailerze widać jego nogi i byczą rękę. Ciekawe czy pokazali go tylko na potrzeby trailera czy zobaczymy go w grze.

Co do artefaktu operatora to nie mam pojęcia czemu się znalazł obok przedmiotów fabularnych i do czego będzie służyć.

ocenił(a) grę na 10
Binet

Pewnie tak. ja aktualnie jestem pewien na 80% że się nie pojawi :(
może będzie można przywrócić vranów do życia. Operator powiedział, że artefaktem można naprawiać błędy przeszłości, to może też ich wyginięcie. Bo dodatkowo jest zauważyłem "tendencje wzrostową" w pierwszej części znajdujemy ducha i grób vranów w drugiej części ruiny i strażnika vranów to może w trzeciej części samych vranów spotkamy? albo może to po prostu bug jak przypadku bug jak przypadku Berengara.
a tak w ogóle jest jakaś strona gdzie mogę zadać takie pytania do twórców gry?

użytkownik usunięty
nieznajomy43

Zaznaczaj spoilery i nie psuj innym zabawy co jeszcze nie grali w 1 i 2

ocenił(a) grę na 10

To są jeszcze tacy ludzie? ;) ale i tak są to mało istotne spoilery :)

użytkownik usunięty
nieznajomy43

Na przykład ja xD. Jedynka i dwójka leżą mi na półce od roku. Jestem wielkim fanem sagi, a gier jeszcze nie tknąłem :P W wakacje muszę nadrobić obowiązkowo i z wielką przyjemnością obie części gier

ocenił(a) grę na 10

A to sorry. :) [spoilery] ale teraz przynajmniej wiesz, ze nie musisz się martwić czy Berengar przeżyje (ja przychodziłem chyba ten fragment 4/5 razy nim Berengar przeżył), a co do artefaktu to bez ?trainerów? / kodów go nie zabijesz (przynajmniej ja tak miałem) . [rada/spoiler] jak będziesz wykonywał w 2 części w 1 akcie zadanie w !SIEROCIŃCU! to nieważne co mówią poradniki ducha nie da się oszukać, a co do tych żywych z sierocińca to warto ich oddać władzom tylko jeśli będziesz całkowicie wierny rochowi pod koniec 1 aktu (będziesz wiedział o co chodzi) :)

nieznajomy43

Bez trainerów się nie da?
/watch?v=_GEe3d4rr4k

ocenił(a) grę na 10
Binet

też to widziałem. ja zawsze kiedy chciałem go pokonać to musiałem użyć, bo tak to ginąłem po dwóch lub trzech atakach. :(

użytkownik usunięty

Wejdź na forum trzeciej części gry.
Narzekaj na spoilery z poprzednich dwóch.
F*ck logic.

użytkownik usunięty

xD

nieznajomy43

Ja myślę że może się pojawić, bo w 2 części wiedźmina na samym początku jest scena jak Geralt gdzieś biegnie poraniony i kiedy pada na ziemie biegnie do niego Lambert i Berengar! Przypadek? Nie sądzę :D Nawet mam print screena :) http://pl.tinypic.com/view.php?pic=1585np2&s=8#.VRf9efmsXcl

ocenił(a) grę na 10
styranna

To jest retrospekcja. Z Wiedźmina 1 albo sprzed czasu akcji tejże gry jeszcze.

ocenił(a) grę na 10
JacobKane

nie to jest dokładnie scena z Wiedźmina 1 (przerobiona do wiedźmina 2) tylko barangera dodali, na pewno specjalnie ale jeszcze nie wiadomo. :)

nieznajomy43

Nie wiem, czy do końca jest to retrospekcja... jeśli Berengar ginie to nie ma go potem na tej scenie, bo też miałam taki przypadek :) Tak czy owak zdarzało mi się, że Berengar ginie, więc to że przeżył może mieć znaczenie dla Wiedzmina 3.

styranna

To jest z filmiku początkowego do pierwszego Wiedźmina, scena w które Lambert i Eskel (nie Berengar) znajdują cię, potem jest jak jedziesz na wozie do Kaer Morhen. Jeśli na początku drugiego Wiedźmina tez to jest (nie pamiętam już) to tylko jako przypomnienie.

ocenił(a) grę na 10
nieznajomy43

SPOILER:
Berengar kaput. Albo Geralt go zabija albo Azar Javed. To cud że udało Ci się go uratować.

ocenił(a) grę na 10
Decimal

żaden cud, tylko ciągłe szarżowanie na niego Aardem, i niemal otrucie się eliksirami. ;)

ocenił(a) grę na 10
Decimal

nie taki cud, wystarczająca ilości osób tego dokonała by pojawiła się wzmianka na wiki.
Ja teraz to widzę tak, twórcy nie spodziewali się, że graczom uda się go ocalić, dlatego nawet w edycji rozszerzonej tego nie poprawili, ale przy 2 byli tego świadomi dlatego dodali go do filmiku z początku w 2, i pewnie pojawi się w 3. :)