50 cali, kino domowe, skórzana kanapa i pad w ręku. Do tego czipsy z biedronki i coca cola.
Bo pece jest do tego stworzony - do pracy, w której powstają konsolowe gry zawierające najwięcej contentu. Popatrz z resztą na gify, które wstawiłem. PeCe, żeby wygenerowało takie coś, potrzebowałoby sprzętu wielokrotnie przewyższającego cenę konsoli.
Na pewno nie wielokrotnie !
Nie bierzesz pod uwagę że do konsoli jest potrzebny TV to cena grania na konsoli wzrasta o 100%
No chyba że grasz na tv kupionym przez rodziców to nie liczysz ehhh... (dorośnij)
No i co to znaczy że gry na konsole zawierają najwięcej contentu ?
Że niby Wiedzmin 3 bedzie miał mniej contentu na PC niż ten na konsole ?
O exclusiwach mówię, a TV jest w każdym domu klasy średniej. Tak samo można powiedzieć, że do pece potrzebny jest monitor, myszka, klawiatura, dźwięk, podkładka pod mysz.
tyle tylko że nowe konsole już zaczynają hamować rozwój grafiki i w ogóle gier komputerowych. 30 klatek, brak full hd, pogarszanie jakości gry.. co to do cholery jest? TO ma być next-gen? Daj pan spokój...
PS: Mam polewkę Battlefielda 4. Widziałem wersję na nowe konsole - wszystko jest przyciemnione by maskować słabe tekstury... żałosne.
No niestety ale to prawda
Konsole zahamują rozwój gier na PC przykład wcześniej o którym pisałeś Watch Dogs !
gry wydane na wszystkie platformy to nie są gry, tylko zwykłe szroty wykonane jak najmniejszym kosztem dla mas. Tylko exclusivy się liczą, resztę nie tykam kijem.
Buhahaha
A w pierwszym poście napisałeś że nie możesz się doczekać na wiedzmina !
W ten oto sposób udowodniłeś że jesteś zwykłym trolem ! hahaha
Wiedźmin jest current-genowym exclusivem, nie to co watchdogs, który wychodzi jeszcze na poprzednią generacje i następne asassin creedy
Zauważyłem zależność, że jak mam niepodważalną racje to od razu wyzywasz mnie od trolli, proszę wyjść z tego tematu i nie wracać
Racji ? niby w czym ?
Większość twoich wypowiedzi to jechanie na PC-towców poprzez słabe argumenty
Do tego nie potrafisz rozmawiać w normalny sposób tylko zachowujesz się jak dziecko
Nawet jak kilka razy mieliśmy racje to potrafiłeś napisać tylko coś tam szrot, blacha, etc
Dla ciebie liczy sie tylko twoje zdanie i nie jesteś w stanie pojąć że ktoś może mieć odmienne
Całokształt twojego nieuzasadnionego prześmiewczego tonu w tej kłótni obrazuje wizerunek zwykłego trolla internetowego
Więc tak sobie pomyślałem że co bedę marnować na kogoś takiego swój czas i stwierdziłem że jesteś właśnie owym trollem co jest prawdo oczywiście
Dziękuje, żegnam
P.s cokolwiek byś odpisał i tak tego nie przeczytam bo nie mam zamiaru wchodzić już na ten temat !
Nowe info o Wiedźminie 3 jakie udało mi się znaleźć:
"Konsolowe wersje trójki będą graficznie porównywalne do Wiedźmina 2, a jakością na poziomie minimalnych detali na PC;
Wersja na PS4 działa w 30 kl/s przy rozdzielczości 900p, a na XONE tylko w 720p przy takiej samej liczbie klatek"
Pięknie, nowe konsole umożliwią grę która wygląda jak jej poprzednik - Wiedźmin 2. Ładny progres!. Ciekawe co na to koleś który pisze te bzdury na rest in pc... A to dopiero pierwszy rok nowych konsol. Ręce opadają....
