Czy zrozumiem fabułę chociaż nie przeczytałem sagi?
I czy w jakiś sposób sb kontynuuje sagę
" Sezon burz" nie jest kontynuacją sagi, ale historią, która wydarzyła się przed. Nie jest to słaba książka, ale Tobie, początkujący fanie, zalecam jednak rozpocząć lekturę od pierwszych książek, a " SB" zostawić sobie na koniec...
Czytałem opowiadania, a sagi mi się nie chce trochę, bo jest droga w księgarniach, a w bibliotekach zawsze wypożyczona.
Gdyby istniało wydanie zbiorcze tomików z sagi chętnie bym kupił
Fakt, że w bibliotekach jest na nie zbyt duży popyt, a ceny w księgarniach też przyprawiają o palpitację serca, ale egzemplarze używane są tańsze. Polecam zapoznanie się z ofertą Allegro...
To ja skorzystam z okazji skoro już powstał podobny temat :)) chodzi mi głównie o opinię fanów dotyczącą Sezonu Burz, ja Wiedźmaka uwielbiam i chciałem sobie sprawić mała niespodziankę na święta, ale interesują mnie opinie tych, którzy już przeczytali: czy trzyma tak wysoki poziom jak opowiadania i sama saga i czy jest tak samo mega klimatyczna??? Szukałem w internecie streszczenia, które w jakikolwiek sposób naświetliłoby mi fabułę, ale jedyne co znalazłem to lakoniczne, pojedyncze zdania w stylu "wielki powrót słynnego wiedźmina" lub "nowe przygody Geralta z Rivii" wiem że na oficjalnej wiki jest szczegółowy opis ale boje się spoilerów. Mógłby mi ktoś pokrótce przedstawić konkretny opis akcji???
To są jedne z tych powieści, które bierze się w ciemno i na pewno się nie zawiedziesz. Napisałeś że uwielbiasz Wiedźmina to tym bardziej się dziwię że jeszcze tego nie przeczytałeś, nie ma co czytać żadnych opisów na forach, tylko po prostu kupuj i czytaj bo warto :)
Tak wiem! ;) Od momentu wysłania tamtego postu (tj. 9 grudnia) tak się złożyło, ze już przeczytałem Sezon Burz ;D Ale dzięki!
Widziałam że 9 grudnia napisałeś, ale myślałam że może jeszcze nie przeczytałeś :)
Lektura już za mną ;) Właściwie to już w grudniu wiedziałem, że i tak ją przeczytam, tylko chciałem znać opinie fanów, którzy już mają to za sobą :D
Ja musiałam ją mieć jak tylko była dostępna w mojej księgarni, teraz tylko czekać na kolejną :)
Nie, tak tylko sobie napisałam, ale Sapkowski zarzekał się że po "Pani jeziora" już koniec z Wiedźminem, a tu proszę "Sezon burz" wyskoczył, na pewno napisze kolejną.
Też mam taką nadzieję. Sam " SB" jest bardzo dobry i trzyma poziom, ale myślę, że lepiej by było gdyby pan Andrzej powrócił do krótkich opowiadań i pomału budował napięcie od nowa.
No fajnie by było teraz dla odmiany znów opowiadania jak na początku, oby tylko nie przestał pisać i żeby nie trzeba było czekać na kolejną książkę nie wiadomo ile.