Nie grałem we wcześniejsze częsci do zakupu zachęciły mnie zapowiedzi.
GRałem już jakieś 1,5 godziny ale chyba mi wystarczy .
Uzasadnienie:
- grafika słaba , świat może dużu ale szczegóły słabe , ciągły wiatr rusza drzewa nienaturlanie nagina, postać rusza się za szybko i nienaturalnie ,
-jazda konna tragedia , proszę sobie porównać z tą w red dead redemtion jak niebo i ziemia a tamto było na konsole starej genaracji,
- system walki z potworami podleć siekaj i uciekaj podleć , siakaj rzuć czar uciekaj słabo to widze, lepiej jest z ludźmi bo coś odpada ,
na plus dialogi , faktycznie zalatuje lekturą szkolną (np . "zjadłeś już to spierda..j" :) ) i sexowne dziewczyny w grze , no jest na co popatrzeć , jak na gre na konsole nowej generacji i pc-y za 7/8 kafli to jest bardzo źle.
Osobiście pogram jeszcze ze 2 godziny i pewnie wystawie na alegro.
To powinno wyglądać tak: mnieszy świat mniej misji i grafika jak na zwiastunach wtedy byłoby ok a tak jest lipa drodzy Państwo .Szkoda bo miałem w to pograć z córką graliśmy w "last of us remastered" ostatnio i w "GTA 5" i te gry są niezagrożone na PS4 nie ma nic lepszego.
Nie polecam ze smutkiem bo to rodzima produkcja . SZKODA.
Ty słabej grafiki nie widziałeś. Poza tym, to nie jest wyznacznik jakości w cRPG, nie w Wiedźminie.
Człowiek, który ma córkę (czyli jest pewnie grubo po 18-tce) narzeka na grafikę?! I to jeszcze w grze RPG?!
Nie wiem co to ma do rzeczy. Dyskryminujesz z powodu wieku ... a to w RPG ma być słaba grafika ???!!! to rodzice Cie jednak chyba źle wychowali ... jak uważasz że w RPG ma być słaba grafika w grze która ma poniekąd spore wymagania na PC a na konsoli czasem nawet przycina. To jakbyś poszedł do knajpy wyrwał najbrzydszą laskę a ona na koniec cie "odpuliła" bo masz za mało "beclu".
Mówię, że MA BYĆ słaba? Mówię tylko, że oceniając grę RPG nie powinno patrzyć się głównie na grafę. Poza tym takie wymagania mogą dotyczyć też innych aspektów gry, jak np. zachowania NPC-ów.
Grafika to też ważny element gry, kto kładzie na nią całkowitą lachę jest zwykłym ignorantem i równie dobrze może grać w Wiedźmina co w czołgi
Gra nie jest słaba tylko tragiczna pograłem 3h i nie wytrwam więcej nudna płaska więcej jest dialogów niż grania ale kto lubi nudne gry to daje 10 ja nie lubię nudy.
wiedźmin to gra dla inteligentnych ludzi. ty pewnie lubisz strzelanki- gry dla ludzi mniej inteligentnych
No tak! Bo w grach najważniejsza jest grafika! Srał pies fabułę, ważniejsza jest liczba polygonów w nosie.
Rozenek dubbinguje Geralta* od pierwszej części gry i jeszcze nikt na niego nie narzekał :) Mnie osobiście bardzo nie podoba się dubbing Yennefer, aktorka w ogóle nie wczuła się w jej rolę (przynajmniej w prologu). Co do gry to zdecydowanie najlepsza i najbogatsza część trylogii. Nie pojmuję jak można dać ocenę choćby poniżej 6. Jak się nie lubi RPG i fantasy to się w to nie gra i tyle.
Najlepszy dubbing by mial Zebrowski w serialu jego glos pasowal do postaci bialego kruka a Rozenek gra w takim shicie jak Barwy szczescia jak mogli kogos takiego wziasc do gry, a 2 ocena jest ze dali krabopajaki a ludzie maja strach przed duzymi pajakami i nie beda grac w ta gre .
