PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=678629}
9,6 62 tys. ocen
9,6 10 1 61895
Wiedźmin 3: Dziki Gon
powrót do forum gry Wiedźmin 3: Dziki Gon

Czy tylko ja ujrzałem w tym trailerze Ciri...

http://www.youtube.com/watch?v=hJlkMAZTEPI

Skandal

To na 99,9% była Ciri, zdaje się że mignęła też Yennefer (na statku obok Geralta i... Triss ;) ).

ocenił(a) grę na 10
Yoschan

W jednym momencie Geralt stoi obok odwróconych plecami wiedźminów, postura oraz mięśnie jednego przypominają Letho...

Skandal

Tego nie zauważyłem, a rzeczywiście ten pierwszy po prawej trochę go przypomina. Kto wie, może dołączy do TeamGeralt, o ile wcześniej się go nie zabiło. ;)

Niemniej zwiastun jest piorunujący, byle do lutego!

ocenił(a) grę na 10
Yoschan

Jest czas, by uzbierać kasę na nowy komputer, bo inaczej trójka zje mój stary sprzęt na śniadanie...

użytkownik usunięty
Skandal

Spoko ale czekam na 45 minut prawdziwego gejpleja

<3

ocenił(a) grę na 10
Skandal

Polska wersja dubbingu...

http://www.youtube.com/watch?v=WxrnGjUNDoc

Skandal

Polska wersja dubbingu..
LOL

użytkownik usunięty
Psyhe

Pojęcie "dubbing" nie jest stworzone tylko dla Polski.

Co Ty nie powiesz...:]
Chodzi o to że Wiedzmin 3 nie ma "polskiego dubbingu"

użytkownik usunięty
Psyhe

Co ty bredzisz?

wiesz co to jest dubbing ?
Chyba nie ! więc się zastanów !

użytkownik usunięty
Psyhe

Wiem. Dalej bredzisz.

stuknij się w ten głupi czerep lepiej gościu

użytkownik usunięty
Psyhe

To może łaskawie wytłumacz co masz na myśli, zamiast zgrywać cwaniaka.
Na jakiej zasadzie twierdzisz, że nie ma czegoś takiego jak "polski dubbing" w przypadku Wiedźmina 3?
Daruj sobie też obelgi, jeśli już się pofatygujesz - zaniżasz wyłącznie swój poziom, nie mój.

OK ! Trochę mnie poniosło więc sorry !
Ale człowieku wyskoczyłeś jak filip z dupy za przeproszeniem i piszesz mi że bredzę
A nic nie napisałeś sensownego

cyt:
"Wiedźmin nie ma dubbingu, bo wersja polska jest wersją oryginalną. O dubbingu mowa jest jedynie wtedy, jeśli zastępujemy oryginalne dźwięki/głosy nowymi, zlokalizowanymi. "

użytkownik usunięty
Psyhe

A skąd ten cytat, jeśli można wiedzieć?
Bo zdecydowanie jest na wyrost.
Pojęcie oryginalnej lokalizacji swoją drogą, a pojęcie dubbingu swoją.
Udźwiękowienie ścieżki dialogowej nazywane jest dubbingiem. Niezależnie od tego gdzie jest tworzone i w jakim języku najpierw.

Pomyśl naprawdę nad tym co piszesz !

Cytat jest ze strony "cdprojektred.com"

użytkownik usunięty
Psyhe

Tak sądziłem - nie zmienia to faktu, że cytat wciąż jest na wyrost.
https://www.youtube.com/watch?v=ozXwdBJcvOU Tu też masz wypowiedzi ze strony pracowników CDPRED, którzy nie szczędzą pojęć "dubbingu", "dubbingowania", czy "aktorów dubbingowych" w przypadku oryginalnej lokalizacji gry.

I pokaż mi dokładnie, gdzie w mojej wypowiedzi wykazałem się brakiem myślenia - bo póki co moja "wina" leży tylko w tym, że się z tobą nie zgadzam.

Edit: Sprawdziłem sam źródło cytatu, nie pochodzi on ze strony pracowników CDProjektu, tylko ze strony moderatorów forum wiedźmina - to są dwie różne sprawy. Poza tym zdaje się, że pierwszą wersją (udźwiękowioną) wersją językową jaka powstaje do gry jest wersja angielska.

Jeżeli pada w tym filmie co wysłałeś słowo dubbing to nie koniecznie w kontekście wiedzmina
Dla mnie dubbing to jest wtedy jak oglądasz np: Władce pierścieni i bohaterowie mówią po polsku
Czyli dubbing

użytkownik usunięty
Psyhe

W kontekście wiedźmina również.

