Nie wiem jak inni ale ta postac zasługuje wg mnie na nastepne 3 czesci Wiedzmina, choc bedzie to mała profanacja Sapkowskiego. Wiedzminka stylu kota posługujaca sie magią... z charakterem Geralta,Yennefer i babki Calanthe. Czekam z niecierpliwoscia.
Twórcy trylogii o Geralcie z Rivii nieraz zapewniali, że " Dziki gon" będzie zakończeniem, ale zapewniali też, że nie chcą się rozstawać na dobre ze światem wykreowanym przez A. Sapkowskiego, więc może w przyszłości czeka nas gra z innym wiedźminem,a może nawet z Ciri? Możnaby stworzyć coś o jej perypetiach na dworze króla Artura i problemach z upiornymi elfami...
Ja bym się nie pogniewał gdyby zrobili grę właśnie tylko o Ciri, kompletnie bez Geralta co najwyżej z jakimiś wspomnieniami i to by było na tyle.
na 100% będą jeszcze inne "Wiedźminy", bo tak wypowiadał się oficjalnie ich prezes, bądź co bądź, spółki giełdowej.Odnośnie Ciri.. gry nie są kanonem, ale jak ktoś czytał książki i grał w gry to powinien się domyslec czym wg twórców gry, jest Dziki Gon, bo moim zdaniem ma związek z elfami ze swiata jednorozcow, kto czytał ten wie, co to były za elfy, jakich mieli niewolników, a Sapkowski tak z leksza nie konczy tego wątku w sadze. Myślę, że super byłoby zagrać Ciri, bo jest to wiedzmin i centralna postać w ksiazce, ale tal sobie mysle, ze byłaby to jakas profanacja.Widac ze chca wprowadzic 'na nowo' innych wiedzminów do akcji i tu raczej, patrząc realistycznie szukałbym 'następców'.
Duzo tez zalezy od sukcesu W3, w jaką stronę to pójdzie. Sukcesu na miarę Skyrim to bym nie oczekiwał, aczkolwiek nigdy nic nie wiadomo.Na pewno jest popyt na tego typu świat fantasy.>>> "Gra o tron".