Panie Bronku, Żebrowski grał w "Na dobre i na złe" i w innych shiciarskich produkcjach w tym w niesławnym "Wiedźminie", od którego gra raczej się odcina, więc aby nie było skojarzeń zatrudniono innego aktora, choć tak po prawdzie to nie ma znaczenia w czym grał aktor wcześniej. Ważne aby głos pasował. Znam głos Geratla z 2 i był spoko. Pewnie nawet pan nie wiedział, kto podkłądał głos w W2. A teraz przy ogólnym zamieszaniu związanym z W3, dowiedział się pan, że to Rozenek, który wyglądem nie za bardzo pasuje i grał w Barwach, stąd hejt dla samego hejtu godny smarkacza.
Zebrowski gral w filmach Historycznych takich jak Potop, Stara Basn, Ogniem i Mieczem i innych takich produkcjach, a teraz gra w Na dobre i na zle a to serial medyczny nie to co Barwy ktore nikt nie oglada . Wiadomo ze Rozenek jest od WIIEDZMIN 1 ale musieli wybrac akurat jego z takim glosem pedala, jest tylu lepszych aktorow z lepszym glosem Zebrowski, Szyc, Grabowski, Zurawski, Wietkiewicz i duzo innych a wybrali najgorszego z najgorszych .
Chyba głosu pedała nigdy nie słyszałeś. Głos ma całkiem dobry, nikt poza tobą nie narzeka. Szyc, Grabowski? Poważnie to mówisz? Chyba nie, skoro uważasz, że Rozenek ma głos najgorszy z najgorszych. Może jeszcze wymienisz Fronczewskiego albo Opanię?
Wielkie mi rzeczy - serial medyczny. Ja też gram w serialu medycznym.
Przypomnę ci, że Rozenek podkładał głosy Archaniołowi Iteraelowi, Supermanowi, Władcy Ognia, Posejdonowi, różnym postaciom z Gwiezdnych Wojen, Narnii, a także Bohunowi i Profesorowi Xavierowi i wielu wielu innym postaciom, bo się na tym zna i jest w tym lepszy niż Żebrowski.
Wziąć dziecko, nie wziąść. Najlepiej głupawego trolla po tym wyhaczyć. Trzeba mieć naprawdę jakiś uraz, żeby Wiedźminowi ocenę 1 lub 2 dać. Chyba, że to na złość wszystkim.
"pc-y za 7/8 kafli to jest bardzo źle"
Co za bullshit tu ludziom wciskasz. Ja zaczęłam właśnie grać na 2-letnim komputerze, który wtedy mnie kosztował lekko ponad 4tys. i Wiesiek hula na max detalach w 1080p i mam cały czas powyżej 45 fps.
Zastanawiam się na ile w tym wszystkim hype, a na ile rzeczywiście dobrej produkcji.
http://casusaniola.pl
A czego ty się spodziewałeś,fabuły pokroju GTA V czyli fabuły o niczym?Z przykrością to trzeba stwierdzić że nie dojrzałeś do dojrzałych produkcji. Sry że tak pluje jadem ale nie lubię ludzi którzy czasem na siłę muszą szukać gówna tam gdzie go nie ma,rozumiem że grę uważasz za słabą i dlatego wystawiasz 3/10 ale jak widzę pod twoim tematem ludzi którzy dają 1/10 czyli stwierdzają że ta gra to nieporozumienie to mi więcej niż szkoda że tak nisko upadli gracze w dzisiejszych czasach w których królują puste gry,piękne na zewnątrz,brzydkie w środku ale w końcu jakie filmy takie gry i jak się okazuje również ludzie.