Gry online :facepalm: z tej strony się dowiedziałem, że oblivion na konsole też będzie odpowiadał ustawieniami low na pece http://i5.minus.com/i28xCRd0pcShT.jpg
gry online? coś ci się pomyliło.... to info ze strony o Wiedźminie mistrzu. Widocznie gry online skopiowało. Nie jest to oficjalne ale założę się że niedalekie od prawy. Za kilka miechów się dowiemy dokładnie a wtedy mina ci zrzednie i zrozumiesz jakiego bubla kupiłeś. Słyszałem pogłoski, że nowe konsole mogą za 2 lata wyjść w nowej mocniejszej wersji haahahhahah. To będziesz bulił bardziej niż pecetowiec.
PC'towcy też lekko nie będą mieć, podobno obecnie gra wyciąga 35-45 fps, 1080p z gtx 780 ti.
niestety... ale może zoptymalizują to lepiej. Oby tak było. Tak czy inaczej życzę ci miłego grania na tym wielkim tv bo gra będzie chyba genialna. Sam Novigrad jest ogromny 8,5 na 8,5 km... Rzadko się zdarza tak ogromne miasto, w historii gier rpg nie było tak wielkiego miasta. Niezły będzie klimat jak w nocy będzie się Geraltem przechadzało po dziesiątkach ciemnych uliczek i zaułków.. To będzie coś.
Ale to nie ja będę grał na tv ;) 8,5km x 8,5km to obszar miasta, ale z przyległościami. Dodatkowo to teren dla programistów itp. Sam obszar do eksploracji ma być ''nieznacznie'' mniejszy. Pytanie ile to jest ''nieznacznie'':)
tak pisałem z jednym kolesiem że nie zwróciłem na nick że się zmienił i że to ty napsiałeś:) jakby nie było mam nadzieję, że mapa będzie nie tylko wielka ale wypełniona contentem:)
Witam nie wiem wogole skad ta odwieczna walka pomiedzy pctowcami i konsolowcami (tutaj mamy tez fanboyow sony i microsoft) . Wiadomo i jedno i drugie ma wady i zalety , pctowcy moga sie poszczycic tym ze ulepsza kompa i nie beda stali w miejscu jesli chodzi o grafike. Ja osobiscie posiadam tylko konsole bo cenie sobie komfort , tak jak pisze tu mandrok walnac sie na lozko zgasic swiatlo i pykac w np. The last of us ja akurat nie posiadam tv 50 cali tylko 42led ful hd 3d i do tego logitechy z5500 i szczerze powiedziawszy nie wiem dlaczego tak kazdy podnieca sie grafika skoro to tak naprawde przestrzennosc i jakosc dzwieku nadaja realizm . Ja nie wyobrazam sobie garbienia sie przed monitorem z sluchawkami na uszach , oczywiscie nie potepiam ludzi ktorzy to lubia i robia . Takie jest moje zdanie nie wiem po co sie klocic. Jesli kogos urazilem to z gory przepraszam nie to bylo moim zamiare. Pozdrawiam
a kto powiedział że grając na pececie człowiek się musi garbić przed monitorem? Również posiadam tv 42 cale (akurat bez 3d) i mam pady i lubię na tv pykać w Fifę 14 i inne gry. Nie wiesz o tym że kompa można podłączyć pod tv? Kiedyś to nie było modne, dziś coraz więcej ludzi to robi.
yyyyy...... że co? Koleś gada o garbieniu się przed monitorem jakby nie wiedział że z palcem w dupie każdy średnio inteligentny człowiek, może sobie podłączyć kompa do tv (nawet bezprzewodowo) i kupić pada... Chyba ty sie kompromitujesz, skoro uważałeś, że konsole mają przewagę nad kompem - że wygodnie można rozsiąść się na kanapie przed tv i grać... otóż nie mają przewagi bo to samo można zrobić z komputerem, lamusku, pewnie nie wiedziałeś hahahaah.