Czyli zarzucasz mi najpierw brak znajomości pojęcia, a potem sam się tą nieznajomością wykazujesz. Czym jest dubbing - mówiłem ci wcześniej, ale powtórzę raz jeszcze. Dubbing to udźwiękowienie ścieżki dialogowej w filmie, grze, lub animacji. I nie ma tu znaczenia, która wersja powstaje pierwsza - czyli która jest "oryginalna".
Dubbingu nie ma wtedy, kiedy w przypadku filmu aktorzy mówią swoim językiem (chociaż też nie zawsze, bo zdarza się, że wypowiadane kwestie są poprawiane w studiu).
Gdyby go nie było w wiedźminie, wyłącznie czytał byś dialogi - nie ich słuchał.

A już najbardziej łopatologicznie - sam proces nagrywania głosów to proces dubbingowania. Prościej ci tego nie wytłumaczę.

ocenił(a) grę na 10
Skandal

Tak jest Ciri i Yen :D
Ja już zamówiłem kolekcjonerke xD
O wymagania sie później będe martwił :)

użytkownik usunięty
Skandal

Sountrack z konferencji (ta pierwsza nutka miód dla mych uszu):

https://www.youtube.com/watch?v=MDEKFCZ8psM

https://www.youtube.com/watch?v=--Rl87v6oBs

https://www.youtube.com/watch?v=6SpMNGxdMKs

https://www.youtube.com/watch?v=1uaQCMY77mg

ocenił(a) grę na 10
Skandal

Gra wygląda jak CGi, kurde. Konsolowcy mogą sobie pomarzyć o takiej grafice. Zapowiada się najlepsza gra w historii.

Rockman92

Jak i większość komputerowców. Nie każdego stać na sprzęt, który potrafi zaprezentować na monitorze gameplay z płynnym CGI. I taka rada na przyszłość: konsolowcy są bardzo czuli na punkcie swoich platform, po co prowokować kolejną "bitwę" spod oznaczenia konsole vs. PC?

ocenił(a) grę na 10
gramer_filmweb

Do czasu wyjścia Wiedźmina 3 wyjdą nowe podzespoły a stare potanieją, myślę, że przy odrobinie samozaparcia większośc graczy ulepszy lub kupi kompa który będzie starczyć na wiele lat. A co do konsolowców to przepraszam, nie chciałem nikogo urazić, po prostu deweloperzy mogliby te konsole które mają starczyć na wiele lat zrobić mocniejsze. Już teraz dostają lekkiej czkawki. Przekonamy się o ich mocy dopiero przy prawdziwym next genie czyli Wiedźminie 3. Z nieoficjalnych źródeł wynika, że niestety będzie 30 fps i ustawienia na niskich detalach co będzie wyglądać jak.... Wiedźmin 2.

A co do grafiki Wieśka - ogromna ilość polygonów (widać to świetnie np na twarzach), ogromnej wielkości tekstury, fizyka drzew, roślin, ubrań i włosów (wreszcie włosy Geralta wyglądają jak prawdziwe włosy, opadające kosmyki itd świetne:) )Efekty cząsteczkowe, świetne efekty świetlne i masa innych pięknych rzeczy i efektów, po prostu cudne. Krok na przód i to zrobiony przez naszych rodaków.

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

,,Z nieoficjalnych źródeł...'' ... szkoda gadać. Z nieoficjalnych źródeł Watch_Dogs na PC miało zniszczyć konsole, a gra wygląda o wiele gorzej na komputerach. Trzeba poczekać na oficjalne newsy, a nie gdybania przypadkowych ludzi.

ocenił(a) grę na 10
Bartonson12

yyyyy..... u mnie wygląda lepiej, nie wiem skąd masz takie info.... Po prostu niektórym źle chodzi ale wyjdzie patch który to naprawi. U mnie na gtx 770 śmiga w full hd na high w 45-60 klatkach.

https://www.youtube.com/watch?v=fZcFO8uWv4o

Popatrz w konsolową wersję, wszędzie takie "ząbkowane" krawędzie.. I uważasz, że niby to jest ładniejsze?

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

Ja tam ,,ząbkowatych'' krawędzi nie widze. Jak stoi sprawa z optymalizacją na PC? Słyszałem że pojawiają się spadki, ale to już raczej norma u ,,genialnego'' Ubisoftu.

ocenił(a) grę na 10
Bartonson12

odpal filmik w wysokiej rozdziałce, zobacz np dolną krawędź straży pożarnej pod zderzakiem . Po prostu słaba rozdzielczość sprawia, że wszystkie krawędzie są ząbkowane.

https://www.youtube.com/watch?v=fZcFO8uWv4o

Tak jak mówiłem, spadki są ale nie u każdego, wyjdzie patch to naprawi się to. Mi się gra bardzo przyjemnie i płynnie. Ale sama gra nie jest aż tak dobra jak przepowiadano. Mocny marketing robi swoje.

ocenił(a) grę na 10
Rockman92

To że W_D będzie średniakiem to pisałem już dawno temu, ale wyznawcy tej firmy dla buraków uparcie pisali że to będzie gra roku. Szkoda gadać. Ubisoft to zwykli złodzieje, i moja opinia na ich temat nigdy się nie zmieni.

ocenił(a) grę na 10
Bartonson12

miałeś rację, chociaż ja też nie dałem się nabrać na to że to będzie killer GTA.