A i tu bym polemizował jestem dojrzały i wiem czego oczekuje od gry za którą trzeba dać 200 zł tj. rozrywki która ma być okraszona dobrą grafiką fajną historią i dobrym gamplaye'm , nie wiem o co chodzi ale w tym roku jest sporo gier na które chyba największa kasa idzie na reklame , rozumiem ,że chłopaki od wiedźmina się napracowali i kibicowałem im żeby zrobili fajną gre , ale ostatnio ludzie są coraz częściej sfrustrowani bo , gra zaczym wyjdzie to jest pompowana do granic wyobraźni a potem odpalasz konsole czy tam pc wszystko jedno dostajesz półprodukt albo ćwierć. Zagraj w "last of us" przykład gry z fabułą gampaleyem grafiką i przedewszystkim klimatem , zobaczysz o co mi chodzi może to inny rodzaj gry nie rpg ale to jest coś na czym można się wzorować. Wiedźmin fajnie wyglądał na zapowiedziach nawet na gamplayach nie wyglądał źle ale jak wziołem pada do ręki zobaczyłem jak zachowuje się postać czy jak się walczy to słowo które ciśnie się na usta to "rozczarowanie" , niestety to nie film w którym historia gra role główną to gra więc ma się w nią fajnie grać a tu niestety nie ma tego . Więc można zrozumieć ludzi co dają 1 jak zbierali na tą gre kase myśleli że w końcu dostaną coś fajnego a tu taka kupa , w której muszą sobie wyobrażać fajny gameplay , system walk, grafikę i dźwięk i skupić się na histori i "wnętrzu" gry.
Przypominasz mi pewnego jegomościa z forum, który gnoił dobrze gry przez system walki. A The Last of Us nie jest żadnym wzorem dla gry RPG, to tytuł dobry ale nie odnalazł we mnie fana.
W grach z serii Wiedźmin, to właśnie najważniejsza jest historia, jej rozwój. Spójrz na Wiedźmina pierwszego - system walki nie jest jakiś wyszukany, ale nie wiem jak ten silnik by się sprawdził w bardziej dynamicznym gameplayu. Mimo tej walki gra jest niesamowita, cała ta tajemniczość w fabule cholernie porywa.
Na Planescape: Torment też powiesz, że to nie film i historia nie gra głównej roli?
Nic nie uzasadniłeś , nic nie" gnoje" takie są fakty sam potwierdzasz cyt. "Mimo tej walki gra jest niesamowita, cała ta tajemniczość w fabule cholernie porywa."
To jest dokładnie to co napisałem wyżej chyba ,że nie czytałeś do końca przeczytaj ostatnie zdanie .
Ale cyt. "cała tajemniczość ....ble ble ble" a co jest tajemniczego w słabej grafice kiepskim gamplayu , dźwięku , do historii tajemniczości nie mogę się zabrać bo nie mam tyle cierpliwości . 2 paki i taka niedoróbka ale akcje promocyjna całkiem niezła..
Gdzie ty masz kiepski gameplay i dźwięk? :O Mogę poznać Twoje ulubione tytuły, prócz The Last of Us? Co do "tajemniczości" nie odnosiłem się do grafiki, która i tak jest niesamowita w każdej odsłonie Wiedźmina.
Fajne gry : RED DEAD redemtion , tomb Rider z 2013r, wolfstein new order też niezły , GTA 5 nie ma się do czego czepić, ze sportowych NBA 2k15 (lubie kosza) , last of us tylko remastered , z tych superkomeryjnych to batlefield 3 , mafia 2, nie wiem gdzie ty tam w tym wiedźminie widzisz fajną grafikę chyba w tych przerywnikach filmowych.
Grafika nie jest słaba. Koncept artystyczny może Ci się nie podobać, ale nie możesz powiedzieć, że grafika jest słaba jak na grę open-world. Nie widziałem jeszcze lepszych modeli postaci w żadnej grze. Proszę o specyfikację komputera (Screeny) i ustawienia. Plus - chyba pan nie widział gry po zmodowanym ini. Jeśli Pan nie wie, o czym mówię, to radzę się nie wypowiadać. A jeśli nie ma Pan cierpliwości do gier cRPG - to po cholerę je kupować?
Haha, możesz sobie polecać lub nie. Świat już ocenił. Ach, proste umysły myślą, że w jakikolwiek sposób kształtują rzeczywistość ;]
no tak najlepiej jak antylopa gnu lecieć nad wodopuj i dać się wchłonąć przez paszcze komecrji, reklamy i marketingu i "wmawiać sobie urzekła mnie ta historia i tajemniczość , dobrze wydałem 200zł " .... Nie mam tu z kim gadać jeteście jak zaczarowani .
Odpowiedziałbym ci. Ale widać, że jesteś głupawym nastolatkiem albo trollem, celowo dającym wszystkim Wiedźminom ocenę 1. Może ci nic na kompie po za cs 1.6 nie działa. To bym wtedy zrozumiał frustrację.
