Czyli Wiedźmin 3 dopiero w 2015 roku. Szkoda, konkurencja co prawda w tym roku byłaby duża, ale Wiesiek dałby sobie jej spokojnie radę.
Pod tym linkiem masz list otwarty od zarządu cd projektu do graczy.
Tam są wszystkie informacje, premiera przełożona na 2015
https://www.cdprojekt.com/Press_Room/Aktualnosci,news_id,2148
Ciekawe czy przesunięcie daty premiery, wiąże się z brakiem czasu na te zadania które założyli sobie na początku czy po prostu chcą dodać niezaplanowane rzeczy wymyślone podczas produkcji, które znacznie wpłyną na jakość gry. Jeśli to pierwsze jestem zaniepokojony, a drugie szczęśliwy.
Według mnie to albo przestraszyli się nieoczekiwanej zapowiedzi Arkham Knight, albo gra jest tak zabugowana, że czeka ich jeszcze dużo pracy. Lepsza kilku miesięczna obsuwa i doszlifowanie gry niż wydawanie Edycji Rozszerzonej z 10 GB aktualizacji.
Najlepiej jednak jakby się okazało, że Twoja opcja jest prawdziwa "chcą dodać niezaplanowane rzeczy".
Jak dla mnie się nie przestraszyli innych gier a tym bardziej innych gatunkowo. Chcą wydać produkt kompletny aby potem jak najmniej łatać.
I dobrze, pamiętacie ile patchy było do pierwszej części, ile musieli poprawiać ? Jeśli dzięki tej obsuwie gra będzie świetna, to warto na nią poczekać.
Może tak ale mi się wydaję że zależy im na zachodnim rynku a premiera Wieśka nasuwała by się z premierą batmana co mogłoby się = mniej kasy a produkt ma być miodny więc chcą na nim dużo zarobić,co mnie kompletnie nie dziwi.W końcu poprzeczkę postawili sobie bardzo wysoką wydać rpg z ogromnym otwartym światem w której nie zabraknie mocnego wątku głównego a tego jeszcze nie było skyrim miał tylko otwarty świat.Oczywiście wydaje mi się też że chcą zdobyć tytuł gry roku jak twórcy Watch Dogs którzy wiadomo czemu przełożyli premierę i teraz mają zerową konkurencje w swoim gatunku a rok wcześniej mieli ogromną konkurencje.
nie pomyślałeś jednak że w 2015 wyjdzie Kingdome Come Deliverance który również będzie wielkim rywalem Wiedźmina trzeciego.
Pierwsze słyszę dlatego sprawdziłem i faktycznie oczekiwania są duże ale nie wiem czy ta gra ma szanse na jakąkolwiek nagrodę na koniec roku.Choć tak na prawdę nie wiadomo jak będzie wyglądał W3 wszystko jest możliwe,może będzie tak że obiecali mnóstwo bajerów jak twórcy assassin's creed 3 a prawie połowy nie wprowadzą i dostaniemy mierne zakończenie serii jak to było w przypadku właśnie AC3 ale szczerze wątpię w to :/.Najbardziej wkurza mnie to że nie będzie w co grać a tak się napaliłem na tą giere bo cenna była i jest na prawdę zachęcająca do zakupu.Zabawne jest to że oczekiwania są chyba większe niż przy GTA V a cenna jak na standardy polskie bardzo apetyczna a mogliby śmiało dać większą jak to robią inni.
ma szanse ma bo KC:Deliverance jest dość nowatorskie i ma wspaniałą grafikę. Wkurzyłem się też, najbardziej czekałem na Wieśka w 2014 roku a tu zong. Pozostaje mi Dragon Age 3, Watch Dogs i Frontiers (niszowa gra, ale jako fan rpg na pewno mi się spodoba)
Z Dragon Age 3 może coś być bo oni również tak samo jak twórcy Wieśka postawili w trzeciej odsłonie na otwarty świat jednak gorzej będzie pod względem fabularnym i pod względem systemu walki.Jakby dali fabułę taką jak w podstawce plus w końcu ciekawy system walki to może być miodnie bo mnie też strasznie naszło na rpg ale fabularne rpg a po tym względem jest posucha.
"w ogóle robi się coraz mniej dobrych gier" - no dokładnie też to zauważyłem bo trudno tego nie zauważyć.Albo że na starość człowiek robi się bardziej wybredny i dlatego tak trudno mu dogodzić ale to mało możliwe ;).
Jaka posucha? Pod względem RPG to 2014 rok będzie dla graczy RPG wyjątkowym. Dużo ciekawych produkcji:
Demonicon
Divinity: Grzech Pierworodny
Lords of the Fallen
Bound By Flame
Pillars of Eternity
Runemaster
Legend of Grimrock 2
Wasteland 2
Risen 3
a może i nawet jakaś mniej znana gra namiesza:
Iesabel
Ascend
Age of Decadence
After Reset
Nuclear Union
Do tego kilka produkcji, które nie są RPG, ale zapowiadają się równie interesująco. Do wyboru do koloru.
Zawsze też można wrócić do wcześniejszych produkcji, w które na przykład nie grałeś :)
A mógłbyś mi polecić jakiegoś dobrego rpg przede wszystkim i tu zaznaczam przede wszystkim z bardzo dobrą fabułą chodzi mi o rpg w stylu Wiedźmin czy Gothic a nie w stylu TES które prezentują się jak gry mmo?
Polecam Divinity 2: Ego Draconis (najlepiej wersja Divinity 2: The Dragon Knight Saga, która ma poprawione błędy i zawiera równie dobry dodatek wieńczący historię: Flames Of Vengeance) - taki baśniowo-mroczny klimat, sztampowa fabuła, lecz urozmaicona niezłymi questami. Dodam, ze jest też dużo walki i początek jest lekko nudnawy, ale potem miód malina.
Trochę inny RPG, ale jeden z najlepszych (i niedocenionych) ostatnich lat - Drakensang: The River of Time - tutaj już z napotkanych postaci budujemy drużynę, widok nie jest tpp, ale wciąga.
A jak jesteś hardkorem, to polecam "ARX Fatalis" - trudny RPG, bo notatnik prezentuje szczątkowe informacje i opierasz się na tym co zapamiętałeś i łączeniu faktów. Gra klimatyczna i mroczna ( w końcu akcja dzieje się pod ziemią) i z ciekawą fabułą. Polecam.
Dokładnie :) Aczkolwiek na jednym powinien mi pójść w co najmniej średnich ustawieniach, na drugim nawet dwójka nie poszła, więc Dziki Gon tym bardziej nie miałby szans (akurat tego używam do starszych produkcji, które na nowszych systemach i konfiguracjach mogą mieć problem z uruchomieniem). Rok w każdym bądź razie z pewnością nie będzie stracony, bo będzie w co grać.