Tylko że pece nie ma prawie gier, które są dopasowane pod telewizor i są to co najwyżej porty z konsol (fifa, dark souls)
Tak jak pisalem nie chcialem nikogo urazic... Mi glownie chodzi o porownanie jak bylo kiedys , teraz to wiadomo mozna podlaczyc pc do duzego tv i kupic pada ale wiadomo to rozwiazanie tylko do gier . Tak samo jak konsole mozna podlaczyc do malego monitorka kupic bezprzewodowa klawe i mamy slabszego kompa ,). Mi chodzi jaki jest przyjety ogol uzywania konsol i pctow . Ja wybralem konsole z tego wzgledu ze wole grac na tv i latwosc uzytkowania , kupuje plyte wsadzasz do napedu i nie musze sie martwic o bebechy i z drugiej strony nigdy nie bylem jakis tam maniakiem.informatykiem jak moi koledzy , nie znam sie po prostu na ulepszaniu kompa.
ok, rozumiem. Mi się nie podoba w konsolach tylko to, że gry trzeba pogarszać często , iść na kompromis - gorsze tekstury, nienaturalna skalowana rozdzielczość, 30 klatek - to mi się nie podoba bo to się odbija na grach na PC lub na rozwoju gier. Wcześniejsza generacja była mocniejsza od kompów, miała zapas i to zjawisko nie występowało. I było ok. Obecnie - tak nie jest. Nowe konsole mogłyby być trochę mocniejsze jednak. Tak mi się wydaje - zobaczymy jak będą wyglądać i śmigać na nich prawdziwe next-genowe i najbardziej zaawansowane gry.
Nie wiem, po co wciąż są te przepychanki która platforma lepsza. Osobiście mam tak PC, jak i PS3/4, grałem w obie części Wiedźmina na PC, trzecią kupię na konsolę. Z banalnego powodu, wygody. Gdy miał ukazać się Wiedźmin 2, kupiłem całkiem przyzwoitego PC, by cieszyć się rozgrywką. Zaraz po zainstalowaniu, ustawiłem detale na max i full, i pierwszy zgrzyt. Bo zamiast płynnej rozgrywki był pokaz slajdów. Stopniowo więc ustawienia musiałem obniżać i obniżać... zanim gra zaczęła chodzić w sposób bardziej 'znośny;. Zaznaczam, że komputer jak na tamte czasy był dobry, spełnił wymagania minimalne, był bodaj w okolicach maksymalnych.
Na PC można osiągnąć lepszą jakość, pewnie, nikt tego nie kwestionuje. Ale mnie bardziej interesuje jakość dobra/bardzo dobra, i bezstresowa rozgrywka. A nie super hiper, ale kosztem martwienia się, czy sprzęt to uciągnie, czy wystarczająca karta graficzna, pamięć itp. No i jestem zdania, że komputer to monitor + klawiatura i mysz, a konsola, to tv + pad. Ale to już moje prywatne zdanie, i pewnie kwestia przyzwyczajenia
ustawienia ultra w takich wymagających grach (jak wspomniany przez ciebie Wiedźmin2) jest często jako taka ciekawostka, którą wykorzystują tylko zapaleńcy którzy mają high endowe komputery, bo tak na prawdę między ultra a high nie ma praktycznie zauważalnej różnicy podczas grania, jedynie na screen shotach. Wystarczy obniżyć albo wyłączyć anti-aliasing, coś tam jeszcze i gra nadal wygląda świetnie a gra się płynniej. "je. Ale mnie bardziej interesuje jakość dobra/bardzo dobra, i bezstresowa rozgrywka" Jaki tu jest stres, że pobawisz się trochę suwakami i sam dostosujesz ustawienia graficzne co do swoich potrzeb. Właśnie w przeciwieństwie do konsol to my sami decydujemy czy chcemy grać bardzo płynnie, płynnie albo dość płynnie za to ze wszystkimi wodotryskami lub niektóre, które według nas sa zbędne po prostu wyłączyć itd, co kto lubi, jak komu pasuje. Konsole mają ustawienia raz na zawsze tak by działało to w określonej liczbie klatek (niestety w większości przypadków w 30). I dlatego wolę PC. Konsole to tez fajny sprzęt jednak denerwuje mnie to, że porty z konsol na PC są nadal konsolowe i nie możemy dostroić gry do naszej mocy obliczeniowej komputera (np NFS Rivals który ma blokadę 30 fps również na PC)