Dziecko odpisze ci tylko raz bo z trolami nie będę dyskutował...Kompa mam pewnie 2 3x mocniejszego od ciebie i nie będę się chwalił jakiego bo po co jak ty nie skumasz i tak a zresztą chwalić się czymś to zaraz i tak cie zjada jakim to się sprzętem chwalą,a po 2 jesteś normalny? po co coś pitolisz jak nie wiesz nie warto kłamać...tylko ci podpowiem ze w GTA 5 gram wszystko na full mam grafika jest w 58% wykorzystywana wiedz co do wiedźmina pograłem 3h ale czyt to na full czy na minimum prawie żadnej różnicy nie widać w grafice,jedynie co to może dystans i tekstur kilka.Wiec komputerek mam dobry jak na te czasy bo jest nowy ale wiem ze za 2 3 lata już nie pogram w nic na full...
@elosidzej - dawaj specyfikację, powiem Ci coś o Twoim komputerku. I screeny proszę.
I tak - porównywać kilkuletnie, odświeżone, postprocesowe i filtrowane GTA V do najnowszej produkcji open-world z wykorzystywanymi prototypami Nvidii. Japrdl, ludzie, gówno nie wiedza, gówno, nie wiedza.
Spokojnie nie ma co się złościć bo biegunki sie dostanie...Dla ciebie to arcydzieło dla mnie to pasztet.Miłego dnia a tu masz linka http://www.youtube.com/watch?v=xJFh3uAyVI0
Ależ Twoja ocena i opinia są mi kompletnie ambiwalentne, dyskutuję z czystej przyjemności wytykania komuś luk w myśleniu. No i jestem w pracy, z deczka się nudzę.
To co z tą specyfikacją?
Dziadku, gram na PC. Widzę piękną grafikę w klimatach słowiańskich, słyszę wpadającą w ucho muzykę, prowadzę ciekawe dialogi, które mają nieraz poważne konsekwencje a do tego dochodzi świetnie wyważona, dynamiczna walka. Jak antylopa gnu pobiegłeś do Gta, rozumiem. Pewnie już też refleks nie ten, żeby opanować walkę. Ale nie bredź więcej. I pokaż w jakiej lekturze szkolnej był podobny dialog jak zacytowałeś. Bo za przeproszeniem, ale wszystkie Twoje "argumenty" są z dupy :).
Przynajmniej kupuje za zarobione pieniądze a nie biegnę do rodziców jak ty,jak podrośniesz to zrozumiesz co to jest mieć własne pieniądze i jak je godnie wydać by były efekty. Powodzenia teraz sobie pogadaj z przyjaciółmi na forum cze
Wiesz po czym poznać buraka? Po tym jak układa zdania. Czekałem tylko jak wybuchniesz, teraz mam pełną świadomość, ze rozmawiam z przygłupem. Komputerek - tylko idioci zdrabniają. Skumasz - widać, że nastolatek. Ten wywód leczący kompleksy zagłębiający się w detale posiadanego sprzętu...
Powiem ci jak było. Pokłóciłeś się pewnie kiedyś ze znajomym nad wyższością jednej gry nad drugą. Był to Wiedźmin 1 i coś innego. Do dzisiaj trzymasz urazę. Dlatego od razu popędziłeś, żeby dać ocenę 1. I jak widać na profilu wszedłeś szybko także na wcześniejsze części (zapewne nigdy w nie nie grając). Jak chcesz prowadzić dalszą dyskusję to poproszę jednak o skan dowodu osobistego.
Słaba może nie , ale rzygać mi się już chce od tego pier%olenia że wiedźmin jest najlepszy . Sporo ludzi wali konia do wiedźmina tylko dlatego że jest polski . Jak powiesz że wolisz Grid 2019 od Dirt 4 to raczej nikt nie zareaguje , ale jak powiesz że wolisz AC Odyssey od Wiedźmina to możesz grzać wodę bo po tej fali gówna i hejtu która na ciebie spłynie to kąpiel będzie sroga . I tak drodzy bóldupcy cebulacze wolę AC