PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61656
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Witam. Bardzo lubię filmy, gry i książki w klimacie fantasy jednak jeśli idzie o te ostatnie to mam
pewne braki. Trochę z braku czasu trochę z braku informacji o dobrych tytułach z literaturom
fantasy jestem lekko pokłócony. Z fantasy czytałem w zasadzie tylko sagę o Wiedźminie, Pieśń
lodu i ognia(zainspirowany serialem), Harrego Pottera (chociaż to chyba nie najlepszy przykład
fantasy) oraz Władcę Pierścieni (którego wraz z silmarillionem mogę cytować na wyrywki).
Chciałbym aby ktoś bardziej zaznajomiony z gatunkiem polecił mi jakiś tytuł godny uwagi (może
być seria), Interesuje mnie coś co było by zbliżone klimatem do książek które czytałem (chociaż
jestem otwarty na nowe propozycja. Z chęcią przeczytałbym fantasy utrzymany w konwencji
drogi/wędrówki głównych bohaterów przez świat ale także mroczną historię z magią i epickimi
bitwami w tle. Powiedzcie czy w te kryteria wpasował by się Pan Lodowego Ogrodu Grzędowicza
bo jakoś tak natchnąłem się na recenzje tej serii i myślę że może być ciekawa. Czekam z
niecierpliwością na wasze propozycje i pozdrawiam fanów fantasy

PS. I proszę nie odsyłacie mnie do innych tematów w których ktoś napisał ,,Polećcie jakąś dobrą
książkę fantasy" bo wydaje mi się że całkiem wyraźnie napisałem czego szukam a napisanie 2
czy 3 tytułów zajmuje mniej więcej tyle czasu co napisanie ze temat już był.

użytkownik usunięty
Razoll

Trylogia Philipa Pullmana "Mroczne materie" ("Zorza północna", "Magiczny nóż", "Bursztynowa luneta") na 100% Ci się spodoba. Następnie 10 tomów "Malazańskiej księgi poległych" Stevena Eriksona. Polecam też cykl "Mroczna wieża" Stephena Kinga, no i oczywiście to co napisałeś, czyli "Pan Lodowego Ogrodu" :)