PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61650
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Zamówiłem preorder, w sumie, mam całą kolekcję, aczkolwiek 2 część, średnio mi się podobała, zwłaszcza niektóre rozwiązania, które poszły w mojej opinii w złym kierunku, nie będę się rozpisywał w tym temacie, do rzeczy, wszędzie gdzie były pokazane gameplaye, zwiastuny było to pokazane za dnia w grze. Raz tylko na pokazowym zwiastunie było pokazana walka w nocy z wilkołakiem, ale od tamtej pory się sporo zmieniło nawet interfejs, a noc w pełni wyglądała bardzo jasno. Pytam o eliksir "kot" i widzenie wiedźmina w nocy, rozwiązanie z 1 części było ciekawe i było może "bardziej realistyczne"? nie wiem jak to ująć, ale było fajne, natomiast w 2 części, dla mnie było to coś masakrycznego, z tymi żyłami i widokiem negatywu. I właśnie pytanie jak rozwiązali temat "kota" jeśli tak jak w 2ce to brak słów, mam nadzieję, że w nocy będzie jak na zwiastunie...czyli jasno, a po kocie, zwyczajnie jaśniej, a nie zdolność przenikania wzrokiem przez 10 ścian, przy jednoczesnym widoku wszystkich naczyń wieńcowych. Spotkał się ktoś z tematem wiedźmina w nocy? będzie wtedy groźniej? więcej i mocniejsze potworki? wolałbym, aby noc była o wiele cięższa do przeżycia. I ostatnie pytanie, czy w terenach górzystych będą zmienne warunki pogodowe w postaci opadów śniegu o różnej intensywności, wiem temat typowo wizualny, ale dla mnie ważny:) Pozdrawiam.

ocenił(a) grę na 10
archi133

Niektóre potwory są do spotkania tylko w nocy.
Na gameplayach, które pokazali z NIemczech, Czech, Rosji, Polski i UK noc jest, zależnie od pogody, ciemna, bardzo ciemna, jasna i bardzo jasna. Wykorzystanie Kota zmieniono jednak względem Wiedźmina 2 i będzie on bardziej przypominał ten z Wiedźmina 1 - jak dokładnie, tego nie wiadomo.
Czy będą różne opady śniegu? Warunki atmosferyczne - owszem, jest burza, jest ulewa, jest mżawka, nie wiadomo jednak jak ze śniegiem. Na pewno są opady śniegowy, wydaje mi się, że jest zamieć. Gdzieś widziałem, nie mogę jednak potwierdzić na pewno.

JacobKane

Dziękuję za wyczerpującą odpowiedź, aczkolwiek teraz zobaczyłem film taki... https://www.youtube.com/watch?v=6aFwE8ZDgKs, gość gra do zmroku i potem pyk, ucina i mamy ranek z pominięciem nocy (11.32 minuta filmu) dla czego wszyscy youtuberzy ucinaja film po zmroku, zalecenie redów czy jak? zaczynam sie martwić tym aspektem. Wszędzie omijają pokazywanie nocy!

ocenił(a) grę na 10
archi133

A to już osobiste preferencje twórcy filmiku - Reziego chyba.
Polecam materiały Gophera (jest tam noc, przynajmniej tak pamiętam) i chyba na niemieckich exclusivach też. :)

JacobKane

Ok, dzięki, faktycznie pokazana jest noc i jestem pod ogromnym wrażeniem, graficznie jest pięknie, widać, że kompletnie odmienny jest styl od 2 części co mnie cieszy. Do tego te brutalne wykończenia gdzie krew tryska i jest cholernie realistyczna. Już widzę, że będzie masa zabawy i przyjemności z gry, czego i Tobie
"JacobKane" życzę:) Swoja drogą, myślałem, że GTA 5 zaspokoi mnie na dłuuugo, że wiedźmina 3 miałem kupić sporo po premierze, ale jednak te kilkadziesiąt milionów zainwestowanych w promocje gry zadziałało...przynajmniej na mnie:) Pozdrawiam i szybkiego upływu czasu do 19.05....życzę sobie i innym:)

ocenił(a) grę na 10
archi133

I tego samego Tobie :) dziękuję!