Rockman92

Właśnie o podobnej "bitwie" pisałem...

użytkownik usunięty
Skandal

jeszcze tylko 263 dni do premiery

ocenił(a) grę na 10
Skandal

właśnie nie jestem pewien czy to była na 100% Yen. możliwe, że to jest ta czarodziejka którą geralt obracał i dostał od niej medalion którym pokonał Vilgefortza. a co do Ciri to cóż lepiej se ją wyobrażałem np. nie miała chyba tak siwych włosów?

użytkownik usunięty
nieznajomy43

"Na szyi nosiła obsydianową gwiazdę (jej osobisty amulet)."

To na 100% Yen

ocenił(a) grę na 10
nieznajomy43

Ciri miała popielate włosy, po walce w zamku Stygga pojawiły się siwe kosmyki.

Czarodziejka, o której piszesz to Fringilla Vigo, jednak jej znakiem rozpoznawczym były krótko obcięte włosy.

użytkownik usunięty
Skandal

Wszystko wskazuje na to, że to Ciri (z Jaskółką na plecach). I może przesadzam, ale ciekawe, czy ruiny przed nią to może Tor Lara, Tor Zireael albo Stygga?

Ta Yennefer ze zwiastunu ma nieco zbyt jasne włosy (a nie kruczoczarne), ale prawie na pewno to ona, bo jak się przyjrzeć, to ma fiołkowe/fioletowe oczy. Poza tym, Geralt pewnie wraca po nią do Nilfgaardu, a potem pewnie płyną statkiem w poszukiwaniu Ciri, np. do Novigradu lub Skellige. Ciekawe za to, kim jest ta postać w "żelaznej masce", stojąca w tle?

Bardzo mnie zastanawia co (lub kogo) Geralt trzyma przed sobą na siodle na początku? Nie wygląda mi to na trofeum z potwora, raczej na jakieś dziecko trolla albo coś takiego.

Za to na pewno będzie Vesemir, Lamber, Eskel i Leo - czyli wiedźmińska gwardia kontra Dziki Gon? :D

A jego imperialna mość Emhyr van Emreis nawet dość podobny do Charles'a "Tywina" Dance'a.

użytkownik usunięty

Tfu, jaki Leo? Letho, chciałem powiedzieć.

ocenił(a) grę na 10

Nie „dość podobny” tylko to jest Charles Dance.

No ten pierwszy wiedźmin po prawej ma nawet posturę Letho, więc to może być on. Tak samo napewno jest to Ciri, przecież nawet Geralt z Emhyrem o niej rozmawiali, a w między czasie ich rozmowy była pokazywana, więc to na 100% ona, chociaż wygaje mi się odrobinę za stara ale przecież nie wiadomo jak długo czasu siedziała w innym wymiarze.

Co do Yen, to nie jestem pewien czy to ona, jakoś nie chce mi się wierzyć żeby ją tak dokładnie pokazali już przy drugim trailerze, chociaż pies ich tam wie.

ocenił(a) grę na 10
damian_hempel

To na 100% Yen (kolor oczu) i Ciri
http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Plik:Yennefer_w_W3_HQ.jpg
http://wiedzmin.wikia.com/wiki/Plik:Ciri_w_W3_HQ.jpg

smyro1

to na pewno jest Yen i Ciri.

I na pewno ten król chce jej odać to co jej się należy, czyli tron.

ocenił(a) grę na 10
Seba_paj

To cesarz, a nie król ;p

smyro1

na jedno wychodzi, władca to władca

Spotkanie z Emyrem ma miejsce w Wyzimie (ta sama sala tronowa jest pokazana w filmiku końcowym do pierwszego Wiedźmina), więc raczej nie zobaczymy Nilfgaardu ;p

To "coś" co wiezie Geralt to najprawdopodobniej doppler Dudu.

Binet

skoro mam byc ogromny swiat w W3 to chyba bedzie te lokalizacje Kaer Morhen (pokazaany w zwiastunie jak Cir przybiegła), Wizima i lokalizacje z 2 no i inne tesz. A może cały świat wiedźmina będzie ?

ocenił(a) grę na 10
Seba_paj

Nie szalej, cały świat to zdecydowanie za dużo :P Skoro już możemy obstawiać, że nie będzie Nilfgaardu... Mam tylko nadzieję, że skoro jest Wyzima to będą i okolice, czyli Odmęty.

ocenił(a) grę na 9
Skandal

Dlaczego Yen ma brązowe włosy? Jestem niepocieszona...

ocenił(a) grę na 10
Lellandra

Może błąd podczas pracy nad trailerem, kto wie...